“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Τριώδιον, Σωστικόν καί Ἅγιον

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ
Βλέπετε, προσέχετε, ἀγρυπνεῖτε, προτρέπει τούς υἱούς τῶν ἀνθρώπων ὁ Υἱός τοῦ ἀνθρώπου, ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ. Ἐπισημαίνει ἐπίσης καί ὁ Παράκλητος, τό Πνεῦμα τῆς Ἀληθείας: «Ἰδοὺ νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, ἰδοὺ νῦν ἡμέρα σωτηρίας». (Β΄Κορ., κεφ.στ΄, στ.2) καί «Μακάριος ἀνὴρ, οὗ ἐστι τὸ ὄνομα Κυρίου ἐλπὶς αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἐπέβλεψεν εἰς ματαιότητας καὶ μανίας ψευδεῖς». (Ψαλμ.λθ΄,στ.5)

Δραματική εξέλιξη: «Κελάηδησαν» οι «8» φυγάδες Τούρκοι αξιωματικοί όλα τα σχέδια εισβολής στην Ελλάδα!

του Γιάννη Πετρίδη
Σημαντικές πληροφορίες και πακέτο επιθετικών σχεδίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά της Ελλάδας σε στικάκια μετέφεραν κάποιοι από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι δραπέτευσαν μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος στην χώρα μας και στους οποίους δόθηκε τελικά πολιτικό άσυλο με απόφαση του  Αρείου Πάγου!

Τα επόμενα 24 ώρα κλιμακώνει η Τουρκία, θα τα ρίξει όλα πάνω μας.

Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΘΑ τα ρίξουν όλα πάνω στην ΕΛΛΑΔΑ. Για να μην κοροϊδευόμαστε με τους γείτονες γνώριζαν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα έπαιρναν τους 8 αξιωματικούς.
Με βάσει αυτό το γεγονός οι τούρκοι είχαν στρωμένο ένα σχέδιο διαχείρισης για να εκμεταλλευθούν  στο έπακρο την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που σεβάστηκε τους βασικούς κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η απάντηση του π. Σ. Λαβριώτη στην Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας για την ΑκΜΣ

Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  «ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ» ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΕΣ

Ο Άγιος Τρύφων ο Θαυματουργός (1η Φεβρουαρίου)

Βίος
Ο πανάριστος Μεγαλομάρτυρας του Χριστού Τρύφων είχε πατρίδα την Λάμψακο της Φρυγίας, πόλι της Μικράς Ασίας στα παράλια του Ελλησπόντου. Τον ελληνικό βίο του συνέγραψε ο Άγιος Συμεών ο μεταφραστής, πού έζησε τον 10ο αιώνα και συνέλεξε τους υπάρχοντας τότε βίους των Αγίων και διετύπωσε εκ νέου· έτσι έχουμε και τον περίφημο βίο του Αγίου Τρύφωνος, από τον οποίο παραθέτουμε αποσπάσματα σε νεοελληνική απόδοσι (διασκευή κ. Τρύφωνος Αλεξοπούλου, ιατρού).
»… Οι Άγιοι Μάρτυρες μετά τους Αποστόλους έγιναν συνεχιστές της χριστιανικής ευσεβείας. Αυτοί πήραν σαν μια σπίθα την φωτιά της πίστεως απ τους Αποστόλους. Έπειτα, αυτή η σπίθα θέριεψε με τα βασανιστήρια των διωκτών, όπως η φλόγα φουντώνει απ τους ανέμους…

Ο Γέροντας Στέφανος Σέρβος για τους έσχατους καιρούς

«Μπροστά μας είναι οι μέρες των μεγάλων γεγονότων. Ο Χριστιανισμός δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη. Μέσα από εμάς θα διαδοθεί το όνομα του Χριστού…»
…Ο Γέροντας Στέφανος Σέρβος (ή Στέφανος ο Καρουλιώτης) ήταν μια πολύ σημαίνουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, που έζησε επί μισό αιώνα στο Άγιο Όρος. Στη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, ο μοναχός αυτός διακρίθηκε για τις διδακτικές του αρετές, την ικανότητά του να μεταδίδει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, αλλά και τενδιαφέρον του για διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούντον σύγχρονο άνθρωπο. Γεννημένος το 1922, κοιμήθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 (με το παλαιό ημερολόγιο, στις 21 Νοεμβρίου 2001) στο Βελιγράδι, σε ηλικία 79 ετών. Στο Άγιο Όρος έζησε από το 1950 έως το 2000, ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του.

Χωρίς Ίντερνετ από αύριο 125 υπηρεσίες του Λιμενικού

Θ.Π.: Για όλα υπάρχει λύση, θα επικοινωνεί το λιμενικό υπηρεσιακά με  σήματα καπνού, προτεραιότητα τώρα έχει η Διαστημική Υπηρεσία !!!!
Ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι 125 Λιμενικές Αρχές μεταξύ των οποίων και αυτές των ακριτικών νησιών εν μέσω τουρκικών προκλήσεων, θα μείνουν χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξέδωσε η ΠΕΑΛΣ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Με αφορμή πληροφορίες και διαμαρτυρίες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι από αύριο 01-02-2017, 125 Λιμενικές Αρχές, Περιφερειακές Υπηρεσίες και Επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο, παρεμβαίνουμε δηλώνοντας ενεοί.