“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Λόγος περί εκτρώσεων

Ὁ πασίγνωστος ἅγιος καὶ πολὺ μορφωμένος, μακαριστὸς Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος (1930-1989) διηγεῖτο ἀπὸ τὴν μεγάλη του ἐξομολογητικὴ ποιμαντικὴ πείρα τὸ ἑξῆς:
‘’Κάποτε μιὰ μητέρα ἑνὸς ἑπτάχρονου –περίπου- ἀγοριοῦ ἔμεινε ἔγκυος γιὰ δεύτερη φορά. Βασανίστηκε ἀπὸ δαιμονόπληκτους λογισμοὺς νὰ κάνει ἔκτρωση. Τηλεφώνησε στὸν γυναικολόγο της, πνευματικοπαίδι τοῦ π. Ἐπιφανίου καὶ τῆς ἀνακοίνωσε τὸν προβληματισμό της νὰ ‘’ρίξει’’ τὸ παιδάκι ποὺ κυοφοροῦσε. Ὁ γυναικολόγος τῆς φωτίσθηκε ἀστραπιαία ἀπὸ τὸν Χριστό μας καὶ τῆς συνέτισε μὲ τὸν ἀκόλουθο τρόπο:

Η Ορθοδοξία αναβιώνει στην Τουρκία

Με την ανταλλαγή πληθυσμών το διάστημα 1923-1925, όπως προβλεπόταν στη Συνθήκη της Λωζάνης, πολλοί «άλλαξαν το όνομά τους και αναγκαστικά δήλωσαν μουσουλμάνοι. Έκρυψαν τα εικονίσματα και το καντήλι τους και κάποιοι τις εκκλησιές που είχαν στα σπίτια τους.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου των S-400 με την Τουρκία - «Μαύρα» νέα για την Ελλάδα

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Όλα τελείωσαν με τους S-400 και οριστικά παραδίδονται στην Τουρκία καθώς επισήμως πλέον η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι «η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο είναι έτοιμο προς υλοποίηση».

Ένας επίκαιρος λόγος του Αγίου Νεκταρίου προς τους νέους

Γράφει ο Ιωάννης Σ. Κορνιλάκης
Στις 8 Νοεμβρίου 1893, (μετά απο 27 χρόνια την ίδια ημερομηνία θα επέλθει η οσιακή του Κοίμηση), ο ´Αγιος Νεκτάριος θα εκφωνήσει έναν βαρυσήμαντο λόγο προς τους νέους του Γυμνασίου Λαμίας. Ο λόγος διασώζεται με τίτλο "ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥΣ ".
Μέσα απο ένα μεγάλο απόσπασμα μπορούμε να αντιληφθούμε το ενδιαφέρον του Αγίου για τους νέους, την αγωνία του και την αγάπη του. Ένας λόγος επίκαιρος που μας αφορά όλους. Ένας λόγος που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ένας λόγος που θα φέρει όλους μας προ των ευθυνών μας απέναντι στους νέους μας.

Μέχρι να μάθει η ψυχή να διατηρεί τη Xάρη…

Αγ. Σιλουανού του Αθωνίτου:
“Τόσο αγαπά ο Θεός τον άνθρωπο ,που του δίνει πλούσια τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Μέχρις ότου, όμως, μάθει η ψυχή να διατηρεί τη χάρη, θα βασανίζεται για πολύ.
Όποιος έχασε τη χάρη, όπως εγώ, αυτός ας πολεμά με γενναιότητα τους δαίμονες. Γνώριζε πως εσύ ο ίδιος είσαι ο ένοχος: έπεσες στην υπερηφάνεια και τη ματαιοδοξία. Όμως, ο πολυέλεος Κύριος σε αφήνει να μάθεις τι σημαίνει να ζεις με το Άγιο Πνεύμα και τι σημαίνει να βρίσκεσαι σε πόλεμο με τους δαίμονες. Έτσι, η ψυχή βλέπει εκ πείρας πόσο ολέθρια είναι η υπερηφάνεια και αποφεύγει τη ματαιοδοξία και τους ανθρώπινους επαίνους και διώχνει τους υπερήφανους λογισμούς. Τότε η ψυχή αρχίζει να γίνεται καλά και μαθαίνει να διατηρεί τη χάρη.

Να κάνουμε τον σταυρό μας και... "τρέλα κολοκοτρωναίικη", συνάδελφοι

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς
«Η πρώτη μέρα στο σχολείο» τιτλοφορείται ένα κείμενο που περιέχεται στο «Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Α΄ και Β΄ Δημοτικού», σελ. 30-31. Στο κείμενο αυτό «προσφέρονται», ανεπιγνώστως προφανώς από τους συγγραφείς, όλα τα τρέχοντα ιδεολογήματα και τα κρανιοκενή στοιχεία που χαρακτηρίζουν το «Νέο Σχολείο», το προοδευτικό, που κόβει ΣΥΡΙΖΑ τα ριζιμιά λιθάρια του Γένους.