“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΆΓΚΥΡΑΣ

Στην Τουρκία τις ημέρες αυτές, ξεκίνησε η προβολή μιας νέας σειράς, με πρωταγωνιστή το γνωστό ηθοποιό στο σίριαλ που έκανε... θραύση και στη χώρα μας, Χαλίτ Εργκέντς, πιο γνωστό ως Ονούρ! Ο τίτλος της σειράς είναι "Μεγαλοπρεπής Αιώνας" και θεματική του, η ζωή του τούρκου σουλτάνου Σουλεϊμάν του Α΄, γνωστού στους Τούρκους και ως Μεγαλοπρεπή. Η πλοκή της ταινίας θα περιπλέκεται γύρω από την ζωή αυτού και τον έρωτά του με μια χριστιανή... σκλάβα, την οποία έκανε σουλτάνα του! Όλα τα εχέγγυα λοιπόν για μια ακόμη λαϊκή επιτυχία, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα προβληθεί και στη χώρα μας. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι πρόκειται περί μιας πολύ εντυπωσιακής "υπερπαραγωγής". Είναι όμως τυχαία η χρονική στιγμή και η επιλογή του ιστορικού πλαισίου της σειράς;
Η επιλογή του προσώπου του συγκεκριμένου σουλτάνου κάθε άλλα παρά τυχαία είναι, καθώς ήταν κατά τη διάρκεια της δικής του κυριαρχίας που η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε στην ακμή της. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ήταν ο σουλτάνος ο οποίος ανέλαβε μια σειρά επιτυχημένων εκστρατειών, ξεκινώντας με την κατάληψη του Βελιγραδίου το 1521. Το 1522 κατέλαβε τη Ρόδο και επέτρεψε στους Ιωαννίτες ιππότες να εγκαταλείψουν το νησί και να εγκατασταθούν στη Μάλτα, την οποία όμως απέτυχε να καταλάβει μετά από μακρά πολιορκία (18 Μαΐου-8 Σεπτεμβρίου 1565). Από το 1521 μέχρι το 1556 τα στρατεύματά του κατέλαβαν την Ουγγαρία, την Τρανσυλβανία, τη Σλοβενία, τη Μολδαβία, το Κουρδιστάν, τη Μεσοποταμία, τη Γεωργία, την Τριπολίτιδα, την Τύνιδα και το Αλγέρι στην Αφρική, ενώ ο στόλος του κυριαρχούσε με επικεφαλής τον αρχιπειρατή Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσσα, στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Ο Νεοθωμανισμός στο μονοπάτι του Χόλιγουντ
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μήπως όλες τις περιοχές τις οποίες περιγράφει στο βιβλίο του "Το στρατηγικό βάθος" ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου; Τις περιοχές τις οποίες ορίζει ως το "στρατηγικό βάθος" της Τουρκίας; Θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχει μια τηλεοπτική σειρά, με την εξωτερική πολιτική μιας χώρας. Όποιος το αναρωτηθεί όμως αυτό, δεν θα έχει λάβει υπ' όψιν του μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή της γεωπολιτικής, που είναι ο πολιτισμός κάθε χώρας και η ισχύς του. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ολόκληρη η Ευρώπη υποτάχθηκε οικονομικά και πολιτιστικά στις ΗΠΑ, μέσω του τεράστιου προπαγανδιστικού μηχανισμού ο οποίος ονομάζεται Χόλιγουντ. Οι "κινούμενες εικόνες" των διαφόρων studios αποδείχθηκαν το πλέον αποτελεσματικό όπλο για την επικυριαρχία των ΗΠΑ στην Ευρώπη για πολλές δεκαετίες. Ακριβώς την ίδια τακτική φαίνεται ότι αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το light ισλαμιστικό καθεστώς του κ. Ερντογάν στη γείτονα Τουρκία για να επικυριαρχήσει πολιτικά στις χώρες τις οποίες θεωρεί ότι πρέπει να εντάξει στη σφαίρα επιρροής της. Έτσι λοιπόν, τα πολλά τουρκικά σίριαλ γνωρίζουν επιτυχία και εξάγονται όχι μόνο στις χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και λοιπά, αλλά και σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Αλβανία.
Αυτές οι σειρές αποτελούν ενός είδους "πολιορκητικού κριού" εκσυγχρονισμένου φυσικά και τροποποιημένου, έτσι ώστε να ταιριάζει στις επιταγές της νέας εποχής. Η αποστολή τους είναι να εκτουρκίσουν πολιτιστικά ένα ολοένα και αυξανόμενο κομμάτι των πληθυσμών οι οποίοι τις παρακολουθούν. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται υπερβολικά. Είναι όμως η αλήθεια. Η δε επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου ως κεντρικού ήρωα της νέας σειράς, έχει μία ακόμη χρησιμότητα. Καθώς ήταν ο μοναδικός σουλτάνος που παντρεύτηκε χριστιανή, στέλνει το μήνυμα ότι στη νέο-οθωμανική σφαίρα που ονειρεύεται ο κ. Νταβούτογλου, μπορούν να χωρέσουν και χριστιανικές χώρες όπως η Ελλάδα.
Φυσικά, συνεργάτες της Τουρκίας σε αυτήν της την προσπάθεια είναι και οι "Έλληνες καναλάρχες", οι οποίοι στο βωμό του κέρδους, δεν διστάζουν να εκτουρκίζουν τη χώρα μας. Έτσι άλλωστε προστάζει και ο mainstream πολυπολιτισμός.

