“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

☦ “Όποιος βρει τη ζωή του θα τη χάσει, και όποιος χάσει τη ζωή του για χάρη μου θα τη βρεί”

“Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη πάνω στη γη. Δεν ήρθα να βάλω ειρήνη αλλά μάχαιρα. Γιατί ήρθα να διχάσω άνθρωπο κατά του πατέρα του και θυγατέρα κατά της μητέρας της και νύφη κατά της πεθεράς της. Και εχθροί του ανθρώπου θα είναι οι οικιακοί του.

Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από εμένα δεν μου είναι άξιος, και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από εμένα δεν μου είναι άξιος.

☦ Ἡ Ζ΄ Οἰκ. Σύνοδος ἀπαγορεύει στούς Ἐπισκόπους νά δέχονται τό κλείσιμο τῶν Ναῶν γιά ὁποιαδήποτε αἰτία!

Ἡ Ζ΄ Οἰκουμενική Σύνοδος ἀπαγορεύει στούς Ἐπισκόπους νά δέχονται τό κλείσιμο τῶν Ναῶν ὁποιαδήποτε αἰτία κι ἄν ὑφίσταται!

Γράφει ὁ Ἰωάννης Χατζηδιγενῆς, θεολόγος

«Οἱ τὰ πάντα καλῶς διαταξάμενοι θείοι Πατέρες» ἀπαντοῦν στὰ περὶ κλεισίματος τῶν Ἱερῶν Ναῶν.

Ἅγιοι ἱεράρχες, γνωρίζετε καλῶς πώς ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, ἐνεργοῦσα ἐν τῷ αὐτῷ Ἁγίῳ Πνεύματι «ἔκλεισε καλῶς καί ἀπολύτως» ὅλες τίς ὀπές διαρροῆς καί ὑπεκφυγῆς ἀπό τήν Ἀλήθεια τοῦ Εὐαγγελίου καί τῆς ἱερᾶς Παραδόσεως, στήν ὁποία περιέχεται καί ἡ κοινή Θεία Λατρεία.

☦ Θεοτοκοφίλητος ἐαρινή παραμυθία...

Μέσα στὸ ἀνοιξιάτικο ἀπόβραδο ποὺ ἐπιμένει νἀφήνει τὶς ἔσχατες χρωματιστές του πινελιὲς στὰ σπίτια καὶ στὸν γύρω τόπο, ἀκούγεται εὔλαλη νυχτερινὴ καμπάνα νὰ σημαίνει γιὰ τὴ σύναξή μας στὴν τόσο τρυφερὴ καὶ ἁγιοκατάνυκτη Ἀκολουθία τῶν Χαιρετισμῶν. Τῶν πρώτων Χαιρετισμῶν ποὺ καλούμαστε νὰ ψάλλουμε τούτη τὴ νεοεισοδευθεῖσα Μεγάλη Σαρακοστή.

☦ Ο “οφθαλμός” του Θεού και τα μάτια των ανθρώπων.

Διαφορετικά βλέπουν τά μάτια τῶν ἀνθρώπων καί διαφορετικά ὁ Θεός. Λέγει ὁ Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακος: «Εἶδα ἄνθρωπον πού φανερά ἁμάρτησε, ἀλλά μυστικά μετενόησε. Καί αὐτόν πού ἐγώ τόν κατέκρινα ὡς ἀνήθικον, ὁ Θεός τόν θεωροῦσε ἁγνόν, διότι μέ τήν μετάνοιάν του Τόν εἶχε ἐξευμενήσει πλήρως».

☦ 2015 - Στάρετσ από την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου "θα σου πω κάτι και να μην το ξεχάσεις - τόσοι πολλοί οι προδότες όσο τα φύλλα του βασιλικού και τα άστρα του ουρανού- θα ήθελα όμως να γεννηθώ Έλληνας , όπως τώρα αισθάνομαι"

Κάθε ώρα που περνάει όλα αυτά που ακούσαμε , γράψαμε και καταθέσαμε το καλοκαίρι του 2015 ηχούν στα αυτιά μας και φτάνουν μέχρι τις ημέρες μας διατηρώντας την αξία της διαχρονικότητας των.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου του 2015 αρθρογραφούμε «προδότες τόσοι πολλοί σαν τα άστρα του ουρανού και τα φύλλα του βασιλικού» στις 28 Ιουνίου του 2015  

*Τόσοι πολλοί είναι οι προδότες στην έρημη αυτή χώρα μας που θωρούνται σαν τα άστρα του Ουρανού και τα φύλλα του Βασιλικού.

☦ "Κύριε, Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με"

 Η Ευχή, αδελφοί μου :

α) αποδιοργανώνει  ΤΌΝ ΔΙΆΒΟΛΟ

β) τον αποσυντονίζει

γ) τον καίει

δ) τον τσουρουφλίζει

ε) το ζεματάει

στ) τον κατακερματίζει

ζ) τον τρελαίνει

η) τον κάνει να αφηνιάζει

θ) τον κάνει να τρίζει τα δόντια του και

ι) τον κάνει να τροχίζει τα μαχαίρια του

☦ Το επί εξάμηνο συνεχόμενο έκτακτο σημείο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ ανακεφαλαιώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στο σημερινό Ελληνικό Έθνος- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ με κλειστές τις  εκκλησίες, αλλά με ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ μπροστά μας  που ανακεφαλαιώνει εις πείσμα του σκότους ολάκερη την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τα ΑΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ. Ανοίγουν μόνο οι Μητροπολιτικοί Ιεροί Ναοί με αριθμό πιστών 20 και ανά 25 τ.μ σε κάθε πιστό , όπως λένε.

«Αύτη η πίστις των Αποστόλων, Αύτη η πίστις των Πατέρων, Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, Αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξε» αυτά τα θεόπνευστα ακούμε την Κυριακή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

☦ Μην τους κρατάς σε απόσταση !

...Στην Εκκλησία θέλει να πάει ο Χριστιανός ,στην Κιβωτό …να μπει μέσα και να νιώσει ασφαλής να αφεθεί στην Θεία πρόνοια!

Να συγχρωτιστεί με τον Εσταυρωμένο, την Παναγία Μητέρα Του, να κατασπαστεί τον Χριστό μας και τους γνήσιους φίλους Του ,τα λείψανά τους !

Δακρύζουν πολλές φορές οι χαριτόβρυτες εικόνες …

Πρόσφατα είχαμε αρκετά τέτοια σημεία ..Τι άλλο εκτός του να μας προειδοποιήσουν για ο,τι θα φέρει η αμετανοησία μας θέλουν να μας πουν αυτά τα δάκρυα;

☦ ΕΙΠΕ ΓΕΡΟΝΤΑΣ:

"τι ανάταση να αισθανθούμε από τις τιμητικές εκδηλώσεις τους αν με χίλιους δυο τρόπους φυγάδευσαν τον Χριστό; - οι οπλαρχηγοί του 21 ήταν ΕΝΘΕΟΙ και όχι ά(χριστοι)" konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com