“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι κωλυσιεργούν… 23 μήνες με τις έρευνες πετρελαίου;

Επί 23 μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός Open Door για την παραχώρηση των περιοχών σε Ιωάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τις επιλεγείσες κοινοπραξίες. Το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο τομέα παρά τις διακηρύξεις και εξαγγελίες των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων,περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στις εργασίες του 24ου Ετήσιου Συνεδρίου που πραγματοποιεί το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Βίος Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος

Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου
«Που πορευθώ από του Πνεύματος σου...»
Το γνωστό γραφικό στίχο που πορευθώ από του Πνεύματος σου και από του προσώπου σου που φύγω... θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο η χάρις του Θεού άγγιξε την ψυχή της Βαρβάρας και φωτίζοντας την με της θεογνωσίας το φως, την έκανε χριστιανή, για να φωτίζει έκτοτε και στους αιώνες τους πιστούς με την άθληση και το μαρτύριο της. Στην Ηλιούπολη της Κοίλης Συρίας (Φοινίκης), πόλης κτισμένης στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Αντιλίβανο, γεννήθηκε η Βαρβάρα. Για τη μητέρα της δεν παραδόθηκαν από τους συναξαριστές στοιχεία, ο πατέρας της όμως μας είναι γνωστός. Λεγόταν Διόσκορος, ήταν τοπάρχης, πλούσιος και διέθετε κοσμική δύναμη. Την εποχή εκείνη συναυτοκράτορας του Διοκλητιανού. Ο τοπάρχης Διόσκορος είχε μια μοναχοκόρη, τη Βαρβάρα, προς την οποία έτρεφε απεριόριστη αγάπη και σ' αυτήν στήριξε πολλές ελπίδες.

Ούτε ο Θεός ούτε η χάρη του Πνεύματος έρχεται πριν από τη δική μας προαίρεση

Αν λοιπόν και η πίστη είναι τέτοιο πράγμα και εμείς δεν προσφέραμε τίποτε αλλά τα πάντα ανήκουν στη χάρη του Πνεύματος και αυτή την έσπειρε μέσα στις ψυχές μας και δε θα λάβουμε κανένα μισθό γι' αυτά, πως λοιπόν έλεγε, "όποιος πιστεύει με την καρδιά του οδηγείται στη δικαίωση, και όποιος ομολογεί με το στόμα οδηγείται στη σωτηρία"; Γιατί η πίστη είναι κατόρθωμα και της αρετής του πιστού. Πως όμως αλλού υπαινίσσεται πάλι το ίδιο λέγοντας "όποιος όμως δεν έχει έργα αλλά πιστεύει στο Θεό που σώζει τον ασεβή, λογαριάζεται η πίστη του για δικαίωση", αν τα πάντα ανήκουν στη χάρη του Πνεύματος; Και πως ακόμη τον πατριάρχη Αβραάμ τον στόλισε γι' αυτή με άπειρα εγκωμιαστικά στεφάνια, γιατί παραβλέποντας όλα τα παρόντα πίστεψε, παρ' όλο που δεν είχε λόγο να ελπίζει;

ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ

40 ΜΟΝΑΧΕΣ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ

Συρία: Οι ισλαμιστές κατέλαβαν ελληνορθόδοξη πόλη και σφάζουν μοναχές
Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση τη νύχτα, οι ισλαμιστές της αλ Νούρσα στην Συρία κατάφεραν να καταλάβουν την ελληνοθρόξη πόλη Μααλούλα την οποία είχαν καταλάβει για πρώτη φορά για τρεις ημέρες και τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν εκδιωχθούν από τον κυβερνητικό Στρατό.