“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΗ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ BOEING

Η Μονή Σίνα με ανακοίνωσή της στη «δημοκρατία» καταγγέλλει την απάτη και λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ γέροντας με το όνομα Δανιήλ
Της Σμαραγδής Καράγιωργα
(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία)
Τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι υπάρχει μια προφητεία που αναφέρεται στο εξαφανισμένο επί ημέρες αεροπλάνο των αερογραμμών της Μαλαισίας και συνδέει το γεγονός με τις εξελίξεις στην Κριμαία έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, ενώ έχει γραφτεί και σε διάφορα έντυπα. 

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ. 'ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΙ

Ειπε ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος
«Όταν έρθει να κατοικήσει σε όλο το χώρο της ψυχής μας ο Χριστός, τότε φεύγουν όλα τα προβλήματα, όλες οι πλάνες, όλες οι στενοχώριες. Τότε φεύγει και η αμαρτία».
«Να κάνετε μετάνοιες, όταν προσεύχεσθε. 'Εστω και αν αυτό σας κουράζει. Η προσευχή που συνοδεύεται από εκούσια θυσία, γίνεται πιο ευάρεστη στο Θεό και πιο αποτελεσματική». 
Ο Γέροντας συμβούλευε τα πνευματικά του τέκνα να προσεύχονται για τους άλλους, ακολουθώντας το δικό του παράδειγμα: «Ξέρετε, αισθάνομαι  ότι με τις προσευχές μου σας βοηθώ πολύ». «Όταν προσεύχεστε για κάποιον άνθρωπο που τον επηρεάζει ο διάβολος με τα αμαρτωλά πάθη, μην του το λέτε, γιατί θα το μάθει ο διάβολος και θα ξεσηκώσει αντίσταση στην ψυχή του και η προσευχή σας δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Να προσεύχεστε γι' αυτόν μυστικά και η προσευχή θα τον βοηθάει».

Η Πολωνία ζητά αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι «σαν τα πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Τόμας Σιέμονιακ, υποστήριξε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Πολωνία και σε άλλα κράτη-μέλη του NATO στην κεντρική καθώς και στην ανατολική Ευρώπη, υπό το φως της ουκρανικής κρίσης. Ο Σιέμονιακ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εμφανίζεται ανοικτή όσον αφορά αυτή την ιδέα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχουν ακόμη αρχίσει λεπτομερείς συνομιλίες σχετικά.

Η ευλογία αλλά και η κατάρα του έθνους

Ευλογία είναι η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου, ενώ κατάρα είναι το ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων γι' αυτόν, που προκαλούν τις εθνικές τραγωδίες και τους εθνικούς διχασμούς, όπως η καταδίκη και η φυλάκιση του Κολοκοτρώνη από ξενοκίνητους προδότες

Σάββας Καλεντερίδης
Παραμονές της επετείου της Εθνεγερσίας, μια μέρα μετά τη μαύρη επέτειο της απολογίας του Κολοκοτρώνη στο δικαστήριο που τον καταδίκασε, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίση στην Ουκρανία, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός νέου τύπου Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ανασύρουμε από τη μνήμη μας αυτό που αποκαλείται «κατάρα του έθνους».