“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΑΣΚΗΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.......

Ο ασκητής γέροντας του Παγγαίου Όρους προτρέπει συνεχώς τον τελευταίο καιρό τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους. «Αφήστε τα οικονομικά και τους φόρους στην άκρη και ενισχύστε την προσευχή σας. Το χωράφι είναι άγονο και ο ουρανός δεν λαμβάνει πλέον την προσδοκώμενη  καρποφορία! Κι όταν ένα χωράφι είναι άγονο, ο γεωργός φροντίζει να το οργώσει, να ανανεώσει το χώμα, πριν προβεί στην νέα σπορά. Βρισκόμαστε σ’ αυτή ακριβώς τη διαδικασία γιατί παρά τις μεγάλες δοκιμασίες οι ορθόδοξοι χριστιανοί εμμένουν να προσκολλώνται σε εφήμερους σωτήρες που τελικά τους απογοητεύουν, αφού οι σωτήρες αυτοί αποβλέπουν να αλλάξουν το νόμο του Θεού... Έτσι όλοι μας γινόμαστε ηθικοί αυτουργοί ενός συνεχούς εγκλήματος που ουσιαστικά έχει να κάνει με την αμετανοησία των χριστιανών.

ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ!

Με τα συγκινητικά Βυζαντινά εμβλήματα των Παλαιολόγων, τον Δικέφαλο και τα 4Β, υποδέχτηκαν οι Σέρβοι τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην ξεχασμένη παλαιά Σύμμαχο, που τα καθιέρωσε από το 2004 στο εθνόσημο της!
Ένας ολόκληρος αδελφός λαός και στρατός, έχει υιοθετήσει τα δικά μας παλαιά εθνόσημα της Αυτοκρατορίας της Πόλης! Ένας λαός, από τον οποίο προερχόταν η εξελληνισμένη δια της ελληνικής παιδείας Σερβίδα μητέρα του τελευταίου Αυτοκράτορά μας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, η Ελένη Δραγάζη, που μετέπειτα έγινε μοναχή και αγίασε με το όνομα Υπομονή! Η μνήμη της μάλιστα εορτάζεται και στις 29 Μαΐου...

Τι είναι ο Οικουμενισμός. Αι διάφοροι μορφαί του και η επικινδυνότης αυτού

Ὠρισμένοι εὐσεβεῖς χριστιανοί, οἱ ὁποῖοι δέν ἔχουν ἐντρυφήσει εἰς τό θέμα τῶν χριστιανικῶν αἱρέσεων (Παπισμός, Προτεσταντισμός κ.λπ) ἀδυνατοῦν νά κατανοήσουν τά ὅσα γράφομεν εἰς τόν «Ο.Τ.» περί τῆς ἐπικινδυνότητος τῆς παναιρέσεως τοῦ οἰκουμενισμοῦ. Διά τήν κατανόησιν τοῦ ὅρου καί τῆς ἐπικινδυνότητος τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, παραθέτομεν κατωτέρω ἕν κεφάλαιον ἀπό τό βιβλίον «Μελέτη περί τοῦ Οἰκουμενισμοῦ» τοῦ μακαριστοῦ Καθηγητοῦ Κωνσταντίνου Καβαρνοῦ, τό ὁποῖον ἐξεδόθη ὑπό τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου» ἐν ἔτει 1997. Τό κεφάλαιον αὐτό ἔχει ὡς ἀκολούθως:

Τουρκική παραδοχή : "Δεν θα μπούμε ποτέ στην Ευρώπη" !

Η Τουρκία είναι πιθανό να μην γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της προκατάληψης των υπαρχόντων μελών της, φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Άγκυρας με την ΕΕ. Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δηλώνει η προσπάθειά της Άγκυρας να εισέλθει στην Ένωση, η οποία διαρκεί δεκαετίες, μπορεί να μην έχει αποτέλεσμα. Η Τουρκία είναι πιθανότερο να διαπραγματευθεί επιτυχώς την απόκτηση προνομιακής πρόσβασης στις αγορές της ΕΕ, όπως και η Νορβηγία, ανέφερε ο υπουργός αρμόδιος για Θέματα της ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, σύμφωνα με ένα άρθρο στην εφημερίδα Telegraph του Λονδίνου.

Συρία: οι αντάρτες έριξαν όλμο στη Ρωσική πρεσβεία

Ένα βλήμα όλμου που εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες έπεσε σήμερα μέσα στον περίβολο της πρεσβείας της Ρωσίας που βρίσκεται στη συνοικία Μαζράα, στο κέντρο της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Grand finale

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ
Η κατάθλιψη που έγινε θλίψη.
Η θλίψη που έγινε οργή.
Η οργή που έγινε λεύτερη ζωή.
Αν τα παραπάνω τα πάρουμε με ανάποδη σειρά θα δούμε ποιοι και με τι μέσα μας έσυραν δόλια από την λεύτερη ζωή (έστω αυτό το κάτι λίγο που είχαμε) στο επίπεδο της ψυχοπνευματικής κατάθλιψης.
Δηλ. πήραμε την ζωή  μας λάθος και εδώ εννοούμε ότι πήραμε την πολιτική ζωή μας λάθος!! Ήρθε λοιπόν ο καιρός να τελειώσουμε το τραγούδι -ποίημα του Γιώργου Σεφέρη  με το “και αλλάξαμε ζωή”.