“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Επί πέντε συνεχή χρόνια κάθε φορά που ήταν το μνημόσυνο του, πήγαινε στο μοναστήρι της Σουρωτής και στέκονταν υπηρεσία μπροστά στο μνήμα επτά με οχτώ ώρες ορθοστασία για να βάζει σε τάξη τους χιλιάδες προσκυνητές που έρχονταν από παντού για να προσκυνήσουν το μνήμα του Αγίου.
Εκείνη την χρονιά από την αρχή δεν αισθάνονταν καθόλου καλά. Μάλλον ζούσε… «παράτυπα» καθώς η καρδιά υπολειτουργούσε ενώ η αορτική βαλβίδα ήταν τελείως κατεστραμμένη. 

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ;;;; (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυτές τις μέρες συμβαίνουν πολύ «περίεργα» πράγματα όπως αποκαλύπτει το Russian TV αλλά και κάποιοι μπλόγκερς από την Ιταλία και την Γερμανία.
Ατέλειωτα κομβόι με νατοικά άρματα μάχης σε μη ανακοινώσιμη κατεύθυνση. Επίσης από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας αλλά και της Γερμανίας φεύγουν συνέχεια συρμοί με άρματα μάχης προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΧΡΙΣΤΕ μου… αρχίζει το «πανηγύρι» ; Oι τουρκικές ΝΟΤΑΜ «βλέπουν» τα ΣΤΕΝΑ !!!

Ο Άγιος Βασίλης φορτώνει τα “δώρα” του για τους γείτονες;
Μυρίστηκαν “αίμα” οι γείτονες. Αν κάποιοι  φαίνεται να έχουν  πρώτοι την  σαφή πληροφόρηση ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα που θα μας επιβάλλουν οι τοκογλύφοι… είναι οι τούρκοι. Ίσως για αυτό έλεγε ο Πατρο- Κοσμάς πριν χρόνους "το μυστικό θα το ξέρουν οι τούρκοι τρεις μέρες πιο νωρίς".

Φωτιά στο Αιγαίο βάζει η Άγκυρα: Ξεκινά αεροναυτική "πολιορκία" του Καστελόριζου και προειδοποιεί "να μην πλησιάζει κανείς στην περιοχή χωρίς την άδειά της"!

ΜΕ 3 ΝΕΕΣ ΝΟΤΑΜ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
του Χρήστου Μακρή
Με σειρά νέων ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δέσμευσε μονομερώς ολόκληρη την περιοχή μεταξύ της Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζο) για ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού και Αεροπορίας, για το διάστημα μεταξύ 4 Ιανουαρίου και 29 Φεβρουαρίου 2016, επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ θέτοντας σε κατάσταση πολιορκίας το ακριτικό νησί το οποίο για ενάμιση μήνα θα νιώθει την "καυτή ανάσα" του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο βάσει των σεναρίων της άσκησης που ξεκινά την Δευτέρα, θα εκτελέσει αποστολές θαλάσσιας απαγόρευσης, α/α άμυνας και διοίκησης/ελέγχου αποβατικών ενεργειών!

Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ

Εορτάζει στις 2 Ιανουαρίου εκάστου έτους 
Βιογραφία
Ο Όσιος Σεραφείμ γεννήθηκε στο Κουρσκ της Ρωσίας στις 19 Ιουλίου 1759 μ.Χ. και ονομάσθηκε Πρόχορος. Οι γονείς του, Ισίδωρος και Αγάθη Μοσνίν, ήταν ευκατάστατοι έμποροι. Ο πατέρας του είχε εργοστάσια πλινθοποιίας και παράλληλα αναλάμβανε την ανέγερση πέτρινων οικοδομημάτων, ναών και σπιτιών.
Κάποτε άρχισε να χτίζει στο Κουρσκ ένα ναό προς τιμήν του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ, του Θαυματουργού, αλλά ξαφνικά το 1762 μ.Χ., πεθαίνει, αφήνοντας στην σύζυγό του τη μέριμνα για την ολοκλήρωση του ναού. Ο Πρόχορος κληρονόμησε τις αρετές των γονέων του και ιδίως την ευσέβειά τους.

Βουλευτής στην Τουρκία ζητά να δοθεί τουρκική υπηκοότητα σε γενοκτονημένους και απογόνους τους

Πρόταση νόμου για χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας σε Αρμένιους, Έλληνες της Ανατολής και Ασσύριους που εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τα εδάφη τους από το 1914 και μετά, για να γλιτώσουν από τους Οθωμανούς Τούρκους που διέπρατταν εις βάρος τους γενοκτονία βάσει οργανωμένου σχεδίου, κατέθεσε στην τουρκική εθνοσυνέλευση ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Σεζγκίν Τανρίκουλου.

το Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ερντογάν: Η Γερμανία του Χίτλερ επιτυχημένο προεδρικό σύστημα

Παράδειγμα προς μίμηση το ναζιστικό μοντέλο
Κωνσταντινούπολη 
Τη Γερμανία του Χίτλερ επέλεξε να παρουσιάσει ως παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει εκτελεστικές εξουσίες. 

Τουρκικές ...διαμαρτυρίες γιατί ελληνικά μαχητικά εγκλώβισαν επί 2,5 λεπτά F-16 τους στο Αιγαίο

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανήρτησε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με την οποία, δύο ελληνικά F-16, εγκλώβισαν τουρκικό αεροσκάφος του ιδίου τύπου επί δύο λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα. 
Αν τα συγκρίνουμε με τα 17 δευτερόλεπτα της πτήσης του ρωσικού SU-27, που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16, με τον ισχυρισμό ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο της γειτονικής χώρας θα έπρεπε να έχει αναρτήσει ευχαριστήρια ανακοίνωση που απλά το εγκλωβίσαμε!