“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Άγιος Παΐσιος: “Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους”

«Έχουμε ευθύνη» – Άγιος Παΐσιος
Είχε έρθει στο Καλύβι ένας άθεος μέχρι το κόκκαλο. Αφού είπε διάφορα, μετά μού λέει: «Εγώ είμαι εικονομάχος». Από εκεί πού δεν πίστευε τίποτε, ύστερα έλεγε ότι είναι εικονομάχος. «Βρε αθεόφοβε, τού λέω, εσύ αφού δεν πιστεύεις σε τίποτε, τι μού λες ότι είσαι εικονομάχος;
Τότε, τον καιρό τής Εικονομαχίας [2], μερικοί Χριστιανοί από υπερβολικό ζήλο έπεσαν σε πλάνη, έφθασαν στην άλλη άκρη, και μετά ή Εκκλησία τοποθέτησε το θέμα· δεν είναι ότι δεν πίστευαν». Υποστήριζε εν τω μεταξύ όλη την σημερινή κατάσταση. Μαλώσαμε εκεί πέρα.

“Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καί ἡ ζωή”

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΥΛΟΓΩΝ
Θ.Π.: Εικόνα από το Ιερό Ησυχαστήριο Μοναζουσών "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος" - Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Αγιογραφήθηκε υπό τις οδηγίες του Γέροντος Παϊσίου, όπως ακριβώς είδε ο Άγιος τον Κύριο στο Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας.

“Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή”
Όταν ο Αρσένιος (σημ. μετέπειτα π. Αβέρκιος και τελικά π. Παϊσιος)  ήταν δεκαπέντε ετών, ο μεγάλος αδελφός του ανησυχούσε γι΄ αυτόν μήπως αρρωστήση από την υπερβολική νηστεία. Τότε ένας γείτονας ονόματι Κώστας του είπε: “Μη στενοχωριέσαι, θα τον κάνω  εγώ να αλλάξη μυαλό, να πετάξη μόνος του τα βιβλία που διαβάζει και να αφήση τις προσευχές και τις νηστείες”.

ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

π. Δημητρίου Μπόκου
Ὁ λαὸς τοῦ Θεοῦ ἔχει μόλις διασωθεῖ ἀπὸ τὴν αἰγυπτιακὴ ἀπειλή, διαβαίνοντας θαυματουργικὰ τὴν Ἐρυθρὰ θάλασσα. Μπροστά του ἁπλώνεται τώρα ἡ ἀπέραντη ἔρημος. Ἀρχίζει μιὰ ἐπίπονη πορεία δύο περίπου μηνῶν, μέχρι νὰ φτάσουν στὸ ὄρος Σινᾶ. Ὅμως τὰ πράγματα δὲν εἶναι καθόλου ἁπλᾶ. Ἡ πορεία μέσα στὴν ἄνυδρη καυτὴ ἄμμο εἶναι πραγματικὸ μαρτύριο. Περισσότερο γιὰ τοὺς γέρους, τὰ μικρὰ παιδιά, τὶς γυναῖκες. «Οὐαὶ ταῖς ἐν γαστρὶ ἐχούσαις καὶ ταῖς θηλαζούσαις…». Οἱ δυσκολίες τοὺς ταλαιπωροῦν ἀφάνταστα. Πιὸ ἔντονα ἀπ’ ὅλα αἰσθάνονται τὴν ἔλλειψη τοῦ νεροῦ. Εἶναι τὸ πρῶτο ποὺ κάνει αἰσθητὴ τὴν ἀπουσία του μέσα στὴν καυτή, φονικὴ ἔρημο. Καὶ τότε ἀρχίζουν οἱ γογγυσμοὶ καὶ τὰ παράπονα. Ἐναντίον τοῦ Θεοῦ καὶ τοῦ πιστοῦ του δούλου Μωυσῆ.

Η επιδημία του κορωναϊού επέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία;

Φώτο από https://www.iefimerida.gr
Ένας φονικός ιός σκότωσε την παγκοσμιοποίηση.  Προτιμήσαμε  να βάλουμε αυτή την φωτογραφία που δείχνει την αυτοθυσία του κινέζικου νοσηλευτικού προσωπικού που ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια (δίχως φαγητό και ύπνο) και με εμφανή σημάδια από την πολύωρη  κάλυψη του προσώπου με βαριά προστατευτικά γυαλιά και μάσκες δίνουν τον ύστατο αγώνα για να σώσουν ζωές. Αυτό που γίνεται στην Κίνα δεν βγαίνει προς τα έξω. Όμως αυτό που γίνεται στο έξω κόσμο της Δύσης αντανακλά το πρωτοφανές αυτό  για τα ιατρικά ιστορικά επιδημικό γεγονός.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κυκλοφορούν σενάρια ότι ο ιός αυτός είναι αποτέλεσμα και προϊόν των εξελιγμένων γενετικών εργαστηρίων για να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικοί ή εμπορικοί σχεδιασμοί ή λόγοι  ελέγχου πληθυσμών  και ευγονικής. Ότι και να συμβαίνει το μέλλον θα το αποκαλύψει. Όμως το θέμα είναι τι επιτρέπει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για τις ημέρες μας και για ποιο λόγο;