“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συμφωνία-σοκ Γερμανίας με Τουρκία για έρευνες επάνω σε ελληνική & κυπριακή ΑΟΖ

ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ
Σε μία φαινομενικά ακατανόητη κίνηση το Βερολίνο συμφώνησε με την Άγκυρα για από κοινού έρευνες υδρογονανθράκων επάνω στην (θεωρητική για την ώρα, αλλά απόλυτα σαφή) ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Και λέμε  "ακατανόητη" γιατί υποτίθεται ότι στο θέμα των υδρογονανθράκων η Γερμανία "παίζει" αποκλειστικά Ελλάδα και Κύπρο που άλλωστε είναι "δικά της μαγαζιά" επί το λαϊκότερον.

Σύγχρονος γέροντας ερμηνεύει γιατί δάκρυσε ο Αρχιστράτηγος

Συντάραξε ολάκερη τη Ρόδο και το Πανελλήνιο το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ
Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου πιστές γυναίκες που μετέβησαν στο μικρό εκκλησάκι του Ταξιάρχη που βρίσκεται στο κοιμητήριο της Ιαλυσού βρέθηκαν ενώπιον ενός παράδοξου γεγονότος. Από τα μάτια του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της ιστορικής εικόνας που χρονολογείται από το 1896 είδαν να τρέχουν δάκρυα. Αμέσως ειδοποίησαν τον εφημέριο!

Μια φωτογραφία ίσον 1.000 λέξεις, πόσο μάλλον έξι…

Πολύ σοφά είναι τα γνωμικά που μας έμαθαν στις οικογένειές μας και στα σχολεία από τα οποία περάσαμε, κάτι που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε όταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε έξι φωτογραφίες από τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.
Οι φωτογραφίες από τη συνάντηση προέκυψαν στο πλαίσιο της ημερίδας «Ιωάννης Καποδίστριας και Σύγχρονες Ρωσοελληνικές Σχέσεις» που διοργανώθηκε για να τιμηθεί ο μεγάλος Έλληνας ηγέτης μετά την Επανάσταση του 1821 και την ελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό.

"ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ"

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)