“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η Βουλή καλεί τους βουλευτές να επιστρέψουν το μισθό του Γενάρη [εικόνα]

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Όσοι βουλευτές χάρηκαν με την αναγγελία ότι θα έπαιρναν τη βουλευτική αποζημίωση του Ιανουαρίου τώρα θα πρέπει να την επιστρέψουν πίσω.
Με επιστολή που έλαβαν από τη Βουλή καλούνται εντός των επόμενων 10 ημερών να επιστρέψουν 6.099 ευρώ

Τούρκος καθηγητής για τους "πολεμιστές" του Ερντογάν: "Πότε στρατιώτες φορούσαν μπουρνούζια μπάνιου;"

Αναφερόμενος στον Ουιγούρο “πολεμιστή”, ο καθηγητής ιατρικής Χασάν Χερκέν οι οποίος παραιτήθηκε από πανεπιστημιακός καθηγητής του πανεπιστημίου Παμούκαλε, έγραψε: "Σε ποια τουρκική αυτοκρατορία φορούσαν μπουρνούζια μπάνιου;".

Πουλάνε ελληνική εκκλησία του 18ου αιώνα οι Τούρκοι

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Αγγελία για πώληση ιστορικής ελληνικής Εκκλησίας του 18 αιώνα στην Καισάρεια, έναντι 450.000 ευρώ. αναρτήθηκε τον τρέχοντα μήνα στο διαδίκτυο. Την σχετική πληροφορία  αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε είδηση με τίτλο «Προς πώληση ιστορικό θρησκευτικό κτίριο στην Κεντρική Τουρκία», ενώ την πήραν και εφημερίδες της Τουρκίας.

Η ΔΕΚΑΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όσο και αν αυτό ακούγετε εκπληκτικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, μια χαμένη νήσος που ανήκει στο γνωστό σύμπλεγμα των Πριγκιποννήσων, (η δεκάτη Πριγκηπόννησος), έξω από την Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφτηκε εδώ και λίγους μήνες από Τούρκους ερευνητές. Η νήσος αυτή που η ιστορική της ονομασία είναι Βόρδωνες, (Bordones), βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την ακτή στην περιοχή του Μποσταντζή και είναι μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Εκοιμήθη ο ασκητής μοναχός Στέφανος ο Καυσοκαλυβίτης - Διαψεύδεται η είδηση για "άφθαρτο σώμα"

Σε ηλικία 74 ετών κι έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στον Κύριο επί 45 περίπου έτη εκοιμήθη ο μοναχός Στέφανος ο Καυσοκαλύβιτης, η κηδεία του οποίου έγινε προ εβδομάδος.
Ενα περίπου μήνα δεν είχε δώσει σημεία ζωής, και μετά από αναζήτηση από μοναχούς βρέθηκε τελικά νεκρός.
Ο μοναχός Στέφανος ήταν ο πιο ασκητικός από τους μοναχούς στην Σκήτη των Καυσοκαλυβίων ενώ ζούσε στην Καλύβη των Τριών Ιεραρχών. Η ασκητική ζωή του αποτελεί παράδειγμα. Όπως είπε στο ΑΓΙΟΡΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ο γνωστός λόγιος Γέροντας των Καυσοκαλυβίων, Μοναχός Πατάπιος: «Στην Καλύβη του δεν υπήρχε ούτε καν στρώμα και κανένα αντικείμενο αξίας».

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η… «ΚΑΤΑΡΑ» ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πρόκειται πραγματικά για μια καταπληκτική ιστορία που δείχνει πως η παρουσία της Ρωμιοσύνης εξακολουθεί να «αιωρείται» σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας όπου άνθησε επί αιώνες. Όπως αναφέρεται, οι κάτοικοι μιας κωμόπολης της περιοχής του Balıkesir, πιστεύουν πως είναι κακότυχοι και πως η κωμόπολη τους, το Büyukdere, όπου πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών κατοικούσαν ελληνορθόδοξοι Ρωμιοί, δεν έχει κανένα μέλλον. Αλλά το ενδιαφέρων σε αυτή την ιστορία είναι πως αποδίδουν όλα τα δεινά τους στην… «κατάρα» των Ελλήνων που κατοικούσαν στην περιοχή τους και έφυγαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή.