“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η Ανάσταση της Ορθοδοξίας στην Ρωσία.


Οι πνευματικοί δεσμοί είναι σπουδαιότεροι και από τους δεσμούς αίματος
Β.Πούτιν

ΠΗΓΗ 

«Εχθρός» θεωρείται η Γερμανία

Του Γιώργου Δελαστίκ
Άκρως ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που έγινε στη χώρα μας για το περιοδικό «Επίκαιρα» από τη VPRC και επιχειρεί να ανιχνεύσει τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντι στη Γερμανία, υπό το κράτος της ασκούμενης από την κυβέρνηση Μέρκελ πολιτικής προς την Ελλάδα. Οσο και αν τα δημοσκοπικά ευρήματα ήταν αναμενόμενα για όποιον διατηρεί στοιχειώδη επαφή με τις διαθέσεις της ελληνικής κοινής γνώμης, εντυπωσιάζουν τα υψηλότατα ποσοστά απόρριψης της πολιτικής του Βερολίνου, τα οποία θα έπρεπε να απασχολήσουν τους Γερμανούς ιθύνοντες.
«Εχθρική ή φιλική χώρα προς την Ελλάδα θεωρείτε τη Γερμανία;», ήταν μία από τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης. «Εχθρική» απάντησε το 76% των ερωτηθέντων! Μόλις το 8% τη θεωρεί «φιλική» χώρα, ενώ το 11% δεν τη θεωρεί ούτε φιλική ούτε εχθρική και το 5% δεν εξέφρασε γνώμη. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες, δηλαδή, θεωρούν τη Γερμανία εχθρική χώρα και μόνο ένας στους... δώδεκα (!) τη θεωρεί φιλική. Υπάρχουν και χειρότερα. Το 81% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί πως η Γερμανία, με την πολιτική που ακολουθεί σήμερα, προσπαθεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη με οικονομικά μέσα, άποψη στην οποία αντιτίθεται μόλις το 15% όσων ερωτήθηκαν. Μάλιστα το 77% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό «Τέταρτο Ράιχ» της ασκούμενης σήμερα γερμανικής πολιτικής, με το 15% και πάλι να αντιτίθεται. Υπό το πρίσμα αυτών των απαντήσεων δεν εκπλήσσει βεβαίως το ότι το 79% εκτιμά ως αρνητικό τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη έναντι του 12% που τον βρίσκει θετικό.

"Εμφύλιος" για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Μανιάτης εναντίον επιστημόνων

"Προφανώς όσοι εύχονται να αποτύχει η εθνική προσπάθεια αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της χώρας, επειδή οι ίδιοι δεν παίρνουν τις αμοιβές που έχουν ζητήσει με εκβιαστικό τρόπο από το υπουργείο, έχουν κάθε λόγο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα". Τη δήλωση αυτή έκανε απόψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, απαντώντας σε ανακοίνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων(ΕΛΛΙΝΥ) που διαφώνησε με την πολιτική του υπουργείου στις έρευνες. Το Ινστιτούτο καταλογίζει μεταξύ άλλων στο ΥΠΕΚΑ άρνηση συνεργασίας με έμπειρους και δοκιμασμένους επί πολλά χρόνια επιστήμονες του πετρελαίου, αδυναμία παροχής στοιχείων και συνεργασίας με ξένες εταιρείες ενώ στη λανθασμένη όπως υποστηρίζει πολιτική στον τομέα των ερευνών εντάσσει και τις δηλώσεις για "διακεκαυμένες ζώνες" στη χώρα.

Πούτιν-Ιράν: «Η Δύση επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος»…

«Πιστεύω ότι με την πρόφαση της καταπολέμησης της διάδοσης των πυρηνικών όπλων γίνονται προσπάθειες αλλαγής του καθεστώτος στο Ιράν. Έχουμε αυτές τις υποψίες. Και έχουμε μία θέση που διαφέρει από αυτή που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως λύση στο ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Οι δυτικές χώρες κατηγορούν το Ιράν ότι προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ενώ το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες απειλεί ότι θα βομβαρδίσει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Η Τεχεράνη από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς. Η Ρωσία, που μέχρι τώρα έχει συνυπογράψει την επιβολή τεσσάρων γύρων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν, έχει γνωστοποιήσει, όπως και η Κίνα, ότι είναι αντίθετη στην επιβολή νέων κυρώσεων.