“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ... ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ.

Λάβαμε το παρακάτω e-mail
Xθες έμαθα κάτι τρομακτικό, που συνέβη σε φίλη μιας γνωστής μου. Η κοπέλα οδηγούσε στην Εθνική οδό. Ξαφνικά κάποιο αμάξι άρχισε να της κολλάει και να πιέζει από πίσω και απ' το πλάι. Αυτό συνεχίστηκε για πολλή ώρα. Σε κάποιο σημείο της Εθνικής οδού υπήρχε πάρκιν. Εκείνη δεν σταμάτησε και συνέχισε. Από το πάρκιν αυτό ξεκίνησε τότε και ένα δεύτερο αυτοκίνητο και μαζί με το πρώτο συνέχισαν να την πιέζουν και να προσπαθούν να την εξαναγκάσουν να σταματήσει. Εκείνη δεν το έκανε και τρομαγμένη κάλεσε το 100. Περιέγραψε την κατάσταση και οι αστυνομικοί της είπαν να μη σταματήσει πουθενά μέχρι τα επόμενα διόδια όπου θα την περίμεναν περιπολικά.

Συνθ. Σένγκεν-Βαίνει προς κατάργηση επανέρχονται οι έλεγχοι..

Οι χώρες μέλη της ζώνης Σένγκεν συμφώνησαν στο Λουξεμβούργο όσον αφορά τη δυνατότητα να επανέλθουν, έστω και κατά τρόπον προσωρινό, οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα κάθε χώρες σε περιστάσεις μεγάλης και ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής πίεσης στην εξωτερική τους μεθόριο, ανακοίνωσε η προεδρία της ΕΕ. Πρόκειται «για ένα ακραίο μέτρο, του οποίου η εφαρμογή υπόκειται σε πολύ αυστηρές συνθήκες», διαβεβαιώνουν οι γαλλικές και γερμανικές αρχές, που...εισηγήθηκαν την πρωτοβουλία αυτή. «Αποδεχθήκαμε τον συμβιβασμό που κατατέθηκε από την Δανική προεδρία, διότι μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές καταστάσεις που μπορεί να ενσκήψουν», εξήγησε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικός Μανουέλ Βαλς, επικαλούμενος τις δυνητικές επιπτώσεις από την κρίση στη Συρία.

Προσεχώς ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

Ιωάννης Παπαναγιώτου
Πότε θα γίνει η επανάσταση του αυτονόητου;
Εγώ δεν ξέρω. Μήπως τυχόν γνωρίζεις εσύ;
Είναι η μόνη που μπορεί να μας βγάλει κάπου καλύτερα. Κάθε άλλη θα μας έκανε να υποφέρουμε, εμάς του χορτασμένους εννοώ. Μην ψαρώνετε από τον ρομαντισμό του όρου και της έννοιας. Η επανάσταση δεν είναι παίξε γέλασε. Οι άνθρωποι που μοιάζουν να έχουν  βρει τη χρυσή τομή θα αποτελούν  πάντοτε μειοψηφία. Έτσι τουλάχιστον συμβαίνει από την εποχή των δεινοσαύρων. Το ιστορικό δείγμα είναι αρκετά μεγάλο,  οπότε μπορούμε να διατυπώνουμε με  σχετική ασφάλεια, απόψεις επί του θέματος. Οι ισορροπημένοι αποφεύγουν τις επαναστάσεις όπως ο δράκουλας το σκόρδο ή η Παπαρήγα τις γόβες στιλέτο.  Οι ισορροπημένοι προτιμούν μια βόλτα στη φύση, στη βιβλιοθήκη, ενίοτε και στο νεκροταφείο αλλά όχι στο πεδίο της σύγκρουσης. Ο άνθρωπος που έχει ηρεμία στο κρανίο του, θα εκφράσει την δυσαρέσκειά του πολιτισμένα και θα υπομείνει καρτερικά. Ξέρει ότι τα πράγματα είναι λάθος αλλά παράλληλα γνωρίζει ότι οι κοινωνίες, οι θεσμοί , η φύση, η ζωή, υπακούουν σε έναν δικό τους, διαφορετικό εσωτερικό ρυθμό  ο οποίος είναι για αυτόν άγνωστος. Όσο πιο πολύ εκβιάζεις τα πράγματα, τόσο πιο έντονα θα αντιδρά ο περίγυρος. Απλή Φυσική.

