“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ό Αρχάγγελος Μιχαήλ, ό Ταξιάρχης, με την πανοπλία του και το σπαθί στο δεξί χέρι του, στεκόταν πλάι μου, χαμογελαστός και ολοζώντανος.

Στις 22 Απριλίου 1994 (διηγείται ό π. Δανιήλ Σάπικας, Αρχιμανδρίτης και γιατρός), εισήχθηκα στο Εύγενίδειο Θεραπευτήριο με 4,5 κιλά εμπύημα δεξιού ήμιθωρακίου, με συμπτώματα απολύτου άπνοιας, αδυναμία βάδισης, 41,5 πυρετό, ενώ υπέστην και διαβητικό σοκ αγνώστου αιτιολογίας. Μέσα από ένα σύννεφο έβλεπα και άκουγα τα συμβαίνοντα μέσα στο χειρουργείο, και το βάσανο το μεγάλο ήταν, ότι, σαν γιατρός γνώριζα πολύ καλά την κρίσιμη κατάσταση μου. Γνώριζα, ότι το ποσοστό κατάληξης (θανάτου μου) ήταν γύρα) στο 95%. Και δεν είχα άδικο. Μάλιστα ήμουν και επιεικής στην κρίση μου, γιατί ή ιατρική ομάδα πού αποτελείτο από τον Ιωάννη Μπελένη, διευθυντή του Ευαγγελισμού, τον καθηγητή Χρυσόστομο Μελισσινό, διευθυντή πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Υγεία, και με την Ειρήνη Μπατάλη, αναισθησιολόγο, να φοβάται να μου δώσει νάρκωση για τον κίνδυνο ανακοπής της καρδιάς λόγο) βάρους μου- συζητούσαν δυνατά γιατί δεν πίστευαν ότι άκουγα τα λεγόμενα τους. Τούς άκουγα να μου δίνουν ζωή μόνο 2%!

ΣΕΡΒΙΑ - ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ντ. Ρογκόζιν: "Θα κάνουμε την Σερβία ένα πολύ ισχυρό κράτος"
«Η Σερβία θα γίνει μια πολύ ισχυρή χώρα, τόσο, μάλιστα, ισχυρή που ο καθένας θα πρέπει να εξετάσει πριν από τη χρήση όπλου εναντίον της» είχε δηλώσει ο Ντμίτρι Ρογκόζιν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, και ήδη έχουμε τις πρώτες ενέργειες. Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Σερβία εντασόμενη σε καθεστώς στρατιωτικής συμμαχίας με τη Ρωσία, απομακρυνόμενη έτσι και άλλο από την Δύση. Αιφνιδιαστική καθότι κανείς δεν την γνώριζε. Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Σερβίας, ενέκρινε την πρόταση από την πλειοψηφία του κυβερνώντος  Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, για τη δημιουργία μιας μόνιμης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, η οποία θα έχει το καθεστώς παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού «Συλλογική Συνθήκη Ασφάλειας», αναφέρουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το Α1 on.

Η μεγαλύτερη αιτία της κρίσης είναι η απομάκρυνση από τον Θεό !!!

από savvasm
Πολλοί συνάνθρωποι μας, αγωνιούν και προβληματίζονται “επίμονα” για τα αίτια που προκάλεσαν την κρίση στη χώρα μας και αναλίσκονται σε χρόνιες και ανούσιες συζητήσεις, ξοδεύοντας μελάνια για μακροσκελή δήθεν άρθρα, αναζητώντας διεξόδους στα προβλήματα που προκάλεσε η προβληματικότητα πολλών πολιτικών, που εκτελώντας διατεταγμένες εντολές, πειραματίζονται “λύσεις” σε βάρος του λαού μας, καθώς και αρκετών δημοσιογράφων που εφευρίσκουν ειδήσεις που αποπροσανατολίζουν, με τελικό θύμα της όλης υπόθεσης τον κόσμο να ψάχνεται γενικώς, πάσχοντας μέσα στην αβεβαιότητα και την φτώχεια του…Είναι αληθές, ότι η μεγαλύτερη αιτία που προκάλεσε την κρίση, είναι το γεγονός ότι ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού. Ζούμε μακράν του θελήματός Του και όχι μονάχα αυτό, αλλά το χειρότερο είναι ότι είμαστε η μόνη -ίσως- χώρα που πολλοί άθλιοι εξυβρίζουν τόσο πολύ τα θεία, λες και φταίει ο Θεός για το καθημερινό χάλι και την αποκοτιά τους.

Την ποινική δίωξη Γ.Παπανδρέου ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Β.Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»: …
Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξητου Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος. Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας… Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού. Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί.

