“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: “Μόλις σταματήσουν οι Δυτικοί να τους υποστηρίζουν, θα πάψουν να υπάρχουν και οι Τούρκοι.”

Φώτο από http://sputniknews.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Για όσους αμφιβάλλουν ακόμα στην ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ του Οσίου Παϊσίου στις δεκαετίες 70, 80, 90 δινόταν δωρεά ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ από τον Ουρανό.
Αυτό που καταγράφει η επικαιρότητα σήμερα  για τις τεταμένες σχέσεις Τουρκίας-Δύσης εξ αιτίας της ολικής επαναπροσέγγισης Τουρκίας-Ρωσίας, αυτό ακριβώς με σαφήνεια επεσήμανε από το 1993 ο πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που σε λίγα 24ωρα θα εορτάσουμε πανηγυρικά την μνήμη του.

Επανήλθε πιο δυναμικά η Μητρόπολη Θηβών για το τέμενος μετά τις χλιαρές δηλώσεις Γεώργιου

Ανέκρουσε πρύμναν η Μητρόπολη Θηβών μετά την χλιαρή αντίδραση του Μητροπολίτη Γεώργιου για την ίδρυση τζαμιού στην περιοχή και μετά την κατακραυγή πήρε υπεύθυνη θέση.
Υπενθυμίζεται πως ο κ .Γεώργιος είχε ζητήσει σεβασμό στις αποφάσεις της Πολιτείας...

Δια Χριστόν κλέφτης!

Στην Πνευματική ζωή, είναι ανάποδα τα πράγματα. Άμα κρατάς εσύ το άσχημο, τότε νοιώθεις όμορφα. Άμα το δίνεις στον άλλον, τότε νοιώθεις άσχημα. Όταν δέχεσαι την αδικία και δικαιολογείς τον πλησίον σου, δέχεσαι τον πολυαδικημένο Χριστό, στην καρδιά σου. Τότε ο Χριστός μένει με το ενοικιοστάσιο [1], μέσα σου και σε γεμίζει με ειρήνη και αγαλλίαση.

«Τρέλανε» τους Τούρκους η Απόφαση της Γαλλίας να Καταδικάζει όποιον Αρνείται την Γενοκτονία των Αρμενίων – Ένα Μεγάλο Μπράβο στους Γάλλους …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Όταν η πρακτική της Τουρκίας είναι να φιμώνει τον αντιπολιτευόμενο τύπο, αλλά και να μην σέβεται καθόλου τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία παραβιάζει κατ’ επανάληψη και με χυδαίο τρόπο τόσο στο εσωτερικό της όσο και στις εξωτερικές της διεθνής σχέσεις, είναι εντελώς ανήθικο να θίγεται όταν η Γαλλική Εθνοσυνέλευση με νομοσχέδιο ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά αυτή των Αρμενίων. Και μάλιστα να κατηγορούν ο Ερντογάν και όλο το φασιστοειδές κυβερνητικό έκτρωμα του, την Γαλλία για περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης … !!!!

19 τζαμιά σε ολόκληρη την Ελλάδα που είχαν κλείσει το... 1821 και το 1912 ζήτησε η Τουρκία να ανοίξουν πάλι!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ
Η Τουρκία πλέον συμπεριφέρεται στην Ελλάδα ως επικυρίαρχη χώρα και η αδυναμία που εκπέμπει η Αθήνα (εδώ και επτά χρόνια τουλάχιστον) προκαλεί την Αγκυρα σε αποθράσυνση: Πριν λίγες ημέρες παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση από την τουρκική λίστα με 19 τζαμιά ή σημεία που υπήρχαν τζαμιά απί οθωμανικής αυτοκρατορίας και επιθυμούν να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργίας τους ως λατρευτικός χώρος των "εκατομμυρίων μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα ή χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως διαμετακομιστικό σταθμό ή ως τουριστικό προορισμό" αναφέρεται στην επιστολή.