“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: “Kάτσε να ρίξουμε πρώτα αυτή την κυβέρνηση…”

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΣΗΜΕΙΟΝ των ΚΑΙΡΩΝ μας … ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ στην πολιτική επιχειρηματολογία των κομμάτων και στην ειρωνεία των εξυπνάκηδων τις τελευταίες ώρες.
Όμως ο ΑΓΙΟΣ είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλους γιατί βίωνε από εδώ το ΦΩΣ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ.

Ο σημερινός χλευασμός εναντίον του Αγίου Πορφυρίου θα γίνει μαζί με τα επερχόμενα σημάδι ανάδειξης του πνευματικού μεγέθους του Αγίου αυτού των ημερών μας.

Αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας δεν ενδιαφέρονται ακόμη και για την καθημερινότητα των πολιτικών τεκταινόμενων της δύσμοιρης πατρίδας, μάλλον πλανώνται πλάνη οικτρά.

Ο ΑΠΤΕΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Στα πολύ παλιά χρόνια, όταν γνώρισε τον μαρτυρικό θάνατο ο άγιος του Χριστού Μερκούριος (3ος αιώνας), είχε κάνει πολύ μεγάλη αίσθηση τόσο το μαρτύριό του όσο και ο θάνατος του Ιουλιανού του Παραβάτου απ’ το ίδιο το χέρι του στρατηλάτου Μερκουρίου, κι ας ήταν ήδη τούτος ο Μάρτυς από καιρό σωματικά θανατωμένος. Εκείνα τα χρόνια λοιπόν, ζούσε σ’ εκείνα τα μέρη της μακρινής Καππαδοκίας ένας ιερεύς που δεν πρόσεχε τον βίο του. Πολλές φορές τον μάζευε η πρεσβυτέρα του μέσ’ από τα καπηλειά όπου έπινε και μεθούσε μαζί με τους μπεκρήδες και τους μεθύστακες του χωριού. Αυτό γινόταν αιτία να θλίβεται κατάβαθα η πρεσβυτέρα του και να στενοχωριέται πολύς κόσμος της ενορίας. Του έκαναν με τρόπο παρατηρήσεις, συστάσεις, μα εκείνος τίποτε:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ

Ὁμιλία τοῦ ἁγίου ΙΩΑΝΝΟΥ τοῦ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Στό χρυσωρυχεῖο οὔτε τήν πιό ἀσήμαντη φλέβα δέν θά δεχόταν νά περιφρονήση κανένας κι ἄς προξενῆ πολύν κόπο  ἔρευνά τηςἜτσι καί στίς θεῖες Γραφές δέν εἶναι χωρίς βλάβη νά προσπεράσης ἕνα γιῶτα ἤ μιά κεραία. Ὅλα πρέπει νά ἐξετάζωνται. Τό ἅγιο Πνεῦμα τά ἔχει πεῖ ὅλα καί τίποτα δέν εἶναι ἀνάξιο σ̉ αὐτές. Πρόσεξε λοιπόν τί λέει ὁΕὐαγγελιστής κι ἐδῶ: Αὐτό πάλι ἦταν τό δεύτερο σημεῖο πού ἔκανε ὁ Ἰησοῦς, πηγαίνοντας ἀπό τήν Ἰουδαία στήν Γαλιλαία.

Πρωταγωνίστρια και η Αρμενία με τον δικό της τρόπο στην διάλυση της Τουρκίας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Εισέρχεται και η  Αρμενία στα γεωπολιτικά δρώμενα  τις τελευταίες ώρες. Φαίνεται είναι Θέλημα ΘΕΟΥ την κατάλληλη συγκυρία  να πάρει και αυτή τα δικά της μέρη από την Τουρκία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο στρατηγικός αυχένας του Καυκάσου με την Μαύρη θάλασσα από την μια πλευρά και την Κασπία από την άλλη κλυδωνίζεται σε στυλ Ουκρανίας.
Η Ρωσία δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια πολύχρωμη επανάσταση στο νότιο μαλακό υπογάστριο της που σχετίζεται με κρίσιμους γεωπολιτικούς διαδρόμους.