“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

☦ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΟΒΙΑ; τι θα ξημερώσει τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ σε όλο τον πλανήτη;

ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Στην εντατική 32χρονη γιατρός στο Μεξικό που έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, αφότου εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.

☦ ''Φως! Περισσότερο φως!''

«Σήμερα τον Χριστιανισμό τον μισούν παντού! Για τους ανθρώπους του κόσμου ο Χριστιανισμός είναι ένας ζυγός που τους εμποδίζει να ζουν χωρίς περιορισμούς, τους στερεί την ελευθερία ν' αμαρτάνουν ελεύθερα!

Κάποτε ο Γκαίτε εκφράστηκε ως εξής για το θέμα αυτό: ''Μισώ δυό πράγματα μόνο: τους κοριούς και τον Χριστιανισμό!''. Τί ιεροσυλία, πόσο γελοίο! Την ώρα που πέθανε όμως φώναξε: ''Φως! Περισσότερο φως!''.

☦ Μόρφου Νεόφυτος: ''Κάθε φορά που κοινωνάτε εν μέσω πανδημίας είναι ομολογία πίστεως''

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στην Σκουριώτισσα Λευκωσίας στην Κύπρο.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

"Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είτε είναι πανηγυρική όπως είναι η σημερινή, είτε μία απλή λειτουργία, ένας ψάλτης και ένας παπάς και 2 πιστοί, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται. Όπως ήρθαν τα πράγματα ένεκεν και της ασθενείας και της επιδημίας και ένεκεν των καθ' υπερβολήν μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάθε λειτουργία και κάθε προσέλευσή σας είτε εντός είτε εκτός του Ναού είναι μία ομολογία πίστεως" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πανιερώτατος.

☦ “Όσοι δεν θα γίνονται καρναβάλια θα διώκονται….Ἔχετε νά δεῖτε πολλά αἴσχη...Πολλές ψυχές θά χάνονται”

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ) ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΥ Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ:

«Έχετε να δείτε πολλά αίσχη. Θα κάνετε χιλιόμετρα για να βρείτε σωστό ιερέα, για να βρείτε σωστό πνευματικό. Τα καρναβάλια θα μπουν με νόμο στην εκκλησία.

Όσοι δεν θα γίνονται καρναβάλια θα διώκονται.

☦ «Ο Χριστιανός είναι πίστη, όποιος λοιπόν προσέρχεται με πίστη θα κερδίσει πολλά, ενώ όποιος αμφιβάλλει μοιάζει με κυματισμό θαλάσσης, που τον παίρνει ο άνεμος»

Θ.Π.: Το απόσπασμα αυτό το δημοσιεύουμε για τους Ορθόδοξους αδελφούς που ασπάζονται τις ιερές εικόνες μέσα στους Ναούς φορώντας μάσκα. Επίσης το δημοσιεύουμε γι αυτούς τους αδελφούς που παίρνουν μαζί τους υγρά μαντηλάκια και τις σκουπίζουν πρώτα προτού τις ασπαστούν. Και τέλος για αυτούς τους αδελφούς που απλά τις προσπερνούν χωρίς να τις ασπάζονται, φοβούμενοι να μην κολλήσουν τίποτα !!!

«……..Οι Πατέρες ερεύνησαν και διαπίστωσαν την θέση της Παράδοσης πάνω στο θέμα των εικόνων.

Ο Μέγας Βασίλειος χαρακτηρίζει την παράδοση της Εκκλησίας για τις ιερές εικόνες «αποστολική». Δηλαδή, οι εικόνες υπήρχαν από την εποχή των Αποστόλων.

Οι εικόνες δεν έχουν καμιά σχέση με τα είδωλα, και ο σεβασμός προς αυτές δεν έχει λατρευτικό χαρακτήρα. Ποια η διαφορά της εικόνος από το είδωλο;

☦ Κεκλεισμένων των θυρών ο εορτασμός των Θεοφανείων

Θ.Π.: Φαίνεται τελικά ότι η δαιμονική επήρεια είναι πολύ μεγάλη αυτόν τον καιρό που δεν τον αντέχουν τον Μεγάλο Αγιασμό οι δαίμονες και τα όργανα τους! Αυτά ας τα δουν αυτοί που τόλμησαν και έκαναν  συμφωνίες με δαύτους !

