“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Πάρτε αδιάβροχα!

Ασφαλώς θα αναρωτιέστε για ποιον λόγο να προμηθευτείτε μέσα στο κατακαλόκαιρο την χειμερινή αυτή ενδυμασία, για να σας λύσω την απορία, σας γνωστοποιώ ότι η συγκεκριμένη ενδυμασία θα είναι το must του φετινού χειμώνα και αν την αγοράσετε τώρα θα επιτύχετε καλύτερη τιμή γιατί προβλέπετε τεράστια ζήτηση που θα  απογειώσει τις τιμές. Και αυτό θα το οφείλουμε στον πρωθυπουργό μας κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος στις προγραμματικές του δηλώσεις είχε τονίσει ότι δεν μπορεί μια μικρή ομάδα διαδηλωτών  (εννοεί… την πλειοψηφία του ελληνικού λαού!)  να κλείνει το κέντρο της πρωτεύουσας στους καταναλωτές, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας. Μάλιστα με στόμφο (για την εύρυθμη λειτουργία της  Δημοκρατίας!) είχε προεκλογικά ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιήσει τα ειδικά οχήματα που έχουν αγοραστεί από το Ισραήλ και φέρουν κανόνι νερού, το οποίο όχι μόνο θα μας δροσίζει αλλά είναι σε θέση θα προξενήσει ακόμα και τραυματισμούς εξαιτίας της τρομερής πίεσης με την οποία εκτοξεύει το νερό. Φυσικά δεν αποτελεί πρωτοπορία στην στρατηγική καταστολή πλήθους αλλά είναι μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική  που έχει ξεκινήσει από τα αυταρχικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και άλλων κοιτίδων… της δημοκρατίας.

Αποκάλυψη: με ψεύτικο και παραποιημένο τίτλο έκανε τον καθηγητή ιατρικής ο νέος υφυπουργός υγείας Μαριος Σαλμας;;;

Με τον μόλις 44χρονο "επίκουρο καθηγητή" της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του και νέο υφυπουργό Υγείας της νέας κυβέρνησης Σαμαρά, "δόκτωρα" Μάριο Σαλμά, δεν μας χωρίζει τίποτα προσωπικό. Βάσει όμως των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας(εκτός εαν ο ίδιος έχει άλλα οπότε καλό είναι να μας τα προσκομίσει)είναι ένας πολιτικός που έχει υποπέσει σε πολλά πολιτικά, ηθικά αλλά και εν πολλοίς ποινικά αδικήματα, διαπράττοντας αντιποίηση καθηγητικού τίτλου που ΔΕΝ τον δικαιούται. Άρα εαν δεν το γνωρίζει η δικαιοσύνη και εαν δεν έχουν παραγραφεί τυχόν ποινικά αδικήματα, καλό είναι να επιληφθεί.

Γερμανοί, Ισπανοί, Γάλλοι, Ιταλοί μας θέλουν εκτός…

Αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ διατηρούν οι πολίτες τεσσάρων μεγάλων χωρών της ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία), σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial. Το 95% των Γάλλων, το 84% των Γερμανών, το 72% των Ισπανών και το 65% των Ιταλών εκτιμούν μάλιστα πως τα χρήματα που έχουν δοθεί ως δάνεια στην Ελλάδα είναι χαμένα χρήματα, διότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια. Οι πολίτες των τεσσάρων χωρών εμφανίζονται απαισιόδοξοι όσον αφορά στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη εφόσον γίνει πραγματικότητα η υπόθεση πως το ελληνικό χρέος δεν θα αποδειχθεί βιώσιμο.

Pat Cradock: το θέμα της δραχμής...ήταν μια γιγαντιαία μπλόφα και η ανάλυση των αντι μνημονιακών στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά σωστή...

Διαβάστε τι γράφει ο Pat Cradock* στο "The Irish Independent".
Η Ελλάδα, όπως η Ιρλανδία, ανακάλυψαν ότι υπάρχει μικρή ανταμοιβή από την ευρωζώνη για την καλή συμπεριφορά, γράφει ο Pat Cradock
Θυμηθείτε τη δημοσιονομική συνθήκη που υποτίθεται ότι θα έφερνε την σταθερότητα στην ευρωζώνη. Μια γερμανική ιδέα, αλλά οι Γερμανοί δεν την έχουν επικυρώσει ακόμα. Η ευρωζώνη φαίνεται να είναι πιο έτοιμη από ποτέ να καταρρεύσει. Η συνθήκη δεν έχει κάνει τίποτα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, μια σαφής απόδειξη είναι το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την παρούσα κρίση. Στην ελληνική προεκλογική εκστρατεία, ασκήθηκε εκστρατεία φόβου από τους ηγέτες της Ευρωζώνης, φόβος ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πεταχτεί από το ευρώ, εάν τα μέρη που υποστηρίζουν την διάσωση δεν κερδίσουν τις εκλογές. Ο αρχηγός του κύριου κόμματος υπέρ της διάσωσης της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, διακήρυξε την προσήλωσή του στο ευρώ, ενώ ανακοίνωνε την πρόθεσή του για επαναδιαπραγμάτευση της διάσωσης. Ισχυρίστηκε ότι ο κύριος αντίπαλος του, Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισπεύσει την επιστροφή στην δραχμή, αν καταργηθεί το πακέτο διάσωσης, όπως υποσχέθηκε.

