“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Τελικά ένας ΜΕΓΑΛΟΣ τρέχει να σώσει την Χώρα και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας ξεκίνησαν από πολύ παλαιά. Απλά τώρα η σαπίλα έφτασε και στην ουρά του ψαριού.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Φέτος κατά μια ιστορική συγκυρία την Κυριακή στις 20 Μαίου 2018 εορτάσαμε τους 318 Θεοφόρους Άγιους Πατέρες που θεμελίωσαν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας της Βιθυνίας τα πρώτα  δογματικά άρθρα του ΠΙΣΤΕΥΩ.
Οι άγιοι αυτοί σύνεδροι πρόεδρο τους είχαν τον αυτοκράτορα και Ισαπόστολο Μέγα Κωνσταντίνο που εορτάζει την επόμενη ημέρα στις 21 Μαίου.
Το παρακάτω γεγονός το φέραμε στην επικαιρότητα το 2013 και γίνεται πάλι επίκαιρο λόγω των κοσμογονικών αλλαγών που προωθούν κέντρα λήψης αποφάσεων που συγκρούονται αμείλικτα με την Ορθοπραξία βλ. Ορθοδοξία  και τα οικουμενικά δόγματα της όχι τα οικουμενιστικά .

Οι κομιτατζήδες ξαναέρχονται, σηκώστε πρώτα τα όπλα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ. Οχιές και σκορπιοί κάτω από τις πέτρες της Μακεδονικής και Θρακικής γης αλλά το χώμα τους  είναι  καλά αγιοποτισμένο και δεν ευδοκιμούν.

Γράφει ο Δρ. Βαρδάκας Κωνσταντίνος
Η ιστορία είναι και θα παραμείνει στρατηγικό εργαλείο εθνικής επιβίωσης. Όποιος την παραποιεί, την εκμεταλλεύεται ή την αγνοεί λόγω ανικανότητας ή ιδεοληψίας , αυτή τον τιμωρεί .
Να είναι καλά οι διαπραγματευτές για το σκοπιανό που μας φρεσκάρουν την ιστορία. Όλα τα ποτάμια της Μακεδονίας και της Θράκης κατεβάζουν αίμα. Πάρτε τον Αξιό, τον Αλιάκμονα, τον Στρυμόνα με την Αμφίπολη, τον Νέστο και τον Έβρο, όλα κοκκίνισαν από αίμα μαρτύρων.

Το “χαστούκι” του Αγίου Νικολάου προς τον Άρειο και ο δήθεν σκανδαλισμός …

Θ.Π. Σήμερα 20 Μαΐου των 318 Αγ. Πατέρων της Α’ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ εορτάζομε και την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας. Καμιά φορά μας περνάει απ’ το μυαλό πως αν ζούσε ο Άγιος Νικόλαος στις μέρες μας,  πόσα χαστούκια άραγε θα έδινε;
Πάντα μας κάνει εντύπωση ο δήθεν σκανδαλισμός, «ευσεβών» και μη, από το χαστούκι που έδωσε ο άγιος Νικόλαος στον Άρειο, μη ανεχόμενος τις βλασφημίες του, κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο.
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μας κάνει όταν «ευσεβείς υπερασπιστές» απολογούνται για την πράξη του αυτή, λέγοντας ότι, ναι, ήταν απαράδεκτη και ότι μετανόησε δήθεν στην φυλακή στην οποία επέτρεψε ο Χριστός να μπει για να του δοθεί χρόνος να μετανοήσει!!!

"Μετά θα γίνει το μεγάλο έλεος..."

Ο Μητροπ. Μόρφου Νεόφυτος αποκαλύπτει μια συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου. Οι δύο προφητείες που πραγματοποιήθηκαν και  αυτές που υπολείπονται. (Βίντεο 8 min)
Απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, μέσα από την οποία σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, έτσι όπως τον γνώρισε ο ίδιος. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ενορίας Αποστόλου Βαρνάβα & Μακαρίου Δασούπολης σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ενορία Αποστόλου Ανδρέα Συνοικισμού ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ 3 Λευκωσίας Κύπρου [2015]. orthodoxathemata.blogspot.gr
https://kaini-ktisis.blogspot.gr

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 20 Μαΐου 2018 (τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α΄ Οἰκουμ. Συνόδου)

Κατά Ἰωάννην ιζ΄ 1-13
Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἐπάρας ὁ ᾿Ιησοῦς τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ εἰς τὸν οὐρανόν, εἶπε· πάτερ, ἐλήλυθεν ἡ ὥρα· δόξασόν σου τὸν υἱόν, ἵνα καὶ ὁ υἱός σου δοξάσῃ σε, καθὼς ἔδωκας αὐτῷ ἐξουσίαν πάσης σαρκός, ἵνα πᾶν ὃ δέδωκας αὐτῷ δώσῃ αὐτοῖς ζωὴν αἰώνιον. Αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσί σε τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας ᾿Ιησοῦν Χριστόν.

“Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου” οι διπλωματικές αποστολές των πρεσβειών σε εν δυνάμει κινητικότητα;

Μια έξυπνη δική μας κίνηση λόγω της αδιαλλαξίας του σουλτάνου μπορεί να μας  φέρει τόσο  κοντά στο «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου» του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ; Το διπλωματικό επεισόδιο με τους τούρκους ακουμπάει πλέον τις Πρεσβείες των δύο χωρών; 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Έχει φοβηθεί το μάτι μας με τον κ. Ερντογάν. Στην προεκλογική καμπάνια του ανακαλεί πρέσβεις, διώχνει  και εξευτελίζει πρέσβεις βλ. τον αντίστοιχο Ισραηλινό λόγω των επεισοδίων στην Γάζα.
Αργότερα μπορεί να κλείσει Προξενεία, Πρεσβείες, να απομακρύνει διπλωματικές αποστολές. Ότι θέλει μπορεί να κάνει,  καθότι έχει το μαχαίρι και το καρπούζι.