“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μια λησμονημένη επέτειος: Η αρχή της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Μια λησμονημένη επέτειος: Η αρχή της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Στο 2014 πολλές είναι οι επέτειοι μνήμης. Μεταξύ αυτών και τα εκατό χρόνια από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως είναι ξεχασμένη μια επέτειος πολύ σημαντική για τον Ελληνισμό, ιδιαίτερα το Μικρασιατικό. Πρόκειται για τα εκατό χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας. Σημειώνεται ότι για την ανάλογη επέτειο τους τον επόμενο χρόνο οι Αρμένιοι ετοιμάζουν εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες και στους διεθνείς Οργανισμούς… 

Κατέβασαν την ελληνική σημαία σε τέσσερα σχολεία και ανέβασαν την τουρκική!!!

Μέσα σε διάστημα μόλις 4 ημερών (από την περασμένη Πέμπτη) σημειώθηκαν 2 περιστατικά στα οποία άγνωστοι εισήλθαν σε σχολικές μονάδες της Καβάλας, κατέβασαν την ελληνική σημαία, την έκαψαν και έβαλαν στην θέση της… την σημαία της Τουρκίας!

Το Πέμπτο Ίνδαλμα….

Του Δ. Χαντζόπουλου

Τι σημαίνει η φράση: "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"

Την φράση, «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», χρησιμοποίησε πρώτος ο Άρης Βελουχιώτης και ενώ είχε χαθεί στην λήθη της ιστορίας, την ξανακούσαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, προκαλώντας μάλιστα σφοδρές αντιδράσεις. Τώρα, ξανακούγεται ως επιμύθιο στο βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τι σημαίνει λοιπόν αυτή η έκφραση;
Ο λαϊκός μύθος λέει ότι όταν παλιά το κυνήγι άγριων ζώων με πλούσια γούνα ήταν πολύ δημοφιλές και φυσικά επικερδές, κάθε φορά που έβγαιναν οι αλεπούδες για τροφή, είτε στα χωράφια, είτε στα κοτέτσια και δεν είχαν σίγουρη την επιστροφή στη φωλιά τους, έλεγαν μεταξύ τους σαν αστείο τον χαιρετισμό «καλή αντάμωση στα γουναράδικα».

Οι εχθροί του Ελληνισμού - Ν. Λυγερός

Οι εχθροί του Ελληνισμού πάντα έκαναν ένα τραγικό στρατηγικό λάθος μαζί μας και γι’ αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να μας εξοντώσουν όσο και να προσπάθησαν. Διότι πάντα ξεχνούν ένα στρατηγικό νοητικό σχήμα του Sun Tzu. Ακόμα και στον εχθρό σου πρέπει ν’ αφήνεις διέξοδο αλλιώς θα σε πολεμήσει ως το τέλος.  Κι επειδή ήθελαν να μας καταστρέψουν ριζικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους δικούς μας που δεν είχαν τίποτα να χάσουν.