“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: ”ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΛΛΑ...”


Ανέκρουσε πρύμναν ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Δημήτρη Δρούτσα. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε με σαφήνεια ότι το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί: “To Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί δεν το αμφισβητούμε ποτέ αυτό. Το θέμα του Καστελόριζου είναι άλλο. Είπα ότι βρίσκεται στη Μεσόγειο όχι στο Αιγαίο.”
Δηλαδή ο κ. Νταβούτογλου επιμένει ότι ...ανήκει στη μεσόγειο. Φυσικά αυτό γίνεται γιατί η Άγκυρα μέσω του Νταβούτογλου, αποδέχεται...την ύπαρξη του Καστελόριζου, αλλά δεν θέλει να αποδεχτεί, ότι η ύπαρξη αυτού του νησιού αυξάνει την ΑΟΖ της Ελλάδας κατά 200νμ και χαλάει τα σχέδια της για τον καθορισμό της δικής της ΑΟΖ απευθείας με την Αίγυπτο.

http://www.onalert.gr

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (RESET) ….. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ (FORMAT)


ΝΔ : Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μήνυμα της συνέντευξης του Προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, στην εφημερίδα «Το Βήμα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Το μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά είναι ξεκάθαρο: Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση παντού.
Επανεκκίνηση στην οικονομία, την ασφάλεια, τη μεταναστευτική πολιτική, την υγεία, την παιδεία. Επανεκκίνηση που να εγγυάται Ανάπτυξη, Ελπίδα και Αξιοπρέπεια.
Για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Η χώρα κ. Σαμαρά δεν είναι  Ηλεκτρονικός Υπολογιστής που μπορεί κανείς να πειραματίζεται , και να του κάνει RESET όποτε θέλει ή όποτε του κολλάει. Η χώρα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εδώ και αρκετά χρόνια είναι άρρωστος. Έχει νοσήσει κ. Σαμαρά, και έχει νοσήσει  γιατί τόσο οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. όσο και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τον αρρώστησαν. Ναι κ. Σαμαρά τον αρρώστησαν. Και σ’ όλους μας είναι γνωστό, αν θέλετε, ότι ακόμη και σ’ έναν «άρρωστο» υπολογιστή που έχει κολλήσει ιό, δεν του κάνεις RESET. Γιατί και μετά απ’ την καινούρια επανεκκίνηση ο υπολογιστής θα εξακολουθεί να είναι «άρρωστος». Το ίδιο λοιπόν άρρωστη θα παραμείνει και η χώρα μας, μετά από μια τέτοια απόπειρα επανεκκίνησης, όπως εσείς μας προτείνετε. Διότι επανεκκίνηση κ. Σαμαρά σημαίνει ότι αναγκαστικά θα ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το ίδιο «ΑΡΡΩΣΤΟ» λογισμικό και εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να το ξαναχρησιμοποιήσουμε. Θέλουμε νέους ανθρώπους να μας κυβερνήσουν, άφθαρτους και με νέες ιδέες, που θα προσπαθήσουν πρωτίστως να ανακτήσουν το χαμένο κύρος της χώρας μας και να τη ξαναφέρουν σιγά-σιγά στη θέση που της αξίζει. Ποιο χαμηλά απ’ όπου βρισκόμαστε είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να μας οδηγήσουν. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. Τουλάχιστον ας τους αφήσουμε να προσπαθήσουν.
Αυτό λοιπόν που μας χρειάζεται κ. Σαμαρά, είναι μια ολοκληρωτική επαναδιαμόρφωση της χώρας και όχι μια ανούσια επανεκκίνηση της. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε και με επιστημονικούς όρους, η χώρα μας θέλει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ FORMAT και εγκατάσταση ΝΕΟΥ, ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ.

THIVAIOS POLITIS

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Στις 11:15 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ λίγο αργότερα θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Δημήτρη Δρούτσα ενόψει του προγραμματισμού για τη διοργάνωση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας τον Ιούλιο στην Τουρκία. Από αύριο ο κ. Νταβούτογλου θα έχει εκτενές ιδιωτικό πρόγραμμα, με έμφαση στη Θράκη. Συγκεκριμένα, αύριο το μεσημέρι θα μεταβεί αεροπορικώς από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη. Από εκεί θα μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα (όπου σκοπεύει να επισκεφθεί το Ιμαρέτ και μουσουλμανικά μνημεία) και τη Θεσσαλονίκη (όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο). Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με όλα τα κορυφαία στελέχη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και οι «ψευδομουφτήδες». Δεν προβλέπεται πάντως να επισκεφθεί τα κτίρια των «ψευδομουφτειών». Θα μεταβεί επίσης και σε συλλόγους, όπως η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

http://www.newsbomb.gr