“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ «μόλις πέσουν οι πρώτες βόμβες στο Ιράν ξεκινάει το κακό για τα καλά»

Φώτο από facebook /elias.chasiotis η δαιμονική έκλειψη Ηλίου το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου κατά την ώρα της Ανατολής όπως την κατέγραψε ο Έλληνας φωτογράφος από τον περσικό κόλπο.
8 Ιανουαρίου 2020 ένα μήνα μετά την οσιακή κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα το φυτίλι στην Μέση Ανατολή άναψε (πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράκ) . Το θέμα είναι σε τι χρόνο θα φτάσει στην αποθήκη των πυρομαχικών (βλ. Ιράν με πυρηνικά);
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Προσπαθούν αυτές τις ώρες τα εμπλεκόμενα μέρη να αποκλιμακώσουν την ένταση. Άραγε θα τα καταφέρουν ή θα τα μπουρδουκλώσουν πάλι;  «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Η  κρίσιμη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού επισκιάστηκε από την τραγικότητα των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή. Αλλά το πιο τραγικό ήταν ότι στο οβάλ γραφείο έμπροσθεν του ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον δολοφονηθέντα Ιρανό στρατηγό Monster ( τέρας) και κατά μία συγκυρία ξεκίνησαν σε λίγες ώρες , τα ξημερώματα οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Η χαραμάδα του Παραδείσου…

Μεσημέρι. Ρουτίνα. Μια απλή καθημερινή. Τα σπουδαία συμβαίνουν αλλού, όχι εδώ.
Σ’ ενα συνηθισμενο σπιτι, μιας συνηθισμενης οικογενειας, σε μια συνηθισμενη ζωη. Τιποτα το ιδιαιτερο. Τιποτα το αξιοπροσεκτο. Ησυχο το σπιτι, η μητερα κατακοπη με τις δουλειες, με το βλεμμα ανησυχο, με την προσμονη μιας αναπαυσης, να ειναι μακρια απο την δικαιωση της. Νεα στο σωμα, γρια σχεδον στην ψυχη.
Το παιδι, με το προσωπο του αγγελου, μπροστα στα εικονισματα, με το κανδηλι να αντιφεγγιζει στα ματια του, εκανε προσευχη, για το φαγητο. Φαγητο ομως δεν υπηρχε.
Αλλη μια φορα θα ερχοταν απ’εξω, κρυφα, σκεπασμενο σαν κλοπιμαιο, και προερχομενο απο το υστερημα καποιων αλλων.

Ξεχάσαμε τα Βαλκάνια, αλλά αυτά δεν μας ξέχασαν. Από εκεί η ΑΠΕΙΛΗ.

ΕΙΡΗΝΗ και ΠΟΛΕΜΟΣ, οι  δύο παρακάτω ενεργειακοί  αγωγοί καθορίζουν τι θα γίνει το επόμενο διάστημα στην ζωή μας. Στα Βόρεια σύνορα μας (Βαλκάνια) ο Turkish stream αγωγός και στα νότια (Αν. Μεσόγειος)  ο  αντίστοιχος  East Med. Η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στις συγκρούσεις των ισχυρών του κόσμου, ενώ κάποιοι μας διαφημίζουν ότι αναβαθμιζόμαστε γεωπολιτικά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«μην ανακατώνεις τα γεωπολιτικά- ενεργειακά  με τα θρησκευτικά» μας συμβουλεύουν και εμείς θα τους χαλάσουμε το χατίρι γιατί τα πάντα στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδος έχουν πνευματική διάσταση. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί Άγιοι μας ομίλησαν για αυτά που ζούμε, πριν μας τα περιγράψουν σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές. Όλοι αυτοί βλέπουν τα τεκταινόμενα, ενώ ο Ουρανός μέσω των ΑΓΙΏΝ του μας έδωσε την κατάληξη αυτών.