“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία: Τριβές και Ρήγματα

Του Μάριου Ευρυβιάδη*
Δυο γεγονότα, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, βρίσκονται υπό εξέλιξη ή έχουν προγραμματισθεί τούτη την περίοδο στη γειτονιά μας. Το υπό εξέλιξη γεγονός που άρχισε στις 21 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται οσονούπω, είναι η ανά διετία κοινή άσκηση ανάμεσα σε αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Ευρώπη (US European Command) και δυνάμεις του Ισραήλ. Γνωστή με την κωδική ονομασία Austere Challenge 12 , η άσκηση αυτή που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ, δοκιμάζει την ετοιμότητα των δυο κρατών να ανταποκριθούν σε μια πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Τρείς χιλιάδες πεντακόσιοι Αμερικανοί και χίλιοι Ισραηλινοί συμμετέχουν στην άσκηση. 

Ερντογάν: Δεκανίκι της Μέρκελ, στρέφεται κατά της Ελλάδας!

Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς! Να τον χαίρονται οι Έλληνες πολιτικοί τον φίλο τους τον Ερντογάν, ο οποίος από το μακρινό Μπαλί της Ινδονησίας, άνοιξε το στόμα του και δεν ήξερε τι έλεγε. Μετά την… καταγγελία του ΟΗΕ για την αδράνεια στο θέμα της Συρίας, ήρθε η ώρα και της έμμεσης επίθεσης στην Ελλάδα, μέσω της στήριξης της Μέρκελ και της Γερμανίας για την πολιτική αυστηρής λιτότητας που έχει επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη. Σε σχετική ερώτηση, επιτέθηκε εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που ζητά από τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την Ευρωζώνη με απίστευτη επιχειρηματολογία: «Ο γερμανικό λαός ρωτά, γιατί να διοχετεύσω τα λεφτά μου σε χώρες που απέτυχαν να πληρούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ; Οι χώρες πρέπει να είναι ικανές να στηρίζονται στα πόδια τους… Όταν εξετάζεις το θέμα από την οπτική του δικαίου, η στάση του γερμανικού λαού είναι σωστή και δίκαιη»!

Επιτέλους! Ένα πατριωτικό Όχι στους κατακτητές της Ελλάδας

Του Γιώργου Θεοχάρη
Ζούνε μέρες κατοχής και δεν γνωρίζουν, ούτε μπορούν να υποθέσουν την ημέρα της ανεξαρτησίας τους…Μετά από τρία επώδυνα μνημόνια που εξαθλιώσαν μισθωτούς, συνταξιούχους και  ελεύθερους επαγγελματίες και δημιούργησαν μία ελλάδα των ανέργων, οι Γερμανοί συνεχίζουν να προκαλούν με τις παιρετέρω απατήσεις τους. Ο Σόιμπλε, τις προάλλες ξαναχτύπησε λέγοντας, «δεν βλέπει αποφάσεις για τη δόση (που μας χρωστάνε) των 31,5 δισ., γιατί η Ελλάδα πρέπει να κάνει ακόμα πολλά» Οι ανελέητοι δολοφόνοι των ελλήνων προφανώς σχεδιάζουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία κόλαση. 

Νέα αποκάλυψη ετοιμάζει η Ρεπούση… Ολη η αλήθεια για την έξοδο του Μεσολογγίου!

Γράφει : Ο Φιλίστωρ
​Πριν λίγο στη Βουλή η «περιώνυμη» και «περιβόητη» κα Ρεπούση –ναι, η «Ηγερία-Ιστορικός» της ΔΗΜΑΡ που δίνει τα «φώτα» της στον κυρ-Φώτη- υπερασπιζόταν, urbi et orbi, τα θλιβερά γραφόμενά της για το «συνωστισμό» της Σμύρνης…Φαίνεται πως κάπως έτσι εμπνέεται για νέο «δοκίμιο», όπου μάλλον θα περιγράφει και θα επεξηγεί την Έξοδο του Μεσολογγίου ως το ιστορικό προηγούμενο της τραγωδίας από το στριμωξίδι των φιλάθλων στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελλών! 

Ραχήλ Μακρή: Η βολεμένη επαναστάτρια του Καμμένου που τσίριζε ΟΧΙ έχει γυρίσει όλο το δημόσιο !!!

