“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ….

Η ελλαδική… κούραση και το λάθος Βενιζέλου με την Τουρκία

ΤΟΥ Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η επίσκεψη στην Άγκυρα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού των Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, μπορεί να στόχευε στην επίδειξη «καλής θέλησης» από την Αθήνα, στέλλοντας μηνύματα στην Ουάσιγκτον, αλλά τα αποτελέσματά της είναι απογοητευτικά. Οι πληροφορίες που φτάνουν από παντού αναφέρουν ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αυτός ο «γίγαντας» της τουρκικής διπλωματίας, επέδειξε σκληρή στάση και στα ελληνοτουρκικά προβλήματα -που μονίμως δημιουργεί η Άγκυρα- και στο Κυπριακό, όπου στην ουσία απέρριψε την πρόταση-αίτημα της Λευκωσίας για παράδοση της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Τα Σκόπια καταγγέλλουν την Ελλάδα για κλοπή πινακίδων!

Από την αρχή της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα έχουν κλαπεί πινακίδες 25 οχημάτων από την ΠΓΔΜ δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα. Ως επί το πλείστον, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, οι κλοπές πινακίδων συνέβησαν στη Χανιώτη της Χαλκιδικής και στους Νέους Πόρους Πιερίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤ’ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ» !!!

Άφωνη άφησε πριν από λίγο τη Βουλή ο “πράσινος” Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ομολογώντας ότι νομοθετούμε κατ’ απαίτηση της τρόικα. Ο κ. Κεδίκογλου ανέβηκε στο βήμα της Βουλής έπειτα από τις πιεστικές ερωτήσεις βουλευτών για το ζήτημα της κινητικότητας καθηγητών με διδακτορικά και μεταπτυχιακά και στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας προχώρησε σε μια αποκάλυψη η οποία είναι σίγουρο πως θα γραφτεί με μελανά χρώματα στα πρακτικά της Βουλής: 

Πνευματικό φως από την Αγία Παρασκευή

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εν Πειραιεί 25-7-2013
πρωτοπρεσβ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλος
εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς
Στις 26 Ιουλίου η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική, Ορθόδοξος Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος του Χριστού Παρασκευής της αθληφόρου. Όπως είναι γνωστό, η αγία ένδοξος Οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή έλαβε από τον Άγιο Τριαδικό Θεό το ιδιαίτερο χάρισμα της θεραπείας τόσο της σωματικής όσο κυρίως της πνευματικής οράσεως. Είναι η προστάτις των ματιών. Μας χαρίζει το φως. Βέβαια, το χάρισμα αυτό η αγία ένδοξος Οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή δεν το έχει κατά φύσιν, αλλά κατά Χάριν, ως δωρεά, η οποία πηγάζει από την πηγή του φωτός, από το φυσικό φως, από το αυτοφώς, τον Ίδιο τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος εκήρυξε στεντορεία τη φωνή ότι «Εγώ ειμί το Φως του κόσμου»[1].

Με εισβολή στη Συρία απειλεί η Τουρκία

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Ανοιχτό  άφησε η Άγκυρα το ενδεχόμενο να εισβάλει στην Συρία και να χτυπήσει τους Κούρδους που προτίθενται να φτιάξουν προσωρινή αυτόνομη οντότητα για προστασία των κούρδων κατοίκων. Η Τουρκία  «δεν θα συγχωρήσει την εκμετάλλευση» της εύθραυστης κατάστασης στη Συρία από ορισμένες ομάδες που αναπήδησαν λόγω του κενού εξουσίας που υπάρχει στη χώρα, δήλωσε  ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν η Τουρκία προτίθεται να αποστείλει στρατιωτική δύναμη σε περίπτωση που οι Κούρδοι του PYD πιέσουν για αυτονομία.

Ό,τι και να κάνετε η Ελλάδα άθρησκο κράτος δεν πρόκειται να γίνει...

Ποιος θα το πίστευε ... Ψηφίστηκε από την Βουλή των "Ελλήνων" η κατάργηση της αργίας της Κυριακής! 
Και δεν είναι μόνο ότι ψηφίστηκε αλλά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ένας κάποιος Σκορδάς ονόματι, επιχειρηματολογώντας (υπέρ του ασεβούς νόμου) είπε και την ρήση του Κυρίου «το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο». Θράσος χιλίων πιθήκων έχει αυτός ο τύπος! Λοιπόν, κυρ Σκορδά, ο Ιησούς το είπε αυτό καυτηριάζοντας την υποκριτική στάση των Εβραίων που τον κατηγόρησαν επειδή έκανε θαύματα την ημέρα της αργίας. Εσείς ποιό "θαύμα" θα κάνετε Κυριακή; 
Κυρ Σκορδά, δεν έχουμε λεφτά να ψωνίσουμε τις καθημερινές και θα ξεσκιστούμε στα ψώνια τις Κυριακές; 
Κυρ Σκορδά, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο από την αναδουλειά και συ τους χαρίζεις άλλη μια μέρα να...πουλήσουν; 
Κυρ Σκορδά, το έχουμε καταλάβει πως ο σκοπός σας είναι να κόψετε όλες τις γέφυρες του λαού με την Ορθόδοξη πίστη του αλλά δεν θα σας γίνει! Ο Κύριος που δεν σηκώνει ούτε τις "μαγκιές", ούτε τα κολπάκια σας θα τα κάνει όλα όπα και θα ψάχνεστε! Άκου κυρ Σκορδά τι λέει ο ΠατροΚοσμάς για την αργία της Κυριακής: