“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ από χθες άρχισε να βγάζει ξανά ΗΡΩΕΣ

28 Οκτωβρίου 2018 η ΕΛΛΑΔΑ  σήμερα δεν βγάζει μόνο προδότες αλλά άρχισε να ξανά βγάζει ήρωες. Δεν ήταν εκκλησιαστικός άρχοντας, δεν ήταν στρατηγός, δεν ήταν πολιτικός, ήταν ένας απλός μεροκαματιάρης σιδεράς- αλουμινάς, αλλά έδειξε σε όλους εμάς ποια είναι η πνευματική κοψιά του πραγματικού Έλληνα. Μας έδειξε τι βγάζει η γη αυτή. Μας υπενθύμισε τα ΧΡΕΗ που έχουμε με την Ιστορία.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ναι ήταν ΣΤΟΧΟΣ, όπως στοχοποιημένος  σήμερα είναι  όλος ο Ελληνισμός, όπως δακτυλοδεικτούμενος και υπό διωγμό είναι ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός. Αυτά,  γιατί το συγκινησιακό φορτίο του Έλληνα δεν είναι εκδικητικό αλλά καθαρά πνευματικό διότι βλέπει προς τα πάνω.

«Γέροντα Παΐσιε, πώς θα σωθώ με τόσα πάθη που έχω;»

–Γέροντα, πώς θα σωθώ με τόσα πάθη που έχω;
–Με την αγάπη και την ταπείνωση. Μόλις αυξηθούν αυτές οι δύο αρετές, ηυπερηφάνεια και η κακία θα μείνουν ατροφικές και τα πάθη θα αρχίσουν να ψυχορραγούν.

Έτσι όλα τα πάθη σιγά-σιγά θα αφανισθούν και όλες οι άλλες αρετές θα έρθουν μόνες τους. Γι᾿ αυτό στρέψε όλες τις δυνάμεις σου στην αγάπη και στην ταπείνωση.

Η αληθινή αγάπη είναι αγκαλιασμένη με την ταπείνωση σαν δύο αδέλφια δίδυμα, πολύ αγαπημένα. Η αγάπη δεν χωρίζει από την ταπείνωση. Μέσα στην αγάπη βρίσκεις την ταπείνωση και μέσα στην ταπείνωση βρίσκεις την αγάπη.

Πως συνδέεται η Βόρειος Ήπειρος με την νήσο Γαύδο; ΑΣΚΗΤΕΣ μας μετέφεραν την ανησυχία τους.

ΑΣΚΗΤΕΣ μας μετέφεραν την ανησυχία τους από την πνευματική τους παλαίστρα, που κατοπτεύει σαν ραντάρ τις Ελληνικές εσχατιές. Στην φώτο η ΠΑΘ 090 «Γαύδος»: Αυτό το πλοίο εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός πριν λίγους μήνες. «το κτύπημα αυτό ήταν σημειολογικό και ύπουλο», μας μετέφεραν επί  λέξει. Όπως και η δολοφονία του παλληκαριού στους Βουλιαράτες.  Για να μην ξεχνάμε τον ύπουλο εχθρό. Και δεν είναι μόνο ο τούρκος είναι και ο τουρκα Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο  καλός συντονισμός αυτών των δυο γειτόνων  μέσα στην ιστορία  έχει σημαντική βαρύτητα και για τις ημέρες μας. Μάλιστα κατά την διάρκεια των Ορλοφικών ο τουρκαλβανός έλαβε από τον εργοδότη του τούρκο την εργολαβία να κατακρεουργήσει το Ελληνικό στοιχείο μέχρι το Ταίναρο γιατί το αφεντικό ήταν τεμπέλικο.

Πρώτα το συνέλαβαν και μετά το δολοφόνησαν το παιδί;

Νέες πληροφορίες - Αλλά στο προσκέφαλο του νεκρού εθνομάρτυρα Βορειοηπειρώτη ετούτες τις ώρες στέκεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ γιατί τον ευλαβείτο το παλληκάρι.
Αυτός ο τρελός εξτρεμιστής  κατά τους αλβανούς, ήταν ευλαβής Ορθόδοξος Χριστιανός πράγμα που το έδειχνε στις αναρτήσεις που έκανε. Ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα γίνει …και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τον ευλαβείτο τον ΑΓΙΟ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στις 17 Οκτωβρίου ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς κάνει  την παρακάτω  ανάρτηση στο fb.