“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ «ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ» ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΩΝ

Κάθε πρωί και κάθε βράδυ θα παρελαύνουν από μπροστά σου όλοι αυτοί που σε έριξαν στον γκρεμό, θα χαμογελούν ευτυχισμένοι γατί σε «έσωσαν», γιατί σε έβγαλαν από την δυστυχία και δικαιωμένοι από το μεγάλο τους έργο θα δοξάζουν την εικονική τους επιτυχία πάνω στα ερείπια της μεγάλης σου δυστυχίας.

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ (VIDEO)

Εάλω η Πόλις!
Στις 29 Μαΐου 1453, (με το παληό φυσικά ημερολόγιο, που τότε η διαφορά ήταν, αν δεν κάνω λάθος, εννιά μέρες), έπεσε η Πόλη, η Βασιλεύουσα! Και μαζί της έπεσε ολόκληρη η αυτοκρατορία των Ρωμαίων, η Ρωμανία, όπως τότε ελέγετο. Βυζάντιο ονομάστηκε τον 16ο αιώνα από τους Φράγκους.

ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ: "ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ"

Δώσε κάτι, έστω και ελάχιστο, σ’ εκείνον που έχει ανάγκη. Γιατί και το ελάχιστο δεν είναι ασήμαντο για τον άνθρωπο που όλα τα στερείται, μα ούτε και για τον Θεό, εφόσον είναι ανάλογο με τις δυνατότητές σου. Αντί για μεγάλη προσφορά, δώσε την προθυμία σου. Κι αν δεν έχεις τίποτα, δάκρυσε. Η ολόψυχη συμπάθεια είναι μεγάλο φάρμακο γι’ αυτόν που δυστυχεί. Η αληθινή συμπόνια ανακουφίζει πολύ από τη συμφορά.
Δεν έχει μικρότερη αξία , αδελφέ μου, ο άνθρωπος από το ζώο, που, αν χαθεί ή πέσει σε χαντάκι , σε προστάζει ο νόμος να το σηκώσεις και να το περιμαζέψεις. Πόση ευσπλαχνία, επομένως, οφείλουμε να δείχνουμε στους συνανθρώπους μας, όταν ακόμα και με τ’ άλογα ζώα έχουμε χρέος να είμαστε πονετικοί;

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Παραδοχή Ρεν: Η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο για να σωθεί η Ε.Ε.

«Στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες»
«Δεν κουρέψαμε το ελληνικό χρέος το 2010 για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε απάντησή του στον Νίκο Χουντή
«Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες» απάντησε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Την… έκανε ξανά από την Ελλάδα ο Μιχάλης

Πέρασε από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με άγνωστο προορισμό!
Στο εξωτερικό έφυγε ξανά ο Μιχάλης Λιάπης βλέποντας ότι οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται δεν έχουν τέλος... Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός πέρασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ωστόσο, ο ακριβής προορισμός του είναι άγνωστος. 

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!!! Τρέμουν τη στιγμή που θα ξανάβρεις την περήφανη περπατησιά σου!!

Πόσο αξίζει για σένα η τιμή σου; 
Αυτή σου παίρνουν σήμερα κι εσύ σιωπάς…
Η χώρα μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες που θέλουν να ισοπεδώσουν οι παγκοσμιοποιητές και να κατακτήσουν οι νεοταξίτες με τα δουλικά τους.
Σ’ αυτές τις Θερμοπύλες δεν στέκονται όλοι. Μόνο εκείνοι οι “ωραίοι τρελοί” που παίζουν με τον χάρο και που την τιμή τους την ορίζουν πάνω από τα χρυσάφια και τα πλούτη όλου του κόσμου. 
Εκείνοι οι τρελοί που ζούνε σαν πρόβατα και πεθαίνουν σαν ήρωες, χαράζοντας δρόμους κι ανοίγοντας ορίζοντες για τους άλλους που ακολουθούν…

Επιστρέφει στην Ελλάδα η BP- Θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα πετρελαίου του Πρίνου

H συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International. Παράλληλα, υπεγράφη τροποποιητική σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Energean, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμπορική συμφωνία των δύο εταιριών, καθώς με το σημερινό καθεστώς το σύνολο της παραγωγής πωλείται υποχρεωτικά στα ΕΛΠΕ.

H BP Oil International στην ΘΑΣΟ και ο Τούρκος “βόλτα” στην Λαδοξέρα.

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Η ταχύτητα των εξελίξεων περιορίζει την δυνατότητα να “συναρμολογήσει” κάποιος τα γεγονότα  για να δώσει την διάσταση της πραγματικότητας σε βάθος χρόνου. Δυο διαφορετικά γεγονότα τόσο κοντά “κατά τόπον και χρόνον”