Πολεμική Αεροπορία προς Τουρκία: "Μαζέψτε τα αεροσκάφη σας, θα καταρριφθούν...κατά λάθος"

Δυσάρεστη έκπληξη για μία τετράδα F 16 της τουρκικής ΠΑ, η οποία κάνοντας ένα από τους συνηθισμένους "ανατολίτικους τσαμπουκάδες", μπήκαν στο πεδίο βολής Άνδρου. Μόνο που εκείνη τη στιγμή πλοία του Ελληνικού Στόλου εκτελούσαν βολές με πραγματικά πυρά! Τα πληρώματα των πλοίων είχαν εγκαίρως εντοπίσει τους "μουσαφίρηδες" και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ταυτόχρονα όμως η Λάρισα ,επικοινώνησε με τους Τούρκους στο Εσκί Σεχίρ τους οποίους και ενημέρωσαν ότι τα F 16 τους ,μπορεί και να καταρριφθούν έστω και χωρίς να το επιδιώκουμε από τις βολές του Ελληνικού ΠΝ. Οι Τούρκοι πιλότοι ενημερώθηκαν άμεσα, τα μάζεψαν κι έφυγαν !!! (πηγή: onalert)

Το «Ολοκαύτωμα» του Διστόμου «ζωντανό» στο Πολεμικό Μουσείο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης το βιβλίο του Γιώργου Χ. Θεοχάρη «Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 - Το Ολοκαύτωμα». Εξήντα οχτώ χρόνια μετά τη Σφαγή του Δίστομου στις 10 Ιουνίου 1944, που συγκλόνισε τον κόσμο και συνεχίζει με τον πολύπλευρο αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων των Ναζί, το βιβλίο που έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο 2011 στην κατηγορία «Χρονικό - Μαρτυρία», είναι μια συγκέντρωση κειμένων (μαρτυριών, ιστορικών αποτυπώσεων, ρεπορτάζ, λογοτεχνικών προσεγγίσεων) για τη σφαγή του Διστόμου, η οποία συμπληρώνεται από ένα 16σέλιδο με αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Το νου σας, λίγο πριν το πρώτο φως είναι το απόλυτο σκοτάδι

Ξέρω… Δεν με πιστεύετε, αλλά ακούστε με και βάλτε κάτι φαγώσιμο στην άκρη. Κάντε τα κουμάντα σας για μερικούς μήνες. Κι αν βγω ψεύτης, μικρό το κακό, χαρίστε τα. Αν όμως όχι…; Σε μια νύχτα θα αποφασίσουν τον θάνατό μας. Και τότε θα ζήσουμε όλα όσα μας ετοίμασαν χρόνια πολλά τώρα…" Και να που οι σωτήρες μας συρρικνώνονται, μαζεύονται και γίνονται ένα... Να, που τα βρίσκουν αυτοί που μέχρι τα χθες ήταν απέναντι και αλληλοκατηγοριόντουσαν, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν τίποτε μεταξύ τους να χωρίσουν. Και να από κοντά και οι ορντινάντσες των ξεπουληταριών, τα μεγαλο-μικροκάναλα να διατυμπανίζουν την πραμάτεια τους σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Ο Βενιζέλος σχεδιάζει δεύτερη εξαπάτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το αν λέγεται ή δεν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ. Είναι σε όλους γνωστό ότι μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ όπως σχεδόν ξεκάθαρα αφήνει να εννοηθεί ο Βενιζέλος, θα αλλάξει όνομα και καταστατικό. Επί της ουσίας δηλαδή, για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την εξαπάτηση των Ελλήνων ψηφοφόρων των οποίων την ψήφο αφού υφαρπάξει ως ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις εκλογές θα αλλάξει κουστούμι και ιδεολογία. Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός: Άλλο σου δείχνω και άλλο σου μπήχνω.

"Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κ(Κ)ασσιδιάρη"!

"Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασσιδιάρη" είπε ο Πατροκοσμάς, και εμείς αμέσως σκεφτήκαμε τον εκπρόσωπο του Λαικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή τον κ. Ηλία Κασσιδιάρη. Άλλωστε αυτό που συμβαίνει μετά τα χτεσινά είναι πράγματι χαλασμός! Αν διερωτηθούμε πόσο ασχολούνται τα ΜΜΕ ελληνικά και ξένα με το συγκεκριμένο περιστατικό τότε πρόκειται για ένα παγκόσμιο χαλασμό. H δημοσιότητα του κ.Κασσιδιάρη ξεπερνά αυτή τη στιγμή και του Chuck Norris.

