“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τούρκος δημοσιογράφος προς Ερντογάν: «Άρα η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική κι εμείς πρέπει να επιστρέψουμε στην ασιατική στέππα»!

Με τις απανωτές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, σχετικά με τα σύνορα της Τουρκίας, την συνθήκη της Λωζάννης και τα σύνορα της «καρδιάς» του Ερντογάν, ασχολείται σε σημερινό του κείμενο (04/11) ο έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδας Χουριγιέτ, Μπουράκ Μπεκντίλ.

Άγ. Ιωάννης Βατάτζης, ο ελεήμων και διορατικός αυτοκράτορας

Στις 4 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη μιας εξέχουσας προσωπικότητας της μεσαιωνικής περιόδου του Γένους μας, του αυτοκράτορα Ιωάννη Βατάτζη. 
Ο Ιωάννης καταγόταν από ονομαστή βυζαντινή οικογένεια, η οποία έδωσε πολλά εξέχοντα μέλη στην πολιτική και στρατιωτική ζωή της Αυτοκρατορίας.
Ο ίδιος καταγόταν από την Αδριανούπολη και σύντομα έχασε τους δικούς του, παραμένοντας κύριος μιας μεγάλης περιουσίας. Προτίμησε όμως να τη διαθέσει στους φτωχούς και σε εκκλησίες και να μεταβεί στη Νίκαια της Βιθυνίας, όπου βρισκόταν εκείνη την περίοδο η έδρα της Αυτοκρατορίας, ύστερα από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους της Δ΄ Σταυροφορίας (1204).

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ… ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια πραγματικά εντυπωσιακή επιχείρηση που προκάλεσε και αντιδράσεις, οι Τούρκοι «ανάστησαν» το ιστορικό και θαυματουργό, όπως το τονίζουν οι ίδιοι,  αγίασμα της Παναγίας Φανερωμένης στην περιοχή του Αϊβαλή, μια καθαρά ελληνορθόδοξη περιοχή πριν από την Μικρασιατική καταστροφή.