“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ήταν 1η Δεκεμβρίου 1893 όταν ο Χ. Τρικούπης είπε: "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"

Το 1893, την 1η Δεκεμβρίου, ακούστηκε ένα από τα "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" που έχουν ακουστεί στην ιστορία της Ελλάδας.  Ήταν το πιο  γνωστό "επτωχεύσαμεν" αυτό του Χαρίλαου Τρικούπη. Δεν ήταν όμως το πρώτο, το μοναδικό και ίσως δεν ήταν το τελευταίο…
Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για το πως και πόσες φορές έχουμε,, καταφέρει να πτωχεύσουμε:
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές βάρεσε... κανόνι η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της, με το πρώτο "επεισόδιο" να καταγράφεται στις αρχές του πολέμου ανεξαρτησίας της χώρας και το τελευταίο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Υφεσης του '30. Μάλιστα η συνδυασμένη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη στη σύγχρονη εποχή ανέρχεται σε ενενήντα χρόνια ή περίπου στο ήμισυ της συνολικής περιόδου κατά την οποία η χώρα είναι ανεξάρτητη!

Οι ... Ευρωπασάδες !!!

Διαβάστε πως δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι «ιδιοκτήτες» του οικοπέδου... γωνία στην περιοχή, μέσα σε έναν αδυσώπητο γεωπολιτικό ανταγωνισμό !!!

Του Λάζαρου Ελευθεριάδη
Την 15 Νοεμβρίου 2012 δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της Τρόικα, η οποία εκπονήθηκε από εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και είχε καθυστερήσει λόγω διαφωνίας μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, για το πώς θα "βοηθηθεί" η Ελλάδα με μία γέφυρα χρηματοδότησης στο κενό το οποίο δημιουργείται εξ αιτίας της "επιμήκυνσης" του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της χώρας. Το ΔΝΤ θέλει, οι Ευρωπαίοι δανειστές να συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του χρέους και να δημιουργήσουν ένα "στερεό σχέδιο" για να αποκτήσει βιωσιμότητα το Ελληνικό χρέος μετά το 2020, αλλά η Ευρώπη, ιδίως η Γερμανία, είναι απρόθυμη να συζητήσει την περίοδο πέραν του 2014. 

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ; Της χρεώνουν καταθέσεις 500.000.000 ευρώ


newsit.gr

«Βγήκαν μαχαίρια» στο διαδίκτυο για την φορολόγηση των βουλευτών!

Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί αφορολογήτου των βουλευτών.
Το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τους βουλευτές ανέλυσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο εκπρόσωπος των εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης. Στην ίδια εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει αφορολόγητο όριο που φτάνει το 25% για τους βουλευτές, τόνισε όμως ότι αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Την αντίδραση του Γιάννη Μανώλη προκάλεσε η παραπάνω δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μέσω Γερμανίας οι Έλληνες μαθαίνουν τι τους περιμένει

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου  
Στα γερμανικά… μετέφρασε ο σκληρός υπουργός της Ανγκελα Μέρκελ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την απόφαση του Eurogroup. Μέσω Γερμανίας και από το διαγγελματικό ύφος του κ. Σόιμπλε στην Ολομέλεια του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου η Αθήνα πληροφορήθηκε πώς ερμηνεύει το Δ΄ Ράιχ την επόμενη μέρα για την Ελλάδα: μια… μπότα διαρκείας στον σβέρκο των Ελλήνων, αφού πρέπει όχι μόνο να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας με συνέπεια βήμα βήμα, αλλά, προαναγγέλλοντας νέες πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις, προειδοποίησε ότι δεν μπορούμε πλέον να ζούμε σε μια πλασματική ευημερία. 

«Κάνουν πόλεμο στο Καστελόριζο» !!!

Aρνούμαστε να το παραδώσουμε !!!
«Ενα μεγάλο ερώτημα αυτά τα τελευταία 18 χρόνια που είμαι δήμαρχος έχουμε τόσο εγώ όσο και οι κάτοικοι του νησιού, αν οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο θέλουν το Καστελόριζο να παραμείνει ελληνικό». Με αυτό το δραματικό μήνυμα ο δήμαρχος Μεγίστης - Καστελορίζου Παύλος Πανηγύρης, σε επιστολή που στέλνει στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και κοινοποιεί στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καταγγέλλει τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας της Δωδεκανήσου ότι δείχνει τον δρόμο στους κατοίκους να εγκαταλείψουν το νησί.

Σόϊμπλε: «Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ίσως οδηγούσε και στη διάλυση της Ευρωζώνης»

«Η Αθήνα έχει καταφέρει πολλά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισήγηση του, στην ολομέλεια του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup. Επανέλαβε ωστόσο την αντίθεσή του στο «κούρεμα» του χρέους και διευκρίνισε ότι η βοήθεια συνδέεται με εφαρμογή των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας. «Κατά βάση αποφασίζουμε για την συνέχιση ή την διακοπή της βοήθειας –με όλες τις συνέπειες τις οποίες θα είχε ένα τέτοιο βήμα για τους Έλληνες και την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί όσο κανείς από το ευρώ και, επομένως, έχει να χάσει τα περισσότερα από ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης. «Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ίσως οδηγούσε και στην διάλυση της Ευρωζώνης», τόνισε.

