“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αθως, 1000 χρόνια σαν μια μέρα - Ιερά μονή Σίμωνος Πέτρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μονή Σίμωνος Πέτρας, ή αλλιώς Σιμωνόπετρα είναι 13η στην ιεραρχία των μονών του Αγίου Όρους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρα από τη θάλασσα, πάνω σε βράχο από γρανίτη, που φαντάζει σχεδόν να κρέμεται! Η ίδρυσή της οφείλεται στον Όσιο Σίμωνα, που ασκήτεψε στα μέσα του 13ου αιώνα σε σπήλαιο κοντά στη μονή, ο οποίος σε όραμα είδε τη μελλοντική της ανοικοδόμηση.  Δείτε το βίντεο...

Έβγαλαν 25ευρω με τον Άδωνι – Με αυτό θα πληρώνουμε την είσοδο στο νοσοκομείο

Τον γύρω του διαδικτύου κάνει το νέο «χαρτονόμισμα» που απεικονίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη και αντιστοιχεί στην χρηματική αξία των 25 ευρώ.
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης  να αυξηθεί για το 2014 η αξία του εισιτηρίου νοσηλείας των νοσοκομείων από πέντε στα 25 ευρώ την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, χρήστες του διαδικτύου έβγαλαν ένα «χαρτονόμισμα» με την αξία του εισιτηρίου διακωμωδώντας την απόφαση αυτή.

Success Story : Έρχεται υγειονομική γενοκτονία! Σοκ από τα στοιχεία για τους ανασφάλιστους!

Για υγειονομική γενοκτονία που είναι προ των πυλών εξαιτιάς των εκατομμυρίων ανασφάλιστων που υπάρχουν πλέον στη χώρα μας κάνει λόγο η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). 
Την πλήρη υγειονομική κάλυψη όλων των πολιτών της χώρας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή την αποκάλυψη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντού ότι σήμερα πλέον υπάρχουν 3 εκατ. πολίτες χωρίς ασφάλιση αλλά και άλλα 3 εκατ. που εμφανίζονται να μην έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Ο παραπάνω “εθνικός ύμνος” του φεστιβάλ με την βλάσφημη εκφώνηση της Κυριακής Προσευχής η οποία τελειώνει με βρισιά αλλά και η συνέχειά του με το τραγούδι “γιαγιά πρεζόνι” με άμεση αναφορά στην ευλαβή παραδοσιακή γιαγιά της Ελληνικής οικογένειας, θεωρείται από τους χορηγούς ΤΕΧΝΗ και προάγει τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Και έως ένα βαθμό την “αντίδραση” των παιδιών μπορούμε να την δικαιολογήσουμε και ίσως να την παραβλέψουμε. Αλλά την αναλγησία των υπεύθυνων φορέων και των …χορηγών πως να την εξηγήσουμε;

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

Είναι ενδεικτική και συγκλονιστική συγχρόνως η αφήγηση ενός νέου, που, υπερνικώντας τους αρχικούς δισταγμούς προσήλθε για πρώτη φορά στο Ιερό Μυστήριο. Παραθέτω αυτούσια τα λόγια του:
«Επί τέλους η ευλογημένη ώρα ήλθε. Παρά τις πολλές μου αντιρρήσεις βρίσκομαι μπροστά στον πνευματικό. Δεν ξέρω πώς νιώθω. Οπωσδήποτε αμήχανα. Ένας κρύος ίδρώτας περιλούζει ολόκληρο το σώμα μου. Είπα να ζητήσω συγγνώμη και να φύγω. Σκέφτηκα όμως πως για να φθάσω εδώ έκανα μεγάλη προσπάθεια Δε θα γίνει του Σατανά, είπα.
Ο πνευματικός είδε την αμηχανία μου. Κατάλαβε. Μην ανησυχείς, παιδί μου, μου είπε. Εδώ που ήλθες θα ανακουφισθείς. Το φορτίο σου θα ελαφρώσει. Να θεωρείς τον εαυτό σου ευτυχή γι’ αυτή σου την απόφαση. Θα το διαπιστώσεις, άλλωστε, γι’ αυτό δε χρειάζεται να χρονοτριβούμε.

Η κ. Μέρκελ (κότα) κάνει το ευρώ (αυγό) ή το αυγό (ευρώ) κάνει την κότα (Μέρκελ);

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη κι άλλος στης Σύρας τα στενά αίμα και δάκρυα πίνει...
Αυτό το άσμα πάει γάντι για την σημερινή ευρωπαική πραγματικότητα με την μόνη διαφορά ότι το ακροστίχιο το εφάρμοσαν μόνο για την Ελλάδα.
Μήπως τα λέμε αυτά γιατί ζηλεύουμε  που οι Γερμανοί έχουν και την κότα και το αυγό? Και φυσικά τους ζηλεύουμε γιατί έχουν  έναν ηγέτη που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα τους ενώ εμείς με τους δικούς μας τρώμε συνέχεια ομελέτες δανεικές με τσόφλια και κινδυνεύουμε να χάσουμε και το κοτέτσι που έμεινε δίχως κότες. Εδώ πρέπει να θυμηθούμε και την πρόρρηση του Ισαποστόλου και Εθνάρχη μας  Πατρο- Κοσμά «θα σας βάλλουν φόρο στις κότες και τα παράθυρα».