“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

“Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΤΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ” !

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ”
“Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΤΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (!!!) ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ....”
Γερων Παισιος Κρητικος ο Αγιορειτης
Οποιος εχει την ευλογια να τον συναντησει θα καταλαβει πως προκειται για εναν πεφωτισμενο Γεροντα. Μεσα απο 24ωρες παρακλησεις για κοσμικους αλλα κυριως για την Ελλαδα προσφερει υψιστο πνευματικο εργο, και μιλα για πρωτη φορα ,για την Ελλαδα,την κατασταση στην Χωρα και για το τι πρεπει να κανει ο Ελληνας για να λυτρωθει.

Η ερμηνεία της εικόνας της Βαπτίσεως του Κυρίου (Τα Θεοφάνεια)

Μέχρι τον Δ´ αἰώνα, ἡ Γέννηση καί ἡ Βάπτιση τοῦ Κυρίου ἑορτάζονταν τήν ἴδια ἡμέρα. Ἡ ἑνότης τους εἶναι ἀκόμη ὁρατή στήν παρόμοια σύσταση τῶν ἀκολουθιῶν αὐτῶν τῶν δύο ἑορτῶν καί δείχνει μιά ὁρισμένη συμπλήρωση τοῦ γεγονότος τῆς Γεννήσεως σ ̉ ἐκεῖνο τῆς Βαπτίσεως. Στή Γέννησή του, λέγει ὁ ἅγιος Ἰερώνυμος, ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ ἦλθε στόν κόσμο μέ κρυφό τρόπο, στήν Βάπτισή του ἐμφανίστηκε μέ φανερό τρόπο. Ἐπίσης ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος: Τά Θεοφάνεια δέν εἶναι ἡ ἑορτή τῆς Γεννήσεως ἀλλά τῆς Βαπτίσεως. Πρίν ἦταν ἄγνωστη ἀπό τό λαό, μέ τή Βάπτιση, ἀποκαλύπτεται σέ ὅλους.
Τό Ἅγιο Πνεῦμα ἀναπαύεται αἰώνια ἐπάνω στόν Υἱό· ἐκδηλωτική δύναμη ἀποκαλύπτει τόν Υἱό στόν Πατέρα καί τόν Πατέρα στόν Υἱό καί πραγματοποιεῖ ἔτσι τή θεία γενεαλογία, εἶναι ἡ αἰώνια χαρά… ὅπου οἱ τρεῖς χαίρονται μαζί. Ἡ ἐνσάρκωση ριζώνεται στήν ἴδια πράξη γενεαλογίας ἀλλά πού καλύπτει προοδευτικά τήν ἀνθρωπότητα τοῦ Χριστοῦ.

Ο Ερντογάν έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες...

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ερντογάν έχει αρχίσει...
Γράφει ο Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών 
Όταν άρχιζε το 2013, για την κυβέρνηση Ερντογάν όλα σχεδόν φαινόντουσαν ρόδινα. Οι συζητήσεις για το Κουρδικό έβαιναν καλώς, δεν υπήρχαν εκλογικές αναμετρήσεις, η ισλαμική κυβέρνηση του Μόρσι στην Αίγυπτο έδινε νέα δυναμική στην τουρκική μεσανατολική πολιτική και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είχε ευοίωνες προοπτικές, αφού σημειώνταν υψηλές αποδόσεις στις τουρκικές χρηματαγορές, το αξιόχρεο της χώρας αναβαθμιζόταν και ολοκληρώνονταν η αποπληρωμή των οφειλών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΕΜΠΡΟΣ για ΛΥΤΡΩΣΗ το 2014!…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Πέρασε ο 4ος κατά σειρά Δεκέμβρης στην Ελλάδα της τρόικα…
Χριστουγεννιάτικα φροντίσαμε, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι ως γονείς και παππούδες, να στολίσουμε το φυσικό ή πλαστικό έλατο, διατρανώνοντας τη διαπίστωση ότι για τα παιδιά κάνουμε όλοι θυσίες!.. Παραμονή και ανήμερα κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίττα και ασπασθήκαμε σταυρωτά ευχόμενοι ευτυχισμένο, καλότυχο και γεμάτο υγεία το νέο χρόνο 2014. 
Έτσι κρατάμε τα έθιμα και εξευμενίζουμε κάθε πρωτοχρονιά το φάσμα ενός άγνωστου χρόνου που έρχεται. Ίσως κάνουμε και ένα σύντομο απολογισμό του χρόνου που πέρασε και των πεπραγμένων μας.

“ΑΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΓΓΕΛΟΙ…”

Του Ιερομονάχου Σεραφείμ Ρόουζ
Ε: Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι και λένε τα πράγματα που θα έλεγαν οι άγγελοι, τότε πως μπορεί κανείς να διακρίνει ποια είναι η αλήθεια;
Α: Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Πρέπει να ταπεινωθείς∙ πρέπει να είσαι σε μια κατάσταση όπου θα θέλεις την αλήθεια του Θεού, κι όχι να ψάχνεις για «εμπειρίες». Φυσικά, θα έλεγα να γίνεις ένας Ορθόδοξος Χριστιανός και να ανακαλύψεις όλους τους κανόνες που κατευθύνουν μια χριστιανική ζωή. Αυτό βοηθά, παρ’ ότι… δεν είναι εγγύηση γιατί μπορείς να πλανηθείς και ως Ορθόδοξος Χριστιανός επίσης.

Κυρία Κυρία …..μία ερώτηση

Ήταν ο Κεμάλ διορατικός στο θέμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ;;

Ψήφισμα της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας για την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως.

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία παρακολουθεί με αγωνία την αύξηση των εκκλήσεων από τους Ισλαμιστές της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί. Πρόσφατα, ο πύρινος λόγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, κατά τα εγκαίνια του Μουσείου Ταπήτων απέναντι από την Αγία Σοφία, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τη θριαμβολογία του για τη μετατροπή σε τεμένη των δύο ομώνυμων ναών της, της Αγίας Σοφίας, μητροπολιτικής εκκλησίας της Νίκαιας και της Αγίας Σοφίας, αυτοκρατορικού καθιδρύματος της Τραπεζούντας.