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

 http://www.elkosmos.gr

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ "ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ .." ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!!!


Διαβάστε την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων :
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, δέκα ελληνικά αλιευτικά, υπό τη συνοδεία δύο ταχύπλοων σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα της Τουρκίας στην περιοχή των βραχονησίδων Kardak μεταξύ 6:45 και 17:30.
Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τις παραβιάσεις. Άκουσον-άκουσον 10 ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλιευτικά λέει, παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας...Που όμως ;;
Κοντά στα Ίμια !!! Μάλιστα φίλοι μου κοντά στα Ίμια.. Τα οποία οι Τούρκοι αποκαλούν Καρντάκ και στη φωτογραφία που έχει το πρακτορείο, οι δύο βραχονησίδες (μικρή και μεγάλη Ίμια), έχουν (με μοντάζ !!!) Τουρκική σημαία (!!!!!)
Τόσο καλά.
Τα ακούτε κκ της κυβέρνησης, ακούτε τι λένε τα "Καρντάσια" μας ;;


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

ΤΟ ΓΕΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΈΒΡΟ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΛΟΓΩ "ΚΑΥΤΟΥ" 2011


Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθεται ο Ελληνικός Στρατός με απόφαση του ΑΣΣ, αλλά και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν όψει πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία (εκλογές Ιουνίου και κορύφωση σύγκρουσης ισλαμιστών-κεμαλιστών). Έχοντας ενστερνιστεί τα διδάγματα από το σχέδιο «Βαριοπούλα» στον Βόρειο Έβρο, ειδικά το ΓΕΣ και αντιλαμβανόμενο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μελετήσει άριστα την αμυντική διάταξή μας και γνωρίζουν που και πότε να κτυπήσουν, αποφασίστηκε, σε συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα να ενισχυθούν όλες οι μονάδες της πρώτης γραμμής.
Το 2011 θεωρείται μια άκρως επικίνδυνη χρονιά για την ασφάλεια της χώρας σε σχέση με την εξ Ανατολών απειλή, κυρίως λόγω του τελικής πολιτικής σύγκρουσης στην Τουρκία. Βάσει και του παραδείγματος της «Βαριοπούλας» θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει ενέργεια κατά της ελληνικής αμυντικής διάταξης ως αφορμή για "εσωπολιτικό ξεκαθάρισμα στην Τουρκία. Είτε μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου είτε μετά και με δεδομένη την ήττα των κεμαλικών, μία αντίδρασή τους όπως αυτή που σχεδίαζαν το 2003, είναι ένα ισχυρό ενδεχόμενο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Μία από τις αποφάσεις του ΑΣΣ της περασμένης εβδομάδα είναι η αποστολή στο Αρχιπέλαγος «Κάθε μονάδας των ειδικών δυνάμεων που είναι διαθέσιμη, με εξαίρεση τις μονάδες αλεξιπτωτιστών που θα διατηρηθούν ως στρατηγική εφεδρεία».
Η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων μονάδων στα νησιά και η επάνδρωση νησίδων και βραχονησίδων, ακόμα και πίσω από την θεωρούμενη ως «πρώτη γραμμή» (θεωρείται πολύ πιθανή ενέργεια μακριά από τις τουρκικές ακτές, πολύ κοντά στον 25ο Μεσημβρινό), είναι ειλημμένη απόφαση. Όπως επίσης ειλημμένη απόφαση είναι η προώθηση βαρέων μονάδων αρμάτων και πυροβολικού κοντά στα σύνορα με την Έβρο.
Το παλιό δόγμα της «τακτικής υποχώρησης και αντεπίθεσης» πέθανε όταν ήρθε στο φως η «Βαριοπούλα» και αναδείχθηκαν τα σημαντικά σφάλματα στην αμυντική σχεδίαση του Έβρου. Ο αγώνας, αν χρειαστεί, θα δοθεί επάνω στην όριο γραμμή, αφού κατά γενική ομολογία διάφοροι κρίσιμοι παράγοντες που ξεκινούν από την δυνητική πολιτική αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης και φτάνουν μέχρι το κρίσιμο θέμα αποθεμάτων και εφεδρειών, δεν επιτρέπουν άλλου είδους αντιμετώπιση.