Δεν έχω λόγια να σχολιάσω τα παρακάτω έγγραφα που δείχνουν ότι η επαναστάτρια του Καμμένου, που σήκωσε το σημαιάκι και φώναξε δυνατότερα από άλλους το ΟΧΙ στην αλλαγή του κράτους, έχει περάσει από 3 θέσεις του δημοσίου μέχρι να δέσει τη γαιδούρα της σαν βουλευτής. Εκτός από λόγια φυσικά στεγνώνει και το σάλιο στο στόμα και δεν μπορείς ούτε να τους φτύσεις όλους αυτούς τους βολεμένους σαν την κυρία που γύρισε 3 κρατικές θέσεις τα τελευταία 9 χρόνια!!! Δείτε από που πέρασε η κρατικοδίαιτη επαναστάτρια: Το 2003 διορίστηκε στο ΠΕΣΥ (Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής):

Ο Ερντογάν ξανά στην Αίγυπτο. Η "συμμαχία" που προβληματίζει την Ελλάδα

Η Τουρκία κάνει ότι περνά από το χέρι της για να μετατρέψει την Αίγυπτο, σε βασικό της σύμμαχο στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπου τα συμφέροντα είναι πλέον τεράστια. Η επιβεβαίωση της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πιθανότατα πετρελαίου προκαλεί “πυρετό” στην Άγκυρα, που βλέπει το “θησαυρό” γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορεί να τον αγγίξει. Η Τουρκία που λόγω Καστελόριζου δεν μπορεί να έχει ΑΟΖ με την Αίγυπτο, θέλει απλά…να εξαφανίσει το νησί και σ΄ αυτό το σχέδιο θέλει σύμμαχο την Αίγυπτο του Μόρσι και των ισλαμιστών του. Και κάνει ότι μπορεί. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κάιρο στις 17 Νοεμβρίου για να συζητήσει για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε ο Αμρ Ρόσντι εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Και οι δύο υπάλληλοι είναι... !!!

pentapostagma.gr/

Μεταναστεύουν οι Έλληνες γιατροί

Οι επιστήμονες μας σιγά-σιγά εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Εχοντας άλλωστε οι περισσότεροι επίγνωση της επαγγελματικής κατάστασης στο εξωτερικό, αποφασίζουν να συνεχίζουν την καριέρα τους εκτός συνόρων. Οπως έχει άλλωστε αποδειχθεί μέχρι σήμερα, οι Ελληνες επιστήμονες εκτός Ελλάδας έχουν διαπρέψει. Ετσι μετά το "ανοιγμα" της Γερμανίας σε γιατρούς από την Ευρώπη, δεν ήταν λίγοι οι Ελληνες επιστήμονες που θεώρησαν πως το μέλλον τους θα είναι καλύτερο σε μια ξένη χώρα. Ανταπόκριση στο κάλεσμα της Γερμανίας δεν είχε μόνο η Ελλάδα, αλλά κι άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι μεγαλουπόλεις του κόσμου προετοιμάζουν την ανθρωπότητα για την Ατζέντα 21

 
Σαράντα από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου προετοιμάζουν πλέον τους κατοίκους τους για την υλοποίηση της Ατζέντας 21, υπό τη γνωστή πλέον πρόφαση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της διατήρησης των οικοσυστημάτων. Η Ομάδα Ηγεσίας των 40 Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή(C40) αποτελεί μία αλληλοσυνδεόμενη ομάδα μεγαλουπόλεων οι οποίες δεσμεύτηκαν πλέον ρητά να συμβιβαστούν με τις επιταγές των Ηνωμένων Εθνών για «την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Το 2007, οι δήμαρχοι 40 μεγαλουπόλεων σε ολόκληρη την υφήλιο αποφάσισαν από κοινού να αλλάξουν το τοπίο και το περιβάλλον των πόλεων τους ώστε να δοθεί η «απάντηση στο ζήτημα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης» και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των παγκοσμιοποιητών που προωθούν την Ατζέντα 21. 

Οι «κουτόφραγκοι» δεν δίνουν τη δόση, ζητούν και τα κλειδιά της χώρας…

Ακόμα και ο πιο αφελής πια ευρωπαίος πολιτικός έχει αντιληφθεί τον παραδόπιστο τρόπο που λειτουργεί το σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα πίσω από την πλάτη του λαού. Δεν ήταν εξάλλου και τόσο δύσκολο. Όταν το πολιτικό σύστημα και οι άρχουσες ελίτ της χώρας εισπράττουν συνεχώς εδώ και τρία χρόνια τις δόσεις από την τρόϊκα, αλλά δεν προχωρούν σε καμία...διαρθρωτική αλλαγή στη χώρα, ούτε σε διάλυση του πελατειακού πολιτικού συστήματος που θα έπειθε ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και βιώσιμη λύση, είναι επόμενο ότι κάποια στιγμή θα γίνονταν αντικείμενα εκβιασμού των δανειστών.