“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Η γιαγιά που πήδησε στο Ζάλογγο»

Λαμπρινή Θωμά 
Μεγάλωσα ακούγοντας πως, η προγιαγιά της προγιαγιάς της Κούκαινας, ήταν από κείνες που πήδησαν στο Ζάλογγο. Έπεσε τελευταία- προτελευταία, μας έλεγε η γιαγιά η Βέργω, έπεσε πάνω στα πτώματα, έσπασε το πόδι, χτύπησε, μα έζησε, είχαμε προίκα και την παντρέψαμε κι ας ήταν σακάτισσα, κι από κει κρατάμε όλοι.

Πίσω από το δικό μου μικρό ανάστημα, τις στιγμές εκείνες, βρισκόταν το μεγάλο πνευματικό μέγεθος του Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτου

Βαρδάκας Κωνσταντίνος, Διδάκτωρ Οδοντιατρικής Αθήνα
Το 1995, στην ονομαστική μου γιορτή, ένας αδελφικός μου φίλος μου χάρισε κάποιο από τα πρώτα βιβλία που κυκλοφόρησαν για το Γέροντα Παΐσιο. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί γνωστοί μου μου ανέφεραν θαυμαστά περιστατικά και γεγονότα που έζησαν από την προσωπική επαφή τους με το Γέροντα. Έτσι, θεώρησα το δώρο αυτό ιδιαίτερη ευλογία και άρχισα να το διαβάζω αμέσως μόλις το πήρα στα χέρια μου, συντομεύοντας μάλιστα, για το λόγο αυτό, τα ευχετήρια τηλεφωνήματα που στο μεταξύ δεχόμουν.

Ή «σημαία» της Εκκίνησης και τα παραμύθια... της «Επανεκκίνησης» !!!

Αιματηρή καταστολή διαδήλωσης στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Νεκροί & τραυματίες

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: 70,000 ΡΩΣΟΙ & ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ

Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα. Από την Συρία μπορεί να ξεκινήσει όχι “γενικευμένη διαμάχη στην περιοχή”, αλλά παγκόσμιος πόλεμος. Ο αξιωματικός κάνει αναφορά και στην Σερβία, στα Βαλκάνια και “Όπου αλλού χρειαστεί” ώστε -όπως διευκρινίζει- να μπορούν να κοιτούν τα παιδιά τους στα μάτια με υπερηφάνεια. 

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ: "Να μην ενδώσει η Ελλάδα στις πιέσεις για το άβατο του Άθω"

O πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων αποκάλυψε ότι η χώρα μας δέχεται πιέσεις από διεθνείς οργανισμούς να αρθεί το άβατο του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας, η Ελλάδα δέχεται τις εν λόγω πιέσεις ώστε να υπάρξει τουριστική πρόσβαση σε άτομα και των δύο φύλων, «αλλά μέχρι στιγμής η Ελλάδα αντιστέκεται σε αυτό και ελπίζουμε ότι και στο εξής θα το πράττει, διότι οποιεσδήποτε αλλαγές στον Αθω και γύρω του μπορούν να επιδράσουν θανάσιμα σε αυτό το νησί πνευματικότητας», το οποίο αποτελεί «κοινή κληρονομιά ολόκληρου του ορθόδοξου κόσμου».

Ζουράρις: "Αὐτὲς οἱ ἀρλοῦμπες τῶν ἀναθεωρητῶν δὲν εἶναι ἱκανὲς νὰ ἐνοχλήσουν τὴν λαμπρότητα τῆς μαρτυρικῆς θυσίας τοῦ Γένους τὰ τελευταία 3000 χρόνια"

"Ἡ κυρία Ρεπούση ποὺ οὐσιαστικὰ καθύβρισε τὰ ἱερὰ καὶ τὰ ὅσια, ποὺ δὲν εἶχε τὴν ὑπομονὴ νὰ σταθεῖ σὲ στάση προσοχῆς γιὰ 60 δευτερόλεπτα, πρέπει νὰ ἐκβληθεῖ ὁριστικά της βουλῆς τῶν Ἑλλήνων", εἶπε ὁ πανεπιστημιακὸς Κώστας Ζουράρις, ἀναφερόμενος στὸ περιστατικὸ τῆς ἀποχώρηση τῆς βουλευτῆ τῆς ΔΗΜΑΡ ἀπὸ τὴν  αἴθουσα τὴν Ὁλομέλειας ἐνῶ τηροῦνταν ἑνὸς λεπτοῦ σιγὴ γιὰ τὰ θύματα τῆς γενοκτονίας τοῦ Ποντιακοῦ Ἑλληνισμοῦ. Ἐπικαλέστηκε μάλιστα τὸ παράδειγμα τῆς....γαλλικῆς βουλῆς καὶ τὴν περίπτωση τοῦ πρώην ὑπουργοῦ Προϋπολογισμοῦ ὁ ὁποῖος εἶχε παραιτηθεῖ ὑπὸ τὸ βάρος κατηγοριῶν γιὰ φοροδιαφυγή.