“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αποπνικτική και επικίνδυνη η ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης από σύννεφο αιθαλομίχλης

Μετά το τεράστιο πέπλο αιθαλομίχλης που "έπνιξε" τον αττικό ουρανό, στο "κόκκινο" βρίσκονται πλέον περιοχές της Θεσσαλονίκης που θεωρούνταν "καθαρές" όσον αφορά την ποιότητα αέρα, καθώς η καύση στερεών καυσίμων έχει δημιουργήσει ατμοσφαιρική ρύπανση και συνθήκες ασφυξίας."Η Θέρμη, η Καλαμαριά, η Τούμπα, που χαρακτηρίζονταν από μία καλύτερη ποιότητα αέρα, 'μυρίζουν' τώρα έντονα από την καύση ξύλων ή άλλων στερεών, συνεισφέροντας στην αλλαγή των δεικτών της αέριας ρύπανσης/ αναφέρει ο Χρίστος Βλαχοκώστας από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί ατμοσφαιρικές μετρήσεις και επεξεργάζεται τα δεδομένα από δύο σταθμούς, στην Τριανδρία και την Πυλαία.

Η παγκοσμιοποίηση του χθες, του σήμερα, του αύριο.

Του Ηλία Σχορετσανίτη,
Οικονομολόγου, MSc,
Άνοιξη του 1995. Ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ επρόκειτο να παρακολουθήσω το βασικό μάθημα της «Διοίκησης Επιχειρήσεων Ι». Στο έδρανο των παραδόσεων ανεβαίνει ένας ελληνοαμερικάνος καθηγητής, ειδικά προσκεκλημένος για την πρεμιέρα, και μας λέγει σε άπταιστα αγγλικά: «Globalization! Live locally, think globally!», «Παγκοσμιοποίηση! Ζήστε τοπικά, σκεφθείτε παγκόσμια!». Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, το μήνυμα ήταν σαφές. Οι φιλόδοξοι γεμάτα όνειρα νεαροί φοιτητές και φοιτήτριες είχαν διαμορφώσει την άποψη ότι η παγκοσμιοποίηση είναι θετική, νομοτελειακή, απαραίτητη προς όφελος της οικονομίας των λαών, αλλά το κυριότερο πως εμείς θα ήμασταν οι στρατιώτες, αλλά και οι μελλοντικοί στρατηγοί της ασταμάτητης νέα οικονομικής τάξης πραγμάτων. 

Διεθνής διασυρμός από τα media όλης της υφηλίου! Σοκ στην Ευρώπη από τον διεφθαρμένο υπουργό!

Ο πολιτικός που διέσυρε όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την  στα διεθνή μέσα ενημέρωσης «διεφθαρμένη χώρα», προκαλεί έναν ακόμα διασυρμό με τις αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπό του οι οποίες φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα  των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης. Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό στην Αθήνα αλλά και μεγάλη έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θεωρούνταν όπως αναφέρεται έντιμος πολιτικός από ορισμένους Ευρωπαίους συναδέλφους του. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:

Η (άλλη) Ελλάδα μας !!!

Δεν ξέρει από δάνεια, πιστωτικές κάρτες, μετοχές... Δεν χρωστάει πουθενά.
Δεν έχει πάει ποτέ σε Mall, δεν έχει παρευρεθεί σε δεξιώσεις, δεν έχει κάνει διακοπές σε νησιά, δεν ξέρει από κρέμες ομορφιάς, δίαιτες αδυνατίσματος, και δεν γύρισε ποτέ κεφάτη απ’ του Βερόπουλου. Δεν πήγε ποτέ. Δεν οδήγησε ποτέ αμάξι, δεν χρησιμοποίησε κομπιούτερ, κινητό τηλέφωνο αφής, φούρνο μικροκυμάτων, εσπρεσιέρα, χύτρα ταχύτητας, ηλεκτρική σκούπα... Το σπιτικό της λάμπει και δεν του λείπει τίποτα.  
Αυτή είναι η κυρά Βασιλικούλα από το χωριό Παράνυμφοι του Ν. Ηρακλείου!

Spiegel: Οι ηγέτες της Ευρώπης σε παράλυση

Τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες σε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όταν οι 27 ηγέτες βρίσκονται μόνοι και η μυστικότητα θεωρείται απολύτως απαραίτητη στις διαπραγματεύσεις; Ομάδα δημοσιογράφων του Spiegel κατάφερε, αφού συνέλεξε πληροφορίες από... δεκάδες πηγές, να αποκαλύψει τι συνέβη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου. «Ηταν μια σύνοδος παράλυσης και απελπισίας», γράφει το γερμανικό περιοδικό. «Βορράς εναντίον Νότου, πλούσιες χώρες εναντίον φτωχών, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ εναντίον του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Με λίγες λέξεις, μια διχασμένη ήπειρος την στιγμή που η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με κοινά προβλήματα», συνεχίζει το ρεπορτάζ.