“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Το τι θα φύγει πρώτα η Ελληνική Πρεσβεία από την Άγκυρα και δεν θα ξαναγυρίσει σημαίνει το τέλος της τουρκίας

Φώτο Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΡΩΣΣΟΥΣ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Την στιγμή που ξεδιπλώνεται έμπροσθεν μας  η μαρτυρία- προφητεία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που δόθηκε το 1990 και αναδείχτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2012 ότι «... Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!» http://topothoumeno.blogspot.gr

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ

Σκέψεις στο Ευαγγέλιο της Κυριακής 11 Μαρτίου - Σταυροπροσκυνήσεως

Ο Σταυρός του Χριστού αποτελεί τη σωτηρία μας. Αυτός είναι η ωραιότητα της Εκκλησίας και η καθέδρα της ορθοδόξου θεολογίας.

Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη
Την τρίτη Κυριακή των Νηστειών η Εκκλησία μας προβάλλει στους πιστούς της τον Σταυρό του Κυρίου. Κατά το συναξάρι της ημέρας: «Επειδή με τη σαρανταήμερη νηστεία, κατά κάποιο τρόπο σταυρωνόμαστε και εμείς με τη νέκρωση από τα πάθη, κι έχουμε μια αίσθηση πικρίας με το να μας δημιουργείται ακηδία και κατάπτωση, μπαίνει μπροστά μας ο τίμιος και ζωοποιός Σταυρός, σαν αναψυχή και στήριγμά μας, και σαν υπόμνηση του Πάθους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και παρηγοριά:

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 11 Μαρτίου 2018 - Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

(Μαρκ. η´ 34 - θ´ 1)
Εἶπεν ὁ Κύριος· ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶἀκολουθείτω μοι. ῞Ος γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ᾿ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου, οὗτος σώσει αὐτήν. Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; ῎Η τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ; ῞Ος γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶἁμαρτωλῷ, καὶὁ υἱὸς τοῦἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας (βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ουκρανίας και πιστοί στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου με τον Καθηγούμενο Γρηγόριο: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι υπό διωγμό και χρειάζεται ομολογητές 2017» http://agioritikesmnimes.blogspot.gr

ΒΡΕΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΑΤΣΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Θ.Π: Θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά η Τουρκία πριν κάνει οτιδήποτε γιατί Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