Γοργοπόταμος 1964: Μία επέτειος που έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία...

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
25.11.1942. To Συμμαχικό Αρχηγείο Μ. Ανατολής αποφασίζει ένα εντυπωσιακό σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ελλάδα: δυνάμεις του ΕΛΑΣ (150 άνδρες υπό τον Άρη Βελουχιώτη), του ΕΔΕΣ (60 άνδρες υπό τον Ν. Ζέρβα) και μια 14μελής ομάδα Άγγλων σαμποτέρ μ’ επικεφαλής τους Έντυ Μάγιερ και Κρις Γουντχάουζ, ανατίναξαν την γέφυρα του Γοργοπόταμου δημιουργώντας προβλήματα στον ανεφοδιασμό των γερμανικών δυνάμεων της Β. Αφρικής. Στη σύντομη μάχη που δόθηκε με την ιταλική φρουρά της γέφυρας, σκοτώθηκαν 25 στρατιώτες, και οι Ιταλοί σε αντίποινα συνέλαβαν και εκτέλεσαν 16 πολίτες από την Υπάτη.
29.11.1964. Η κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, που είχε θριαμβεύσει στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 1964 με 52,72% και 171 έδρες, αποφασίζει να γιορτάσει με επισημότητα την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης (Μιχ. Παπακωνσταντίνου, υφυπουργός Εθν. Άμυνας), της Βουλής (ο αντιπρόεδρος Ε. Μπακλατζής), όλων των κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και οι τοπικές αρχές. Η γιορταστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, εξελίχθηκε σε τραγωδία: εξερράγη μια νάρκη, που σκόρπισε τον θάνατο - 13 νεκροί (μεταξύ τους κι ένα 12χρονο κορίτσι!) και πάνω από 80 τραυματίες!

Σαμαράς: "Αν εφαρμόσουμε όσα υπογράψαμε, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές"

«Η συμφωνία είναι βιώσιμη» διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά το Eurogroup, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με την οποία απαντά σε όλες τις επικρίσεις που δέχθηκε εσχάτως και στις αιτιάσεις ότι δεν δίνεται λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Προσθέτει μάλιστα ότι «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές».

Τράγοι ή Ταγοί ;;;

του ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΒΑΡΔΑΚΑ
Ο απλός, θυμόσοφος  λαός  μας  με την φράση του ((το ψάρι  βρωμάει από το κεφάλι)) φιλοσοφεί  τον πόνο αυτών των δύσκολων ημερών  που βλέπει  τον  ζωτικό του  χώρο να  σωριάζεται σε ερείπια. Και φυσικά έχει πολλά δίκαια, αλλά και πολλά άδικα. Δίκαια,  γιατί οι Ταγοί του  με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους τον οδήγησαν στην απόγνωση της κοινωνικής –πνευματικής απομόνωσης και της εξαθλίωσης.  Άδικα, γιατί ο ίδιος  αυτός  ο λαός εξέθρεψε με την αδιαφορία  και την  μικροσυμφεροντολογία  του όχι πραγματικούς Ταγούς, αλλά νοητούς Τράγους. Και φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους τους Ταγούς μας, και φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά αυτούς δεν μπορούμε να τους χαρούμε, γιατί  όλος  ο  οπτικός  μας ορίζοντας  γιόμισε με κοπάδια Τράγων που ελυμαίνοντο  την εξουσία  προβάλλοντας  την κορμοστασιά  της αλαζονείας και τα κέρατα των διαπλεκόμενων  συμφερόντων τους. Και τι έγινε? γεμίσαμε με την κοπριά των μεταπολιτευτικών χρόνων που τώρα βρωμάει  με την δυσωδία της όλη την καθημερινότητα  μας.

ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ !!!

ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009, Η ΕΓΓΛΕΖΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  LONDON DAILY TELEGRAPH, ΚΑΙ  ΜΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΝ JANET DALEY - (LONDON, ENGLAND, UK. )  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ: «THERE'LL BE NOWHERE TO RUN FROM THE NEWWORLD GOVERNMENT» ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ THΣ ΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ. ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ, ΛΕΕΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ρε μπας και η Κομισιόν είναι συνιστώσα του... ΣΥΡΙΖΑ;

«Περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».
Αυτή η φράση δεν ειπώθηκε από κάποιον… φιλειρηνιστή, ούτε αφορά την Ελβετία που δεν έχει και κανέναν εχθρό στα σύνορά της. Είναι κομμάτι της αναθεωρημένης έκθεσης της Κομισιόν με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών. Τι μας προτείνουν δηλαδή οι φίλοι δανειστές μας; Να καταργήσουμε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Και τι στρατό θα έχουμε, θα αναρωτηθεί κάθε Έλληνας πολίτης; Από την Κομισιόν σίγουρα μην περιμένουμε απάντηση, όμως, αν πει η κυβέρνηση να προσλάβουμε 10-20 χιλιάδες πενταετείς σίγουρα θα πουν όχι γιατί το κόστος είναι τεράστιο. Επομένως, ποια θα είναι η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας με τους Τούρκους να έχουν ξεσαλώσει στο Αιγαίο, τους Αλβανούς να ονειρεύονται πότε θα κάνουν μπάνια στην Πρέβεζα και τους Σκοπιανούς να καραδοκούν από το Βορρά;