“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Επιμένει η Τουρκία: Το Barbaros και πάλι στη Μεσόγειο για νέες έρευνες

Από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμόχωστου απέπλευσε το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας, με τους Τουρκοκύπριους να κάνουν λόγο για μονομερείς έρευνες από την πλευρά των Ελληνοκύπριων
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Barbaros" απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου για νέες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Φανάρι: Επεσαν και «Τούρκοι» για το σταυρό!

σχόλιο Γ.Θ : Οι εκπλήξεις φανερώνονται στη Μ. Ασία. 
Παρά το δριμύ ψύχος, περισσότεροι από 20 κολυμβητές συναγωνίστηκαν για να πιάσουν τον Σταυρό στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο. Πλήθη προσκυνητών... και επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τόγκο, Φορ Νανσιμπέ, εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων και άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρακολούθησαν από τις ακτές του Κεράτιου Κόλπου την τελετή. 

Μισθοί κληρικών – εκκλησιαστική περιουσία – μερικές αλήθειες

Υπό Αντωνίου Κασιμάτη, Δικηγόρου
Νομικού Συμβούλου Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς
Κάθε φορά που θέλει η εξουσία να αποπροσανατολίσει από τα καυτά και υπαρκτά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, επανέρχεται στην επικαιρότητα η εκκλησιαστική περιουσία και η από το κράτος μισθοδοσία των Ιερέων.
Κραυγές λαϊκισμού ακούγονται για το πως είναι δυνατόν η Εκκλησία να διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία, πώς ανέχεται η Πολιτεία να αμείβει αυτή τους Ιερείς και ως επιστέγασμα των κραυγών έρχεται η επωδός περί χωρισμού Εκκλησίας και κράτους.

Οι συγκλονιστικές ιστορίες πέντε αγνοουμένων του Norman Atlantic

Οι συγκλονιστικές ιστορίες πέντε αγνοουμένων του Norman Atlantic
Οι οικογένειές τους ζουν με την ελπίδα να γίνει ένα θαύμα
Οι άνθρωποι που αγνοούνται ακόμη μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά στο πλοίο του θανάτου…
Αποτυπώματα πόνου, ελπίδας και πίστης ότι οι δικοί τους άνθρωποι κάποια στιγμή θα βρεθούν από οικογένειες ανθρώπων που ταξίδεψαν στο μοιραίο πλοίο που σκόρπισε το θάνατο πριν περίπου μία εβδομάδα κάνοντας τόσο τον ελληνικό όσο και το διεθνή Τύπο να αφιερώσει εκατοντάδες δημοσιεύματα σε ένα θέμα που προκάλεσε σοκ.

"η Πορταΐτισσα στα κύματα"

«Ἀκύμαντος τῶν κυμάτων ὕπερθεν...»
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΣΑΝΑ ΤΗΣ Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (BINTEO)