“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Έκθεση ΣΟΚ της τρόικας: Ιδιωτικές εφορίες με καλά αμοιβόμενους κυνηγούς κεφαλών ...

Η  τέταρτη κοινή αποστολή τεχνικής βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕπ) πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα από την 21 η ως την 31 η Ιανουαρίου 2013 . Επικεφαλής ήταν ο κ. Thomas Story από τη Διεύθυνση Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ΔΔΥ) του ΔΝΤ, συμμετείχαν δε στελέχη του ΔΝΤ και της ΕΕπ, καθώς και ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα διαχείρισης εσόδων. 

"Τεράστια τα κοιτάσματα μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ"

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης Κώστα Σταμπολή τα επιβεβαιωμένα αποθέματα σε Κύπρο και Ισραήλ ως σύνολο, ισοδυναμούν, ή ενδέχεται και να υπερβαίνουν, αυτά του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο βρίσκεται στις πρώτες δέκα χώρες του κόσμου σε αποθέματα ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Μοναχοί παραχωρούν πίνακα για το χρέος της Ελλάδας

Την αγάπη και την αγωνία τους για το μέλλον της Ελλάδας εκφράζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», Αγιορείτες μοναχοί και προσπαθούν να διασώσουν τη χώρα μας με όσα μέσα διαθέτουν. Οι ζηλωτές της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη Γαλλία τη λεγόμενη “Σκηνή του Ναπολέοντα”, αριστούργημα υφαντουργίας του 18ου αιώνα, που κατέχουν ως κειμήλιο εδώ και 194 χρόνια. Θέτουν ως όρο να βοηθήσει η γαλλική κυβέρνηση, ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να ορθοποδήσει η Ελλάδα.

H ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΓΟΝΟΤΩΝ ΕΦΤΑΣΕ

Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου επισκέφτηκα Γέροντες και Γερόντισσες με την ελπίδα να ακούσω κάτι πνευματικό χωρίς να θέλω να ρωτήσω για ποιά γεγγονότα θα συμβούν στην συνέχεια. Έπεσα όμως πάνω σε συζητήσεις που αφορούσαν τα σημερινά δρώμενα, όχι από την πολεμική ή πολιτική πλευρά τους αλλά από την θρησκευτική όψη, άκουσα έτσι κάποιες νουθεσίες που καμμία σχέση δεν έχουν με αυτά που έχω ακούσει μέχρι σήμερα.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ παλληκάρι μου, για την ΠΑΤΡΙΔΑ

Πραγματικές καθημερινές ιστορίες στους καιρούς των μνημονίων
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Πρωί-πρωί  με την τσίμπλα στο μάτι ανεβοκατεβαίνω στην Λεωφόρο Κηφισίας για να διεκπεραιώσω καθημερινές δουλειές. Στα μανταλάκια όμως ενός περίπτερου κοντοστέκομαι και το αγουροξυπνημένο μάτι μου πέφτει στους πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων που διαλαλούν στην παγωμένη Λεωφόρο ένα ακόμη εφιάλτη για τον καταβασανισμένο λαό. Κυνήγι σε αυτούς που χρωστούν στο Κράτος.

Νταβούτογλου: "H μοίρα της Ε.Ε δεν θα γραφτεί χωρίς την Τουρκία"

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θεωρεί πως η Τουρκία ανήκει στην Ευρώπη και επιμένει στην άποψη αυτή. «Η μοίρα της Ευρώπης δεν μπορεί να γραφτεί χωρίς της Τουρκία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στην ομιλία του στην Ακαδημία της Πολιτικής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

ΡΩΣΟΣ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ.: "Η Ρωσία έως το 2015 φτιάχνει Διοίκηση Μεσογείου"

«Η Ρωσία για την προστασία των συμφερόντων της στη Μεσόγειο και τη συνεχή παρουσία σε αυτήν δυνάμεων του στόλου θα δημιουργήσει επιχειρησιακή διοίκηση  Ναυτικού», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού στο συμβούλιο του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Voice of Russia».

Το ποντιφικάτο του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ πλησιάζει το τέλος του

Ο χρόνος του ποντιφικάτου του Πάπα Βενέδικτου του 16ου πλησιάζει το τέλος του. Σήμερα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πραγματοποίησε την τελευταία του ακρόαση με το ευρύ κοινό.
Η παραίτησή του προγραμματίζεται για τις 20.00 ώρα Ρώμης στις 28 Φεβρουαρίου. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και την εκλογή του νέου ποντίφικα, ο ρωμαϊκός θρόνος θα είναι κενός.

Espresso: Πούλησε το 1821 σε Αλβανούς εθνικιστές - Τατσόπουλος: Η ρυπαροφυλλάδα με τιμά με τις λοιδορίες της

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην εφημερίδα Espresso και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο, με αφορμή την αγορά του ντοκιμαντέρ «1821» από ένα καλωδιακό κανάλι της Αλβανίας. Σήμερα η εφημερίδα γράφει στο πρωτοσέλιδό της «Δώρο του Τατσόπουλου στους εθνικιστές της Αλβανίας».

Η ηρωϊκή Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ… ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης  της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.