“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΤΡΑΜΠ… «τι γίνεται τώρα εδώ;… ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι;» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. Επιβεβαιώνεται ή ΟΧΙ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαιώνει τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ.
ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ ξεκινάνε οι μεγαλύτερες ανατροπές των τελευταίων  πενήντα ΚΑΙ χρόνων. 
«ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ…ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται… σου λέει , τι γίνεται τώρα εδώ;…  ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ..και θα την διαλύσουν…» Αθανάσιος Ρακοβαλής πηγή: http://www.pentapostagma.gr  9 Οκτωβρίου 2013, 12:04 πμ

Στην Ιερά Μονή Ιβήρων

του Δημητρίου Π. Λυκούδη, Θεολόγου
Φιλόλογου, Υπ. Δρα Παν/μίου Αθηνών
«Πλησιάζει το δεκαπενταύγουστο. Καντηλέρια και μανουάλια γυαλίζονται. Καντήλια ανεβοκατεβαίνουν. Καλόγεροι, μετέωροι σε σκάλες, συγυρίζουν τα εξαρτήματα και τ΄ αφιερώματα. Κελλιώτες και ασκητές ετοιμάζουν τα φτωχά τους χειροτεχνήματα για το πανηγύρι των Ιβήρων. Έφθασα στη μονή των Ιβήρων το βράδι κατάκοπος» [Παπαντωνίου Ζαχαρία, Άγιον Όρος, Εστία, Αθήνα 1997, σελ. 35].
Εδώ διστάζω να συνεχίσω! Δέον και πρέπον να επιστρατεύσω την όλη όση δεξιοτεχνία ενκρύπτει η γνωστική μου διάκριση, να επιδαψαλεύσω την καλύτερη από τις γραφίδες μου για να καταθέσω μικρό θυμιατήρι, αναφορά ευπρόσδεκτη να κάμνω στην Κυρία Θεοτόκο και στο περιφρούρητο ιερό της καθίδρυμα, στην ιερά μονή των Ιβήρων, στον Αγιώνυμο και θεοπρόβλητο Άθωνα.