Στη Δημοσιότητα Τα Στοιχεία Των Αγνοούμενων Τούρκων Χειριστών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα και οι βαθμοί των δύο αγνοούμενων χειριστών του καταριφθέντος RF-4E/TM.Πρόκειται για τους Σμηναγό Gökhan Ertan και Ανθυποσμηναγό Hasan Hüseyin Aksoy απόφοιτους της TuAFA κατά τα έτη 2002 και 2009 αντίστοιχα .

Δεν ηρεμούν με τίποτα οι Γερμανοί: Επιδιώκουν νέο μνημόνιο για την Ελλάδα τον Ιούλιο!

Νέο μνημόνιο έως το τέλος Ιουλίου (!) προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο της καγκελαρίας για την Ελλάδα. Μνημόνιο με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, ίσως και άλλο επιτόκιο, με κάποια επιπλέον δισεκατομμύρια, αλλά με τους στόχους αμετάβλητους. Αυτό είναι η τελευταία γραμμή αντίστασης των εταίρων μας. Κι αυτό, λένε, μόνο επειδή το πρόγραμμα έχει, ούτως ή άλλως αποτύχει. Τρεις ημέρες μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Αθήνα, στο Βερολίνο έχουν ξαναβγεί τα τεφτέρια. Στο ερώτημα χρόνο ή χρήμα, η γερμανική κυβέρνηση θα ήθελε να απαντήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά τουλάχιστον για την ώρα δεν το κάνει.

Οι άνεργοι... βουλευτές

Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας καταστρώνει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. «Κινούμαι στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνεχίζω διαλέξεις σε πανεπιστήμια. Επίσης γράφω ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση και την επίμαχη περίοδο στη χώρα μετά το 2009» δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης προτίθεται να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα, παράλληλα με την επιστροφή του στο υπουργείο Μεταφορών. «Συνεχίζω κανονικά την πολιτική δράση μου στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρει και δηλώνει ότι «Επαγγελματικά, ναι, θα επιστρέψω στο υπουργείο Μεταφορών, αλλά επαναλαμβάνω, θα είμαι πάντα πολιτικά παρών».

Υπουργός τη μέρα της ορκωμοσίας έκανε το πρώτο ρουσφέτι!

Την ημέρα της ορκωμοσίας, προτού καν ορκιστεί, υπουργός έστειλε τον οδηγό του σε αρμόδιο διευθυντή του ΣΔΟΕ για να ζητήσει ρουσφέτι. Τουτέστιν, να σβήσουν πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατήριο βενζίνης  ύψους 15.000 ευρώ. Κρίνουμε ως πολύ σοβαρό το περιστατικό επειδή δείχνει τη νοοτροπία που δεν απέβαλαν ορισμένοι και από την οποία … κινδυνεύουν κυρίως και η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός.

Ποιο αντιαεροπορικό σύστημα κατέρριψε το τουρκικό RF-4E;

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον τύπο του αντιαεροπορικού βλήματος της Συριακής Δύναμης Αεράμυνας που κατέρριψε το αεροσκάφος RF-4ETM της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά την απόπειρα του τελευταίου να εκτελέσει αναγνωριστική πτήση κατά μήκος της ακτογραμμής της χώρας. Η απουσία οποιασδήποτε πληροφόρησης για το συμβάν από πλευράς Δαμασκού έχει προκαλέσει διεθνώς μια άνευ προηγουμένου σεναρολογία, κυρίως λόγω του πυκνού δικτύου αεράμυνας στις παράκτιες ζώνες της Συρίας με τη πληθώρα αντιαεροπορικών συστημάτων σοβιετικής/ρωσικής προέλευσης που βρίσκονται σε υπηρεσία.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των μελών της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του πρωθυπουργού της Αντώνη Σαμαρά και ο Γερμανός απεσταλμένος της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, συνοδεία επιχειρηματιών- κορακιών, γερμανικών και ελληνογερμανικων συμφερόντων, επισκέφτηκε την Κοζάνη όπου ο Γιώργος Δακής, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εντολοδόχος του Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε την συνδρομή της Γερμανικής κυβέρνησης ώστε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα χρηματοδότησης της κατασκευής του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαϊδα 5.