Ηχηρό μήνυμα Πούτιν προς πάσα κατεύθυνση…

Ενώ οι Η.Π.Α., ο μπόγιας της παγκόσμιας διαπλοκής, θεωρούσε ότι «παίζει μόνη της μπάλα», εμφανίστηκε ένας πρώην γραμματέας της KGB, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που με δικούς του επιχειρηματίες κρατικοποίησε τις εταιρείες κλειδιά στην Ρωσία, υποστηρίζοντας την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αρκεί να έμενε εκτός πολιτικής και να πλήρωνε τους φόρους. Έτσι ήρθαν τα πάνω κάτω. Σήμερα και ενώ οι πολυεθνικές του αμερικανό-εβραϊκού λόμπι θέλουν πίσω τον έλεγχο, που είχαν στα φιλέτα της Ρωσίας επί Γιέλτσιν, ο Πούτιν όχι μόνο απαντάει αρνητικά αλλά αποκαλύπτει σιγά-σιγά την ισχύ της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα, αφού η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά να φαίνεται κιόλας.

Έκκληση για τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης έκανε ο Πάπας.

Ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Βενέδικτος XVI, έκανε έκκληση για τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Σε μια ομιλία που έγινε στο Ποντιφικικό Συμβούλιο για τηΔικαιοσύνη και την Ειρήνη, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, ο Πάπας ζήτησε την "κατασκευή μιας παγκόσμιας κοινότητας, με μια αντίστοιχη αρχή", για να υπηρετήσει το «κοινό καλό της ανθρώπινης οικογένειας».  Ως μέσο υπεράσπισης της «παγκόσμιας ειρήνης και δικαιοσύνης», το όραμα του Πάπα για την ίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, υποτίθεται ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα υπερδύναμη, αλλά ένα νέο κυβερνόν σώμα που θα παρέχει σ 'αυτούς (τους πολιτικούς) οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων, τα κριτήρια για την κρίση και πρακτικές κατευθυντήριες γραμμές.

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

Ὁ θαυματουργὸς κἂν τέθνηκε Σπυρίδων,
Τοῦ θαυματουργεῖν οὐκ ἔληξεν εἰσέτι.
Ἀμφὶ δωδεκάτην Σπυρίδων βίοτον λίπε τόνδε.

Βιογραφία
Ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια (Άσκια) της Κύπρου (και όχι στην Τριμυθούντα - σημερινή Τρεμετουσιά - όπως γράφουν πολλοί) από οικογένεια βοσκών, που ήταν κάπως εύπορη. Αν και μορφώθηκε αρκετά δεν άλλαξε επάγγελμα. Συνέχισε και αυτός να είναι βοσκός. Σαν χαρακτήρας, ο Άγιος, ήταν απλός, αγαθός, γεμάτος αγάπη για τον πλησίον του. Τις Κυριακές και τις γιορτές, συχνά έπαιρνε τους βοσκούς και τους οδηγούσε στους ιερούς ναούς, και κατόπιν τους εξηγούσε την ευαγγελική ή την αποστολική περικοπή. Ο Θεός τον ευλόγησε να γίνεται συχνά προστάτης χήρων και ορφανών.

Ξένες εταιρείες πραγματοποιούν μυστικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ

Ανεξάρτητα από το αν και κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ορισμένων επιστημόνων για την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων αερίου στη θαλάσσια περιοχή νότια και ανατολικά της Κρήτης, εκτιμήσεις που έλαβαν άλλη διάσταση μετά την πρόσφατη έκθεση της Deutsche Bank, για ένα μπορεί να είναι κανείς σίγουρος: Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων εταιρειών, ενώ κάποιες από αυτές «αλωνίζουν» την περιοχή κάνοντας δικές τους έρευνες και «παίρνοντας θέση» για την επόμενη μέρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν πυρηνικά στην Τουρκία

Πρόσφατα οι Η.Π.Α τοποθέτησαν περίπου 70 πυρηνικές βόμβες τύπου Β-61 στην αμερικανική αεροπορική βάση στην Τουρκία με το πρόσχημα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.
Η Rodong Sinmun Wednesday σχολιάζει σχετικά: «Αυτή η ενέργεια δημιουργεί μια νέα πυρηνική απειλή στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Η περιοχή αυτή μαστίζεται από πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την ύπαρξη πυρηνικών στην Τουρκία. Οι Η.Π.Α. επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ως μέσο αποτροπής και εκφοβισμού όλων των δυνάμεων που τις αντιστρατεύονται.