“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η Ευλογία του Ιορδάνου

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη
Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ Δρος Παν/μίου Αθηνών
Η Άκρα Ταπείνωση! Ο Θεός των όλων καταδέχεται να βαπτισθεί στον Ιορδάνη ποταμό[1] για να «ποτίσει» τον άνθρωπο με «τὰ νάματα τῆς ἀφθαρσίας».[2] Εγγίζει η απολύτρωση πάντων ορατών και αοράτων και συγχορεύει Ουρανός και γη και το επίγειο μετά του επουρανίου στερεώματος. Η τελεία και ασύλληπτη δια της ανθρωπίνης αντιληπτικής και διανοητικής ικανότητας, θεία συγκατάβαση του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού. 

Οι εξωγήινοι , η Χίλαρι και τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Θ.Π.: Η Φώτο είναι από την νέα μίνι σειρά με «εξωγήινους» που προβάλλεται στην Αμερική με την ονομασία «Childhood's End»  με την διαφορά ότι εδώ για πρώτη φορά οι «εξωγήινοι» μας είναι πολύ γνώριμοι… Έρχεται μεγάλη θλίψη Αδελφοί !!!
Πλανητική παράκρουση τα τελευταία 24 ώρα, να ασχολούνται όλοι με την Χίλαρι και τους εξωγήινους, λες και δεν έχει άλλα προβλήματα ο κόσμος.

"Χίλαρι: Θα πω την αλήθεια για τους εξωγήινους αν εκλεγώ Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ίσως έχουν ήδη επισκεφθεί τον πλανήτη μας", πρόσθεσε η 68χρονη υποψήφια των Δημοκρατικών

«Πρωτοχρονιά με έναν μελλοθάνατο!»

Του Αντώνη Μακατούνη - Από την εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια που κυκλοφορεί στα περίπτερα
Σε λίγες ώρες το 2015 θα μας αποχαιρετήσει και το βράδυ της αλλαγής του χρόνου όλοι θα βρουν μια ζεστή αγκαλιά για να ευχηθούν «καλή χρονιά», με την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα. Τις πραγματικές δυσκολίες όμως τις αντιμετωπίζουν όσοι αυτές τις άγιες ημέρες βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Για πρώτη φορά από το 1922 Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης

Στην προκυμαία της Σμύρνης, στο περίφημο Κε, στις 6 Ιανουαρίου 2016 ο χρόνος θα γυρίσει πίσω...Στα χρόνια πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εκεί, για πρώτη φορά μετά το 1922, θα πραγματοποιηθεί με την άδεια των τουρκικών Αρχών η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.