“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού
Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία, στα βασανιστήρια, στο αίμα και στην ίδια τη ζωή εκείνων. Τα λεγόμενα «Μαρτυρολόγια» είναι οι βιογραφίες των Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, τα οποία διηγούνται τις ηρωικές τους ομολογίες στο Χριστό και τα αφάνταστα δεινοπαθήματά τους από τους διαχρονικούς χριστιανομάχους.
Οι Μάρτυρες γυναίκες υπήρξαν το ίδιο ηρωικές με τους άνδρες, και σε πολλές περιπτώσεις τους ξεπερνούσαν σε θάρρος, ηρωισμό και παρρησία, μπροστά στους δημίους βασανιστές τους!

Μπορεί ένα διπλωματικό επεισόδιο που δεν λύνεται να μας οδηγήσει σε Γενική Επιστράτευση με την τουρκία και να ανατρέψει σχεδιασμούς εκλογών;;;

Πλησιάζει η εορτή του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και κάποιοι πιστεύουν ότι ο χρόνος τους ανήκει και μπορούν να συνεχίζουν να  παίζουν με  πονεμένες ζωές  και κατασκανδαλισμένες ψυχές.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αφού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, αυτοί το ίδιο βιολί προκειμένου να μην χαθεί η εξουσία;
«Ανάσα» 7-9 μηνών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν φέρουν την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή, προσέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.