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων, συμφωνα με νέα ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο, ανακοίνωσε νέο αυστηρό lockdown 10 ημερών μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

☦ Ἑκατομμύρια εὐχές ματαίωσε ὁ χρόνος τῆς ραθυμίας καί τῆς ἀμέλειας!

Νὰ ἦταν αὐτὸ μόνο! ἀμέλεια καὶ πλαδαρὴ ζωὴ πόσα καὶ πόσα ἁμαρτήματα δὲν συσσωρεύουν, καὶ σὰν ἄλλο δυσβάστακτο φορτίο, φορτώνονται στοὺς ἀδύναμους ὤμους τῆς καχεκτικῆς ψυχῆς τοῦ ἀμελοῦς!

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα

proskynitis

☦ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ στα σκοτάδια μας Β΄μέρος

Ένας μεγάλος Ρώσος Άγιος (ο ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Σάρωφ) και ένας Σέρβος Άγιος (ο  ΟΣΙΟΣ Ιουστίνος Πόποβιτς ), όταν ο δεύτερος  μας μεταφέρει  λόγους του πρώτου ρίχνεται  ΦΩΣ στα σκοτάδια που μας περικύκλωσαν.

«-Πιστεύω ότι ο Κύριος θα σας βοηθήσει να το διαφυλάξετε στην καρδιά σας, διότι αυτό δόθηκε όχι μόνο για μας, αλλά διά μέσου ημών και για τον υπόλοιπο κόσμο. Πορεύεσθε εν ειρήνη!

Ο Κύριος και η Παναγία ας είναι μαζί σας!»

«-Κερδίζω σημαίνει αποκτώ.

Εσείς γνωρίζετε σίγουρα τι σημαίνει αποκτώ χρήματα.

Αυτό το ίδιο ισχύει και για το Άγιο Πνεύμα.» 

Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, Διάλογος με τον Μοτοβίλωφ

Μετά την θεραπεία του ο Μοτοβίλωφ έγινε πολύ τακτικός επισκέπτης της μονής.

☦ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ στα σκοτάδια μας Α΄ μέρος

Η  πατρίδα μας η Ελλάδα παρ όλα τα διαχρονικά δεινά που υφίσταται θα παραμείνει η ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ του Παγκόσμιου Πολιτισμικού Γίγνεσθαι για να τροχοδρομεί την ανθρωπότητα στον ασφαλή διάδρομο της ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ Παράδοσης…

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του ΣΑΡΩΦ εμφανιζόμενος σε όραμα στο έτερο άλλο Άγιο Ιωάννη της Κρονστάνδης του παρουσιάζει πλην των φρικτών  καταστάσεων που  βίωσε και πρόκειται  να βιώσει η ανθρωπότητα μέχρι τον τελικό αντίχριστο , του εμφανίζει ενδιάμεσα την Αναλαμπή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τυχαίο- συγκυριακό άραγε , ουδείς γνωρίζει.

Σε κάποιους όμως κτυπάει καμπανάκι γιατί αυτός ο τόσο δημοφιλής ΑΓΙΟΣ μίλησε για τα κακά που φέρνουν οι πόλεμοι.

☦Η λέξη που χαρακτηρίζει τον αιώνα μας είναι ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

Έλαχε στον κλήρο μας να γεννηθούμε στον κόσμο κατά μια τρομακτικά ταραγμένη περίοδο. Δεν είμαστε μόνο παθητικά θεατές, αλλά μέχρι ένα σημείο συμμέτοχοι στον ισχυρό αγώνα ανάμεσα στην πίστη και στην απιστία, ανάμεσα στην ελπίδα και την απελπισία…

Μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης σχεδόν αλληλοεξοντώσεως των ανθρώπων επάνω στη γη, για την οποία δικαιολογούνται όλοι αδιάκοπα μπροστά στον ίδιο τον εαυτό τους, είναι αδύνατο να περιμένουμε ότι αυτοί θα τολμήσουν να ατενίσουν το ύψος του Ουρανού και να ονομάσουν τον Θεό Πατέρα τους.

☦ Η σιωπή που αναβλύζει Θεό…

Μερικές φορές η σιωπή είναι η καλύτερη προσευχή που μπορείς να κάνεις, όταν δεν βγαίνουν λόγια διότι η καρδιά πονά.

