“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Κλιμάκωση: Oι ΗΠΑ στέλνουν χερσαίες δυνάμεις στη Συρία - Ρωσία: "Θα παγιδευτούν σε πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες"

ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ ΡΙΧΝΟΥΝ "ΠΟΡΤΑ" ΣΕ ΗΠΑ ΕΝΩ ΤΑ "ΓΕΡΑΚΙΑ" ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ 
του Βασίλη Καπούλα
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα στείλουν χερσαίες δυνάμεις σε Συρία και Ιράκ με τη Ρωσία να απαντά πως "θα παγιδευτούν, θα αναμειχθούν σε μια σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες"! Ταυτόχρονα και οι δύο χώρες, Συρία και Ιράκ, με επίσημες δηλώσεις αρνούνται οποιαδήποτε βοήθεια από τις ΗΠΑ!

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΘΑ …ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως κάποιοι εκεί στην Άγκυρα και στην Σαουδική Αραβία καθώς βλέπουν τους Ρώσους να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην Συρία κατά των δολοφόνων Τζιχαντιστών, κάπου τα έχουν «χάσει», και τώρα κομπάζουν ότι είναι έτοιμοι να χτυπήσουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη ανοίγοντας έτσι τους Ασκούς του Αιόλου που πρώτοι τους ίδιους θα σαρώσουν.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ: Ο Άγιος Νεκτάριος εμφανίζεται σε ηλικιωμένες Τουρκάλες και τους λέγει: “ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΣ”

Τώρα το ΟΧΙ θα το πούνε οι Ρώσοι στους Τούρκους

Και θα πούνε το ΟΧΙ αν τολμήσουν να κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ για να παρεμποδίσουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα τους για τα εμπορικά και πολεμικά σκάφη του Ρωσικού Ναυτικού προς τις θερμές θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου βλ. Συρία-Ταρτούς.

Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου

Την ανάμνησης του Θαύματος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 28 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας.
Σήμερα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα διαβαστεί το παρακάτω απόσπασμα:
"Τη αυτή ημέρα την ανάμνησιν ποιούμεθα της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας ήτοι του Ιερού Αυτής Μαφορίου, του εν τω σορώ του Ιερού Ναού των Βλαχερνών, ότε ο Όσιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός κατείδεν εφηπλωμένην Αυτήν άνωθεν και πάντας τους ευσεβείς περισκέπουσαν."
Λόγω λοιπόν, των πολλών Θαυμάτων από την Παναγία, που ανέφεραν οι Έλληνες στρατιώτες στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόφασή της το 1952, καθιέρωσε να εορτάζεται η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου αντί για την 1η Οκτωβρίου, στις 28 Οκτωβρίου.

27 Ὀκτωβρίου 1940, Ἡμέρα Κυριακὴ – Στρατηγὸς Κατσιμῆτρος: «Δὲν θὰ περάσουν οἱ Ἰταλοὶ ἀπὸ το Καλπάκι»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΙ ΩΡΑΙ
27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Προσεγγίζει ἤδη ἡ κρίσιμος ἡμέρα, διότι ὧραι πλέον μᾶς χωρίουν ἀπὸ τὴν σύρραξιν.
Τὰ πάντα μαρτυροῦν ὅτι εὐρισκόμεθα εὐγγύτατα πρὸς τὰς παραμονὰς σοβαρότατων γεγονότων. Ὁ Διοικητὴς τῆς Μεραρχίας συνεργάζεται μετὰ τοῦ Ἐπιτελάρχου του Ἀντισ. ΔΡΙΒΑ ΧΑΡ. εἰς τὸ γραφεῖον του, παρόντος τοῦ Διευθυντοῦ τοῦ III ἐπιτελικοῦ Γραφείου ταγ/χου ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΟΠΟΥΛΟΥ Π. καὶ λαμβάνουσι γνῶσιν τῶν τελευταίων πληροφοριῶν τῶν Μονάδων προκαλύψεως περὶ τῶν κινήσεων τῶν Ἰταλῶν. Μετ’ ὀλίγην ὥραν κατέφθασεν καὶ ὁ Ἀρχηγὸς πυροβολικοῦ Συν/χης ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Π. ἐπιστρέψας ἐκ τῆς μεθορίου ὅστις, ἐπεβεβαίωσε τὰς πληροφορίας ταύτας, προσθέσας καὶ ἐκ τῆς προσωπικῆς αὐτοῦ παρατηρήσεως τὰ ἑξῆς: 

Αυτά είναι τα πρωτοσέλιδα της 28ης Οκτωβρίου 1940 - ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πώς παρουσίαζαν οι εφημερίδες της εποχής την έκτακτη επικαιρότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πως οι εφημερίδες της ιστορικής 28ης Οκτωβρίου 1940 αξιολόγησαν τα γεγονότα.
Η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο και πρόσβαλε τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Ο Χίτλερ συναντά στην Φλωρεντία τον Μουσολίνι ο οποίος του ανακοινωνει: «Φύρερ, προελαύνουμε»

ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΟΧΙ και τι κοστίζει ένα ΝΑΙ

Πόσο θα άξιζε η καθημερινότητα μας αν το μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5 Ιουλίου του 2015 γινόταν διαχειρίσιμη πραγματικότητα;

Και ήρθε η μπόρα και τα σήκωσε όλα …

¨Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων που έμειναν άνεργοι ενώ επιδοτούν το ενοίκιο των λαθρομεταναστών ...Την ίδια στιγμή απειλούν με φορολογικά μέτρα από το πρώτο ευρώ, άνεργους ,συνταξιούχους του ΟΓΑ ,αγρότες καταργούν το ΕΚΑΣ και απειλούν με φυλακή τους Επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν αφού δεν έχουν !