Ο αριθμός των ανδρών των ειδικών δυνάμεων που θα μεταφερθούν στα νησιά σίγουρα δεν είναι μεγάλος (μερικές εκατοντάδες), αλλά πρώτον το πρόβλημα της λειψανδρίας είναι κάτι παραπάνω από αισθητό και δεύτερον αρκεί στην παρούσα φάση η παρουσία. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε το ΓΕΣ, αλλά και το Π.Ν. να βρεθεί αντιμέτωπο με την τοποθέτηση π.χ. από ένα τουρκικό συνεργείο κινητής τηλεφωνίας, μιας κεραίας σε ένα από τα θεωρούμενα από την Άγκυρα ως «γκρίζα» νησιά κοντά στον 25ο Μεσημβρινό με όλα τα επακόλουθα.
Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι η αντίστοιχη κίνηση τον Ιούλιο του 2009 του ΓΕΕΘΑ που είχε στείλει επίσης 250-350 άνδρες των ειδικών δυνάμεων να επανδρώσουν νησιά του Αρχιπελάγους βάσει πληροφοριών που υπήρχαν για πιθανό «θερμό επεισόδιο» από την Τουρκία, είχε χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για να ανεβάσουν το θερμόμετρο οι Τούρκοι. Έστειλαν σε μικρό νησί της Δωδεκανήσου τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράψει την αλλαγή φρουράς του νησιού με την «λεζάντα» της μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων από την Ελλάδα σε αμφισβητούμενης κυριότητας νησιά.
Ελάχιστοι γνωρίζουν πόσο κοντά ήρθαμε τότε σε μία επανάληψη του σκηνικού των Ιμίων, αλλά και πως η ελληνική πλευρά κατάφερε να αποτρέψει την κρίση με άμεση κινητοποίηση Στρατού, Ναυτικού και Λιμενικού.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η ενίσχυση των μονάδων έχει αποφασιστεί να γίνει άμεσα. Και αυτή η ενίσχυση αφορά και υλικά και αποθέματα υλικών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΙΛΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ

Στην έλευση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν και στη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Δρούτσα είναι σήμερα στραμμένο το ενδιαφέρον, καθώς οι δύο άνδρες θα προετοιμάσουν το Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει μέχρι τον Μάρτιο με βασικό θέμα τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τη δημιουργία του σημαντικού αυτού διακρατικού οργάνου που θα κρίνει το οικονομικό μέλλον των δύο χωρών, αποφάσισαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ, Γιώργος Παπανδρέου και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού. Πρόκειται για το επόμενο βήμα στη διαδικασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μετά την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο κατασκευής ακόμη και υποθαλασσίου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, παρά το τεράστιο κόστος του εγχειρήματος. Το μοντέλο Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει γρήγορα η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία σε τομείς όπως η ενέργεια, η άμυνα, η ασφάλεια, ο τουρισμός. Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Στη συνάντηση Λίμπερμαν-Βενιζέλου αύριο το πρωί στο Πεντάγωνο, θα συζητηθεί η διμερής αμυντική συνεργασία, κυρίως στην Πολεμική Αεροπορία. Το περασμένο καλοκαίρι έλαβε χώρα η άσκηση «Μίνωας», ενώ το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για το 2011 περιλαμβάνει και μεταστάθμευση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών σε ισραηλινές βάσεις. Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται επίσης και για συγκεκριμένες αμυντικές προμήθειες. Θέλουν να συμμετάσχουν στην επόμενη παρτίδα των πυρομαχικών των αρμάτων Leopard 2, ενώ ενεργό παραμένει το ενδιαφέρον τους για την πώληση συστημάτων αναβάθμισης βομβών αέρος- εδάφους τύπου SΡΙCΕ 1000/2000 που δίνουν ευστοχία και αυξημένο βεληνεκές.

Την Παρασκευή το μεσημέρι τέλος, ο κ. Λίμπερμαν θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

http://www.newsbomb.gr