“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στη Ρόδο, έτοιμες για επέμβαση στο μέτωπο της Συρίας

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ
Αναμένεται και το αεροπλανοφόρο «Αϊνζενχάουερ», μαζί με την ομάδα μάχης από πολλά αντιτορπιλικά! Ο κατάπλους στη Ρόδο της ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου εντάσσεται στο πλαίσιο...της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, εξ αιτίας των γεγονότων στη Συρία και την ένταση με την Τουρκία, στον όχι (μόνο) για την ανάπαυση του πληρώματός της. Μάλιστα θα ακολουθήσουν και αντιτορπιλικά που αποτελούν την «ομάδα μάχης» του αεροπλανοφόρου «Αϊνζενχάουερ», που αναμένεται να καταπλεύσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η εν λόγω Ομάδα μάχης, θα «σπάσει’ στα δύο και το ένα τμήμα της θα παραπλέει νότια της Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αεροπλανοφόρο, το δεύτερο της κλάσης Nimitz, είχε αναπτυχθεί στην ίδια περιοχή και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 για περίοδο και πάλι περίπου έξι μηνών, όπου αντικατέστησε το USS Theodore Roosevelt (CVN-71).

Πολεμικός πυρετός – Σε επιφυλακή η Σαουδική Αραβία – Φήμες για τουρκική επίθεση σε Συρία

Η Σαουδική Αραβία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας Σύμφωνα με πληροφορίες ο σαουδαραβικός Στρατός έχει τεθεί σε επίπεδο συναγερμού 1, το οποίο σύμφωνα με την κωδικοποίηση του υπουργείου Άμυνας της χώρας σημαίνει «επικείμενο πόλεμο».  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Φρουρά της χώρας, οι ταξιαρχίες του Στρατού και οι αεροπορικές δυνάμεις   διατάχθηκαν να βρίσκονται στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού από το βράδυ της 27ης Ιουνίου Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διέταξε επίσης τις δυνάμεις που έχει στο δυναμικό της να βρίσκονται επίσης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας ξεκινώντας από σήμερα στις 7 π.μ.

Σε πολεμική ετοιμότητα η Τουρκία !!!

Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από την Συρία, η κυβέρνηση Ερντογάν περνά από τα λόγια στις πράξεις. Μετά την εντολή του τούρκου πρωθυπουργού να αντιμετωπίζεται ως εχθρός όποιος πλησιάζει τα σύνορα της χώρας, σήμερα, η Τουρκία στέλνει στα σύνορα με την Συρία συστοιχίες πυραύλων και μονάδες βαρέος οπλισμού και τεθωρακισμένων.Συγκεκριμένα, στρατιωτικό κομβόι με 30 οχήματα και βαρύ οπλισμό κατευθύνεται στα σύνορα με Συρία, ανεβάζοντας στα ύψη το «θερμόμετρο» μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, που είναι ήδη στο «κόκκινο», μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού F-4 πάνω από τη Μεσόγειο, την περασμένη Παρασκευή. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναπτύσσονται στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία λαμβάνει προφυλάξεις μετά την κατάρριψη του μαχητικού της", δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος ο οποίος είπε ότι κατά μήκος των συνόρων αναπτύσσονται και αντιαεροπορικά όπλα.

Προκάλεσε στην Θράκη ο Τούρκος εθνικιστής και Γκρίζος Λύκος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Την περιοδεία του στην Θράκη ολοκληρώνει ο ηγέτης του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος κατά την παραμονή του στην Ελλάδα εκδήλωσε και την... ταυτότητά του με το έμβλημα των ακραίων Γκρίζων Λύκων. Κατά την περιοδεία του που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης από το Μεγάλο Δέρειο του Έβρου, ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων έκανε λόγο για Τούρκους στην Θράκη και... υποσχέθηκε την επίλυση των προβλημάτων του. Εκτός από τον ίδιο ξεχώρισε και το αυτοκίνητό του το οποίο είχε πάνω το έμβλημα των Γκρίζων Λύκων ενώ βουλευτής του κόμματος του που τον συνόδευε και καθόταν στη θέση του συνοδηγού ακριβώς μπροστά του, χαιρέτησε με τον τρόπο των Γκρίζων Λύκων, τους κατοίκους του χωριού.

Στάζουν “φαρμάκι” τα σχόλια του Πάγκαλου για το Σύριζα !!!

Καυστικός για μια ακόμη φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολίασε, πριν από λίγο μέσω twitter την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου όταν του είχαν πετάξει γιαούρτια. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ    

(enikos)

Το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά στην ΕΕ

Την επιστολή προσκόμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Με το κείμενο του ο Αντώνης Σαμαράς επικαλείται λόγους υγείας για τη σημερινή απουσία του. Αναλυτικά η επιστολή του πρωθυπουργού:
"Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

ΠαΣοΚ και ΝΔ οδηγούνται προς συνένωση !!!

ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ οδηγούν πρωτοφανείς και απίστευτες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! Ενα άρθρο προάγγελος των πολιτικών εξελίξεων που έρχονται για να καλύψουν την πολιτική αποτυχία της Μεταπολίτευσης! 
Θα τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη, πιθανόν να μην είμαι ο πρώτος ο οποίος την έκανε, όμως, εκτιμώ ότι η συνένωση των δύο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ένα αστικό κόμμα εξουσίας, είναι πάρα πολύ κοντά, και η έλξη της εξουσίας θα συμπαρασύρει και άλλους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς σε αυτήν την πορεία συνένωσης. Το θέμα δεν είναι καινοφανές, ούτε για πρώτη φορά συζητείται, το “νέο” είναι ότι αυτή την στιγμή συζητείται σε ανώτερα πολιτικά κλιμάκια, και σε επίπεδο επιτελείων αρχηγών κομμάτων, έχοντας την συναίνεση των Ευρωπαίων Εταίρων και των μεγάλων οικονομικών παραγόντων της χώρας, προφανώς και των Τραπεζιτών.

"Κατάρριψη" τουρκικού F 16 από ελληνικό Mirage 2000,"θυμήθηκαν" οι Τούρκοι!

Οι Τούρκοι είναι σε παροξυσμό. Η κατάρριψη του RF 4 και η αναγκαστική και επιβαλόμενη από όλες τις μεγάλες δυνάμεις σιωπή της έχει προκαλέσει νευρικότητα στην Άγκυρα.Δυστυχώς όμως εδώ στην Αθήνα κάποιοι θεωρώντας ότι “ασκούν πατριωτική πολιτική” φροντίζουν να δίνουν την ευκαιρία στους “στριμωγμένους” Τούρκους να προσπαθούν να βρούν διέξοδο πηγαίνοντας τη συζήτηση αλλού! Λίγες ώρες μετά από την ανάρτηση στο διαδίκτυο από site που “χρεώνεται” στον κυβερνητικό -πλέον- χώρο της υπόθεσης του τουρκικού F 16 που είχε πέσει το 1996 στο Αιγαίο ,οι τουρκικές εφημερίδες έσπευσαν να εκμεταλευθούν το το γεγονός. Οι Τούρκοι επιχείρησαν το 1996 να παρουσιάσουν τη πτώση του αεροσκάφους τους ως “κατάρριψη” από ελληνικό αεροσκάφος Mirage 2000 ,το οποίο πράγματι του “είχε πάρει την ουρά”. Το διθέσιο τουρκικό F 16 εξεράγη στον αέρα και σώθηκε μόνο ο ένας χειριστής. Ο δεύτερος ,ο Ναίλ Ερντογάν -συνωνυμία με το πρωθυπουργό- δεν βρέθηκε ποτέ.  Από τότε η οικογένειά του επικαλούμενη δημοσιεύματα του τουρκικού αλλά και του ελληνικού Τύπου προσπαθεί δικαστικά να διεκδικήσει αποζημίωση,υποστηρίζοντας ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Κάτι που ούτε η Τουρκία,ούτε η Ελλάδα βέβαια έχουν παραδεχτεί ποτέ επισήμως. Τώρα που το θέμα επανήλθε οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία. 

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τη Χρυσή Αυγή» !!!

Δ. Στρατούλης: «Θα πρέπει να του ζητηθούν ευθύνες και όχι μόνο πολιτικές»
«Χτύπησε» και πάλι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.  Θεόδωρος Πάγκαλοςβάζοντας στο στόχαστρό του τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Από τα βέλη του πάντως δεν γλίτωσε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha χαρακτήρισε αυταρχικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί καταδικάζεται η βία της Χρυσής Αυγής και «επαινείται και συγκινεί τις κυρίες του Κολωνακίου» η βία που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θεωρώ δημοκρατικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον θεωρώ περιθωριακό κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή με διαφορά στυλ».

Τουρκική άσκηση στην Κύπρο με μηνύματα για όλους…

Νέα τουρκική άσκηση, Έρευνας και Διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Κύπρο. Η Τουρκία δέσμευσε τις περιοχές ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, βόρεια και ανατολικά της Κύπρου και είναι προφανές πως θέλουν να στείλουν μηνύματα προς δυο κατευθύνσεις. Τόσο προς την Κυπριακή Δημοκρατία ενόψει και της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αρχίζει την Κυριακή όσο και προς τη Συρία, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους. Η άσκηση, σύμφωνα με την τουρκική διακοίνωση (A2262/12), άρχισε προχθές Τρίτη και ολοκληρώνεται σήμερα και εμπλέκονται σε αυτή τόσο στρατιωτικά αεροσκάφη όσο και πλοία. Παράλληλα, υπάρχει και προειδοποίηση προς αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας ενόψει της χρήσης του FIR Λευκωσίας. Είναι προφανές ότι αυτή την περίοδο θα πυκνώσουν οι στρατιωτικές ασκήσεις από πλευράς των Τούρκων, καθώς σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους, επιχειρούν να συντηρήσουν κλίμα έντασης και αναταραχής στην περιοχή, επιδιώκοντας να εδραιωθεί η εντύπωση ότι η Κύπρος αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.