“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Ποδαρικό Τούρκικο με Γεώτρηση ακόμα και στο ΑΙΓΑΙΟ;

Φώτο από fb
«Τούρκος γεφύρι κι αν γίνει πάνω του μην περάσεις» λέει μια παροιμία και έχει απόλυτο δίκαιο. Με την τούρκικη μπαμπεσιά ότι και γεωπολιτική ανάλυση να κάνεις πέφτεις πάντα έξω. Άρα πρέπει να τα δεις τα πράγματα με άλλη ματιά δηλ. όπως τα βλέπει ο τούρκος (δηλ. τι εννοεί ο τούρκος)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Να πάμε αμέσως στην ουσία και στον επερχόμενο κίνδυνο. Έχοντας υπόψη τα καμπανάκια που κτύπησαν πολλοί Πατέρες το προηγούμενο διάστημα, ότι οι πρώτοι μήνες του 2019 θα είναι εξόχως κρίσιμοι επειδή η γείτονα χώρα θα ξεπεράσει κάθε θρασύτητα, η Αλβανία θα κληθεί να την στηρίξει στα δόλια σχέδια της και τα Σκόπια θα ρίχνουν λάδι στην φωτιά με τον παράλογο και έκνομο αλυτρωτισμό τους.

Η φυγή του Χριστού στην Αίγυπτο (ενδιαφέροντα στοιχεία από τον Άγιο Νικόδημο)

Στις 26 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου (τιμούμε δηλ. το πρόσωπό της καθώς συνέβαλε στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας) και η Φυγή στην Αίγυπτο.
Όταν οι μάγοι προσκύνησαν το Χριστό, αναχώρησαν για την πατρίδα τους, χωρίς να περάσουν από το βασιλιά Ηρώδη. Τότε άγγελος Κυρίου φάνηκε σε όνειρο στον Ιωσήφ και του είπε να πάρει το παιδί με τη μητέρα του και να φύγει στην Αίγυπτο (Ευαγγέλιο Ματθαίου, Β’ 13-18). Και έμειναν εκεί, μέχρι πού πέθανε ο Ηρώδης, για να επαληθευθεί έτσι εκείνο που ελέχθη δια του προφήτου Ωσηέ: «Ἐξ Αἰγύπτου ἐκάλεσα τὸν υἱόν μου» (Ωσ. Ια’ 1).

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Μυστήριο παράξενο και παράδοξο αντικρύζω!

Μυστήριο παράξενο και παράδοξο αντικρύζω. Βοσκών φωνές φτάνουν στ' αυτιά μου. Δεν παίζουν σήμερα με τις φλογέρες τους κάποιον τυχαίο σκοπό. Τα χείλη τους ψάλλουν ύμνο ουράνιο.
Οι άγγελοι υμνολογούν, οι αρχάγγελοι ανυμνούν, ψάλλουν τα Χερουβείμ και δοξολογούν τα Σεραφείμ. Πανηγυρίζουν όλοι, βλέποντας τον Θεό στη γη και τον άνθρωπο στους ουρανούς.

Για τα πολύ δύσκολα πράγματα που έρχονται τις επόμενες μέρες…

Οι καρδιές των ανθρώπων κρύωσαν από αυτά που διαβάζουν και  προσπαθούν να συναισθανθούν το κακό που τις περιτριγυρίζει. Η φυγή της ανθρωπότητας για να γλυτώσει από τους νέους Ηρώδες είναι γεγονός.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μαζί με τα  « εορταστικά»  ξεσπάσματα του ηφαιστείου της Αίτνας στην Κατάνη της Σικελίας και το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία, έχουμε τις «εορταστικές δηλώσεις»  του Πούτιν και του Λαβρόφ για επικείμενο πυρηνικό Aρμαγεδδώνα.
Δεν έφτανε αυτό, μόλις ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την Συρία, ο τούρκος μας προκαλεί ανήμερα Χριστουγέννων στην Στρογγύλη και στο Καστελόριζο με παραβιάσεις και θρασύτατες δηλώσεις.