“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο Άγιος Πορφύριος μας μίλησε

Μετά τη συγκλονιστική Ημερίδα, προς  δόξαν και τιμήν του προστάτου μας Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, θεωρήσαμε ταπεινά χρέος μας να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα, που είναι πράγματι συνταρακτικά, ουράνια.
Το πρώτο από αυτά είναι η δήλωση του Παναγιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ.Ανθίμου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής εισήγησης της κ.Αθηνάς Σιδέρη στην Ημερίδα με τίτλο: «ο Όσιος Πορφύριος και οι Νέοι», ζήτησε το λόγο και είπε τα εξής φοβερά λόγια: «Εφ’ όσον κάνατε προστάτη σας τον Άγιο Πορφύριο…κάντε όλοι προσευχή και ποτέ δεν θα διδαχτεί διδασκαλία ισλαμικών σπουδών μέσα εις την Θεολογική Σχολή».

Η “ΕΞΟΔΟΣ” του Μεσολογγίου … είναι “η εφαρμογή ηλίθιε”;

Φώτο από www.mixanitouxronou.gr
Η νέα πολιορκία του “Μεσολογγίου” από τους τοκογλύφους και νεοθωμανούς παίρνει τέλος και  μαζί  της  η πλάνη  και ο δόλος θα μας αναγκάσουν όπως φαίνεται  να αποφασίσουμε αν θα μείνουμε μέσα στην πολιορκημένη  “μεταπολίτευση” για  να καταλήξουμε να “τρώμε ποντίκια και γάτες” ή θα βγούμε έξω στην άπλα του ιστορικού πεπρωμένου μας;

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την επισφράγιση της πλήρης στρατιωτικής συμμαχίας και συνεργασίας της Γερμανίας με την Τουρκία του Ερντογάν, επικύρωσε η σημαντική όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, γνωστή για τα έντονα αρντιρωσικά της αισθήματα, Ursula von der Leyen στην Τουρκία και η συνάντηση της με τον Τούρκο συνάδελφο της, İsmet Yılmaz.

Άγιος Παΐσιος: Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη

"Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα…"
Είναι αδύνατο να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, των Γάλλων, των Γερμανών, των Ιταλών, των Αυστριακών. Μπορεί είκοσι και πλέον χρόνια πριν τα λόγια του να έμοιαζαν ότι δεν είχαν καμία βάση, όμως ο Γέροντας Παϊσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1994 και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγ. Ιωάννου Θεολόγου,του Αγ. Αρσενίου του Καππαδόκου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατέγραψε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες για τη σημερινή εποχή προφητείες.
Μεταξύ αυτών, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του για τη Γερμανία: «Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα… Είναι αδύνατο, και θα φανεί αυτό αργότερα, να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, των Γάλλων, των Γερμανών, των Ιταλών, των Αυστριακών, κλπ.

Στην Βοσνία «μαζεύονται» οι τζιχαντιστές τρομοκράτες πριν επιτεθούν μαζικά σε Βαλκάνια και Ευρώπη

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη πληροφοριών Senica.ru, άνδρες της βοσνιακής υπηρεσίας  Ασφαλείας (SIPA) συνέλαβαν στην πρωτεύουσα της « χώρας»   στο αεροδρόμιο του Σεράγεβο,  ένα άτομο με τα αρχικά ΜΚ (30 ετών), το οποίο κατάγεται από την περιοχή Velika Kladusa, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
Η σύλληψη έγινε αφού είχε προσγειωθεί το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο προερχόμενο  από την Τουρκία, λόγω της σαφέστατης υποψίας ότι συμμετέχει σε  τρομοκρατική ομάδα εντός της Β-Ε, αναφέρουν οι υπηρεσίες ασφαλείας .

ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ… ΗΛΙΘΙΟΙ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο Γερμανός γκαουλάιτερ, Βόλφ(λύκος)γκανγ Σόιμπλε, στο Νταβός της παγκόσμιας νεοταξικής ελίτ όπου με περισσή αφέλεια πήγε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αποκάλεσε στο πρόσωπο του όλο τον ελληνικό λαό ότι είναι ηλίθιος, ότι κατέχεται από μια σκληρή κατοχή και ότι δεν έχει δικαίωμα να εξακολουθεί να ζει σε αυτή την χώρα και πολύ περισσότερο να διεκδικεί καλύτερη ζωή.

Ξαφνική διπλωματική κρίση: Σε ανάκληση των διαπιστευτηρίων πέντε προξένων της Ρωσίας προχώρησε η Ουάσιγκτον!

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ

του Βασίλη Καπούλα
Ξαφνική διπλωματική κρίση ξέσπασε μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ καθώς η Ουάσιγκτον ανακάλεσε τα διαπιστευτήρια σε πέντε από έξι προξένους της Μόσχας! "Η Μόσχα είναι προσβεβλημένη από την αμερικανική απόφαση" είπε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών προσθέτoντας ότι η κίνηση αντανακλά την συνεχιζόμενη πολιτική Ομπάμα επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία.

Ο Κύβος ερρίφθη! Δήλωση «πολέμου» ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία από τον Τούρκο Πρόεδρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ  στην Ρωσία να δημιουργήσει  μια  στρατιωτική βάση στην βόρεια Συρία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .
Αυτό σύμφωνα με έγκυρους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες είναι μια ξεκάθαρη «δήλωση πολέμου» ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία.