“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

☦Η Αγία Αικατερίνα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο υμνωδός την ονομάζει «πανεύφημον νύμφην Χριστού» την Αγίαν Αικατερίναν και πολύ δικαίως γιατί η Αγία ως μόνον νυμφίον της ψυχής της είχε κάνει τον Χριστόν. Η ζωή της πραγματικά πολύαθλος κατέπληξε τους πάντας. Η σοφία και η γνώσις, όλη η επιστήμη του καιρού της είχε γίνει κτήμα της. Όλα όμως τα περιφρόνησε για την αγάπη του μοναδικού Νυμφίου, του Χριστού.

Και όμως η σοφία του κόσμου αυτού δεν την παραπλάνησε, ούτε η γήινη φιλοσοφία. Την έθεσε στην υπηρεσία της αληθινής φιλοσοφίας, για να ελκύση στην πίστι του Χριστού τους φιλοσόφους του καιρού εκείνου και τους ρήτορας.

☦Θαυμαστό όραμα για την αξία των Πατερικών βιβλίων

Πώς οι δαίμονες τρέμουν όταν οι πιστοί μελετούν πατερικά βιβλία

Όραμα του γέροντα Σωφρόνιου (μαθητού του οσίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ)

Το μοναστήρι του Νιαμέτς ήταν για την Μολδαβία ό,τι και το μοναστήρι της Άγιας Τριάδος στην Ρωσία, ό,τι της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου για την Ουκρανία, ό,τι το Άγιον Όρος για την Ελλάδα. Για πέντε αιώνες ήταν το κέντρο της θρησκευτικής διαφώτισης στην Μολδαβία. Από εκεί βγήκε ο περίφημος μολδαβός γέροντας Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ, ιδρυτής και πατέρας του θεσμού των γερόντων στη Ρωσία στους έσχατους καιρούς.

☦ΑΓΙΑ είναι- Βασίλισσα είναι - από την Μακεδονία είναι η ρίζα της, εορτάζει φέτος με κλειστές εκκλησίες για τον φόβο των ..και έχει να μας πει πολλά .

Γράφει ο Δρ. Κωνστντίνος Βαρδάκας

Μία Βασίλισσα λόγω καταγωγής «φιμώνει ιστορικά» τους πλαστογράφους της ιστορίας και το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΑΝΟΜΙΑΣ που ενεργείται ήδη στην Θεσσαλονίκη κατά την Β΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου .

Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ απόγονος του ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ από την οικογένεια των Πτολεμαίων στην Αλέξανδρεια της Αιγύπτου. Όλα στην Ορθοδοξία ευωδιάζουν Ελλληνική ιστορία και τον παγκόσμιο  εκπολιτιστή ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗ Μεγ. Αλέξανδρο          

Κάπου εκεί, μεταξύ 1984- 1985, συναντήσαμε στην Θεσσαλονίκη , στην μικρή γκαλερί του γνωστού σε όλους μας λογοτέχνη – ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου τον έτερο σπουδαίο Έλληνα , πεζογράφο , ποιητή και αυτοδίδακτο ζωγράφο Νίκο – Γαβριήλ Πεντζίκη που παρουσίαζε σε έκθεση τα δημιουργήματα του.

☦Έχει και η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ τα ιαματικά εμβόλια της. Τα Ιερά Λείψανα των ΑΓΙΩΝ της και οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ αυτών απολυμαίνουν σώματα, ψυχές, πόλεις και χωριά από κάθε πνευματική πανδημία.

Πολλοί άγιοι των ημερών μας τόνιζαν από την δεκαετία του 90 με θλίψη:

"έρχονται δύσκολες μέρες για εσάς τους πιστούς, θα εκλείψουν πολλοί  πνευματικοί με αγιαστική Χάρη και μόνο στην συμμετοχή στα  ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, στην προσκύνηση και την τιμή  των Ιερών Λειψάνων των ΑΓΙΩΝ  και  στις θαυματουργές εικόνες θα βρίσκετε ξεκούραση και ίαση γιατί σε αυτά ενοικεί η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Θεανθρώπου που θα σας σώζει από κάθε σωματική και πνευματική ασθένεια"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

☦ Ὅσο βαρύς κι ἂν εἶναι ὁ σταυρός …..

«Ὅσο βαρὺς κι ἂν εἶναι ὁ σταυρὸς τῆς δοκιμασίας, τὸ ξύλο ἀπὸ τὸ ὁποῖο κατασκευάσθηκε, πάντοτε φυτρώνει στὸ ἔδαφος τῆς καρδιᾶς! Μὴ φοβᾶστε.

Κι ἂν γκρεμίζονται ὅλα γύρω σας, κι ἂν ἰσοπεδώνονται οἱ ναοὶ καὶ τὰ μοναστήρια, μὴν ἀποκαρδιώνεστε!

☦ Σφράγισαν τις εκκλησίες για να μας σφραγίσουν;

Προρρήσεις Γέροντα Βασιλείου Καυσοκαλυβίτη

Σφράγισαν τις εκκλησίες για να μας σφραγίσουν;;; Ο προορατικός και διορατικός Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης στις προρρήσεις τους προέβλεψε τη ζοφερή περίοδο που διανύουμε:

«Θά σφραγίσουν ἐκκλησίες καί θά τίς κάνουν ἀποθῆκες μέ τρόφιμα, δῆθεν γιά νά βοηθοῦν κόσμο. (σσ ο Γέροντας προέβλεψε το σφράγισμα των εκκλησιών που βιώνουμε σήμερα. Όντως η Εκκλησία προτάσσει έναντι του λειτουργικού μέρους που το κατήργησε για πιστούς το επιδοτούμενο ”φιλανθρωπικό”, αλώθηκε από ΜΚΟ)…