“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Μια ανέκδοτη ιστορία από το Άγιον Όρος

Κάποια χρονιά βρέθηκε στο Άγιον Όρος μια παρέα Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Δεν είχαν όλοι την ίδια πνευματική κατάσταση καθότι τεχνοκράτες. Όμως όλοι τους είχαν συμφωνήσει ότι έπρεπε να επισκεφθούν έναν διορατικό Γέροντα για να τον ρωτήσουν σχετικά με κάποια θέματα που τους απασχολούσαν, και να τους πει κάτι τέλος πάντων που θα τους έκανε πραγματικά να ταρακουνηθούν. Μάλιστα ο ένας απ αυτούς είχε μπει μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο της Ουρανούπολης και του είχε αγοράσει γλυκά για να τον καλοπιάσει.

Από την εποχή των Απαιτήσεων στην εποχή των Παρακλήσεων. Γεωστρατηγική – Σφράγισμα –ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.

Εχθές στο Περιβόλι της Παναγιάς μας εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και έκαναν λιτανεία της εφέστειας εικόνος του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ εκτάκτως λόγω της πανδημίας και των πρωτόγνωρων φυσικών καταστροφών στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ τις προηγούμενες μέρες. Σε λίγο την ερχόμενη Λαμπροδευτέρα πάλι θα γίνει η καθιερωμένη λιτανεία του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ , την οποία πρόσμενε με μεγάλη ευλάβεια  ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, όταν η εικόνα αυτή διερχόταν από το Κουτλουμούσι. Πάνω σε αυτά που θα αναφερθούμε, επισημαίνουμε ότι ήταν γνώσεις μας από άγιους πατέρες που λάβαμε πριν  15 με 20 χρόνια. Τότε όλα αυτά  ήταν νερά αχαρτογράφητα . Πριν όμως να περιγράψουμε την σημερινή ζοφώδη καθημερινότητα που τρομάζει , ενώ αδελφοί δεν θα έπρεπε.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μας θλίβει το γεγονός που προσωπικότητες των  εφήμερων καιρών  μας προσβάλουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες την Εκκλησία και το Θρησκευτικό φρόνημα. Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να τους ελεήσει γιατί είναι πλάσματα του. Και ρωτάμε. Δημιουργούν νομικό υπόβαθρο σε κάθε μελλοντική  εποχική ίωση και επιδημία να κλείνουν τις εκκλησίες;
Μας προετοιμάζουν, ότι μπορεί να έχουμε και δεύτερο πιθανό κύμα πανδημίας;
Μπορεί να μας πούνε το γνωστό ρεφραίν, αφού προσεύχεστε μέσα στα σπίτια σας , ξανακαθίστε πάλι μέσα και να προσεύχεστε εκεί;

Πάντως ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα γίνει και φέτος κανονικά.

-Να ετοιμαστούμε να ζήσουμε την ομορφότερη και κατανυκτικότερη Ανάσταση της ζωής μας μικροί και μεγάλοι.

-Αυτά δεν σας τα λέω για να σας παρηγορήσω, μας είπε Αγιορείτης  Γέροντας και συνέχισε: 

-Δεν είναι και μικρό πράγμα όλα τα τα παιδιά της Ελλάδος να γίνουν Δωρεάν Xάριτι σαν τις Μυροφόρες και τον Πέτρο και τον Ιωάννη που πήγαν νυχτιάτικα έξω από τον Κενό  Μνήμα  και είδαν τα δρώμενα.

ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΜΕ; (α)

π. Δημητρίου Μπόκου
Οι άγιοι τρεις Παίδες
Ο αρχαίος βασιλιάς των Βαβυλωνίων Ναβουδοχοδονόσορ κυρίευσε την Ιερουσαλήμ, κατέστρεψε τον Ναό του Σολομώντα, αφού λεηλάτησε τους θησαυρούς του και μετέφερε αιχμαλώτους στη Βαβυλώνα τους περισσότερους από όσους Ισραηλίτες επέζησαν από τις σφαγές. Αυτή είναι η λεγόμενη βαβυλώνια αιχμαλωσία που κράτησε εβδομήντα χρόνια. Μεταξύ των αιχμαλώτων ήταν και ο προφήτης Δανιήλ με τους τρεις ευσεβείς φίλους του Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ. Κατά θεία οικονομία ο Ναβουχοδονόσορ τους περιέβαλε με την ευμένειά του και τους εμπιστεύθηκε τα ανώτερα αξιώματα στη διακυβέρνηση του βασιλείου του.