Στάσου σε στάση προσευχής και σώπασε, μόνο ότι πήγες να σταθείς μπροστά Του είναι και αυτό μια έξοδος θέλησης και αγάπης προς εκείνον. Αν δεν μπορείς να ψελλίσεις κάτι, δεν πειράζει. Να βυθιστούμε στην καρδιά μας και τότε θα τον ακούσουμε αφού πρώτα αφουγκραστούμε την δική μας κατάσταση. Το βρέφος του εαυτού μας….

☦Η Γοργοεπήκοη Παναγία

Μια ανοιξιάτικη μέρα του 1931 ο ταπεινός υποτακτικός Βασίλειος Ιλίε (1902-31) της ρουμανικής μονής Συχαστρίας προσευχόταν μπροστά στην εκκλησία. Είδε τότε μια φοβερή οπτασία. Από το φόβο του άρχισε να φωνάζη με δυνατή φωνή:

-Υπεραγία Θεοτόκε, ελέησον με!

Και προς τους πατέρες που συγκεντρώθηκαν κοντά του είπε:
-Προσκυνάτε, πατέρες, προσκυνάτε. Να, ήρθε η Δέσποινα μας! Η Μητέρα του Κυρίου με τον Σωτήρα στην αγκαλιά της είναι μπροστά μας! Να την, στέκεται από πάνω μας.

☦Συγχώρεσέ τους Υιέ μου, σώσε την Ελλάδα που Σε πιστεύει και μας αγαπά…ένα συγκλονιστικό όραμα

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, ένας από τους πλέον φωτισμένους, μεγάλους αγιορείτες Γέροντες μας του Εξωτερικού, είδε ένα συγκλονιστικό όραμα το οποίο παραθέτουμε περιληπτικά:

Η Παναγιά μας γονατιστή μπροστά στον δικαιοκρίτη Χριστό, Τον παρακαλούσε να γλιτώσει την Ελλάδα από κάποιο πολύ μεγάλο κίνδυνο και καταστροφή που θα ερχόταν μελλοντικά!

☦ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ του 1959 η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ διαμηνύει «Θα έρθουν ανίατες αρρώστιες. Θα γίνουν πόλεμοι. Να μετανοήσετε. Αν δεν μετανοήσετε, να περιμένετε να ρθεί η Τρίτη καταστροφή.»

Θ.Π.: Όταν πρωτο-δημοσιεύσαμε αυτό το κείμενο τον Ιανουάριο του 2020, από αγάπη προς την Παναγία την Πορταϊτισσα, θελήσαμε να το συνοδεύσουμε με αυτήν ακριβώς την φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε κάποια Λαμπροτρίτη στην ΙΜ Ιβήρων κατά την Ιερά Λιτανεία και έξοδο της Παναγίας της Πορταϊτίσσης προς το Αγίασμα της. Στην φωτογραφία διακρίνουμε και το επιγονάτιο ενός επισκόπου που κρατά από το χέρι ένα παιδάκι, και αναπαριστά το θαύμα της ευρέσεως της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτισσας διότι απεικονίζει τον Όσιο Γαβριήλ ο οποίος περπατάει και βγάζει την ιερά εικόνα από την θάλασσα και την εναποθέτει στο Αγίασμα.

Το ειρωνικό και συνάμα θλιβερό της ιστορίας είναι ότι το επιγονάτιο αυτό ανήκει στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κυρό Ιωάννη ο οποίος έφυγε πολύ ξαφνικά για την άνω Ιερουσαλήμ σχεδόν πριν από ένα μήνα. Ας έχουμε όλοι μας την ευχή του και τις μεσιτείες του προς την Παναγία την επονομαζόμενη Πορταϊτισσα. Αμήν.

Αυτά γράφαμε τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2015 και σήμερα όλος πλανήτης ετοιμάζεται να πει ΤΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Γράφει ο Δρ . Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ποια είναι αυτή η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΝΑ που θηλάζει το παιδί της… την Ελλάδα; Γιατί το¨ παιδί¨ της η Ελλάδα αντί να πίνει το γάλα αυτό, το χύνει; Ας μεταφερθούμε στο τέλος της δεκαετίας του 50 και δη στο 1959 στις ημέρες της εκφαντορικής αποκάλυψης των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο λόφο των Καρυών της Θερμής Λέσβου στο καινοφανές συναξάρι εκείνων των στιγμών όπως μας το περιγράφει για πρώτη φορά ο κυρ. Φώτης Κόντογλου και μας αποδίδεται ακόμη σήμερα αυθεντικά μέσα από εμπεριστατωμένες εκδόσεις.