“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ντροπή κ. βουλευτές…

Χιώτης Βασίλης
Κάθε φορά που αποκαλύπτεται κάποια σκοτεινή πλευρά στα οικονομικά βουλευτών ή κομμάτων, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μας τραβάει κι έναν …δεκάρικο, για την ανάγκη πλήρους διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, και για την επέκταση της διαδικασίας πόθεν έσχες στους πάντες. Χθες λοιπόν δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Και τι ανακαλύπτει, όποιος αποφασίζει να μελετήσει κάπως σχολαστικά; 
1.Πρόκειται για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα εισοδήματα του 2010, ενώ σε κοντεύει να τελειώσει και το 2012. Πρόκειται για τις δηλώσεις βουλευτών της προηγούμενης σύνθεσης της Βουλής, εκ των οποίων το 75% δεν είναι πια βουλευτές. Στοιχεία μπαγιάτικα, για πολιτικά πρόσωπα που έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα. Κι ενώ έχουν κατατεθεί ήδη στην Βουλή οι φετινές δηλώσεις των νέων βουλευτών, οι οποίες θα παραμείνουν κρυμμένες στα συρτάρια για μια διετία!

Έλληνες μαθητές από τη Γερμανία έστειλαν γράμμα κατά της «ναζιστικής Χρυσής Αυγής»

Ανοικτό γράμμα έστειλαν γόνοι Ελλήνων μεταναστών που φοιτούν σε σχολεία της Γερμανίας στηλιτεύοντας τη δράση της Χρυσής Αυγής και εκφράζοντας την οργή και την καταδίκη των επιθέσεων κατά μεταναστών από τη Χρυσή Αυγή. Στο κείμενό τους οι 265 μαθητές από πόλεις ως το Μόναχο, η Στουτγάρδη, η Φρανκφούρτη, το Λεβερκούζεν το Εσσεν, Το Ντύσελντοφ, η Κολωνία, το Μπόχουμ, το Γκέτερσλο τονίζουν οτι και οι ίδιοι έχουν βρεθεί θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από ναζιστικές ομάδες εφάμιλλες της Χρυσής Αυγής.