“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

“Ό,τι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχουμε καμμιά ελπίδα από τους ξένους”

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος
«Ως πότε οφρικιάλιος σε ξένους βασιλείς. Έλα να γίνεις στύλος δικής σου της φυλής. Κάλλιο για την Πατρίδα κανένας να χαθεί ή να κρεμάσει φούντα για ξένον στο σπαθί» Ρήγας Φεραίος
Λίγο πριν από την Επανάσταση του ’21, πολλοί Έλληνες κλεφταρματολοί, τρέφοντας φρούδες και μάταιες ελπίδες, συμμετέχουν, ως μισθοφόροι στους ναπολεόντειους πολέμους, ζώντας με την ψευδαίσθηση, την σολωμική ευκολοπιστία, ότι θα έρθει και για το ταλαίπωρον Γένος το Ποθούμενο. Ότι οι Φράγκοι, ως αντίδωρο, θα τους ελευθερώσουν από την φρικτή σκλαβιά των Τούρκων. 

Το Moskva βγήκε από τα Στενά γιατί πρόκειται να κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ;

Όταν έχεις ένα τέτοιο ΟΠΛΟ  δεν το αφήνεις μέσα σε μία “κλειστή” Θάλασσα όταν κάποιοι ανά πάσαν στιγμή μπορεί να την κάνουν “λίμνη”
Όπως μετέδωσε στις 8 Σεπτεμβρίου  το πρακτορείο «interfax» η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πέρασε τα Στενά και κατευθύνθηκε  προς την ανατολική Μεσόγειο. Γιατί οι Ρώσοι βγάζουν για δεύτερη φορά, σε σχετικό  μικρό χρονικό διάστημα  από τα Στενά την ναυαρχίδα της Μαύρης Θάλασσας, το Καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva;  

Ρωσικό άρθρο κόλαφος για την ΠΑ: "Δεν έστειλαν την μπάντα γιατί δεν είχαν 200 ευρώ για εισιτήρια"

Σχόλιο Θ.Π.: Αντίθετα οι Υπουργοί μας “για να μην χαλάσουν τις διακοπές τους”, δεν διστάζουν να παίρνουν το ΕΜΠΡΑΕΡ της Π.Α. για τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, του οποίου το επίσημο τιμολόγιο για κάθε ώρα πτήσης επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ.
Η Μόσχα δεν μπορεί να “χωνέψει” την ελληνική στάση στο θέμα των κυρώσεων της Δύσης εναντίον της και δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει. Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση του ΓΕΑ να μην στείλει την μπάντα της στο στο Φεστιβάλ Σπάσκαγια Μπάσνια, στην Κόκκινη Πλατεία . Όπως γράφουν ρωσικά ΜΜΕ η Ελληνική ΠΑ δεν έστειλε την μπάντα γιατί δεν είχε να πληρώσει ούτε τα 200 ευρώ που κόστιζε το κάθε αεροπορικό εισιτήριο!

Νά πῶς ἔγινα μοναχός!

Παΐσιος Καρεώτης (Μοναχὸς)
«Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων πατέρων ἡμῶν... ἐλέησον ἡμᾶς», εἶπε ὁ ἱερεὺς καὶ τελείωσε ἡ Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Προσκυνήσαμε τὶς εἰκόνες, πήραμε ἀντίδωρο καὶ βγήκαμε στὴν αὐλὴ τῆς Μονῆς, περιμένοντας νὰ κτυπήσει ἡ καμπάνα γιὰ τὴν Τράπεζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και πέντε προκάτοχοι εγκαινίασαν το μουσείο διπλωματίας

Σχόλιο Θ.Π.: Θα μπορούσε άνετα να μπερδευτεί κανείς και να τους περάσει για νεκροθάφτες, έτσι όπως κρατούν τα φτυάρια. Αν και πιστεύω πως δεν απέχει και πολύ αυτός ο χαρακτηρισμός από την πραγματικότητα για τους υποφαινόμενους (κυρίους και κυρίες), αν αναλογιστούμε τι μας έχουν κάνει μέχρι σήμερα !!!
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και άλλοι πέντε προκάτοχοί του συγκεντρώθηκαν σε μια τελετή για το μουσείο της διπλωματίας που θα κατασκευαστεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Θα είναι το πρώτο μουσείο και κέντρο εκπαίδευσης του αμερικανικού έθνους αφιερωμένο στην εξερεύνηση της ιστορίας, τις πρακτικές και τις προκλήσεις της αμερικανικής διπλωματίας, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ένας πλανήτης σε πολεμικό παροξυσμό

Από τον Κώστα Ράπτη
Τα φαινόμενα απατούν. Η εβδομάδα που λήγει σημαδεύτηκε από δείγματα εκτόνωσης σε δύο από τις σημαντικότερες εστίες έντασης στον πλανήτη, με τη συνάντηση των ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο Μινσκ, καθώς και με την ισραηλινο-παλαιστινιακή συμφωνία μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. Κι όμως, το διεθνές τοπίο είναι περισσότερο ασταθές από ποτέ και οι ένοπλες συγκρούσεις κλιμακώνονται στα πιο διαφορετικά σημεία του κόσμου - συγκρούσεις με χαρακτήρα ολοκληρωτικού πολέμου, που θέτουν κατεξοχήν στο στόχαστρό τους τους άμαχους πληθυσμούς.