Γερμανική προέλαση στην Ευρώπη! Το Βερολίνο στέλνει τελεσίγραφο και στη Μαδρίτη

Μιλάμε πλέον για “γερμανική προέλαση”. Αν εξαιρέσουμε τα στρατεύματα όλα τ΄ άλλα έχουν πια αρχίζει να επιβεβαιώνουν ότι ζούμε “πόλεμο” στον οποίο η Γερμανία ζητά “υπογραφές παράδοσης” χωρών. Επικαλούμενο γερμανικές πηγές, το Reuters μετέδωσε ότι μέσα στις επόμενες 72 ώρες η Μαδρίτη θα μπει σε μηχανισμό στήριξης. Η κυβέρνηση Ραχόι όμως, δεν ξέρει τίποτα. Ή έτσι λέει...Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το Σάββατο θα γίνει έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης και μετά η Μαδρίτη θα καταθέσει αίτημα για να λάβει χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πληροφορίες των ευρωπαίων αξιωματούχων και μίας γερμανικής πηγής. Η Ισπανία λένε οι πληροφορίες θέλει να μπει στο μηχανισμό, αλλά τα μηνύματα από το Βερολίνο έχουν τη μορφή τελεσίγραφου.” Μπαίνετε, υπογράφετε μνημόνιο, τελειώσατε

“Θα λάβει χώραν σαφής παρέμβαση του Θεού εντός της ιστορίας”

Η σαφής παρέμβαση του Θεού εντός της Ιστορίας
Το 2004 ήρθε και μίλησε στα Ιωάννινα κατόπιν προσκλήσεως της Νομαρχίας Ιωαννίνων (!) ο Αθανάσιος Ρακοβάλης συγγραφέας του βιβλίου  "Οι Γκουρού, ο νέος και ο Γέροντας Παΐσιος" Η ομιλία του αφορούσε στις αιρέσεις και τις παραθρησκείες. Αφού τελείωσε την ομιλία ένας ηλικωμένος Γιαννιώτης του είπε: "Καλά αυτά που μας είπες για τις αιρέσεις αλλά εμείς θέλομε να μας μεταφέρεις Λόγο Ζώντα του Γέροντος Παϊσίου περί των επερχομένων" Αφού το ζητάτε θα σας πώ απάντησε ο Αθανάσιος Ρακοβάλης λέγων επί λέξη: "μου είπε ο Γέροντας" "Θα ακολουθήσει καιρός παγκόσμιας αναταραχής και αβεβαιότητας κατά την οποίαν θα λάβει χώραν σαφής παρέμβαση του Θεού εντός της ιστορίας. Μετά απο αυτήν θα γεμίσει ο τόπος εκκλησίες και θα σας τραβούν απο το μανίκι να τους μιλήσετε για τον Χριστό!"

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος που σκότωσε τον ληστή που μπήκε σπίτι του στην Παιανία !!!

-Δήλωσε: "Ότι έκανα, το έκανα σε κατάσταση πανικού!"
-Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής
-Δεκάδες κάτοικοι της Παιανίας στο πλευρό του - 150 άτομα ξέσπασαν όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα δικαστήρια
-Όπως θα δείτε στο βίντεο, καταχειροκροτήθηκε και κάποιοι τον χαϊδεψαν στο κεφάλι

Bob Dylan: Ἔχω ὑπογράψει συμβόλαιο μέ τόν Διάβολο

Τό ἴδιο ἔχουν κάνει πολλοί ἄλλοι γνωστοί μουσικοί παγκοσμίου φήμης. Ξέρουν ὅτι ἡ δόξα πού ζοῦνε καί τά πλούτη πού ἀπολαμβάνουν εἶναι ὅλα πρόσκαιρα, ὅπως ξέρουν ἐπίσης καί τί τούς περιμένει στήν μετά θάνατον ζωή καί ὅμως ἐν γνώσει τούς τό ἐπιλέγουν! Τό ἴδιο ἰσχύει γιά ὅλους μας, ὅταν ἐπιλέγουμε τήν πρόσκαιρη καλοπέραση, τό χρῆμα, τή δόξα καί κάθε ἀπόλαυση τοῦ μάταιου τούτου κόσμου. Καί τό ἐρώτημα που τίθεται:

Με λένε Πόπη, σαν τον παππού μου τον Προκόπη

Το περιστατικό με την επίθεση του Κασιδιάρη στις Δούρου και Κανέλλη, είναι πρωτοφανές. Όχι γιατί ο φασισμός έχει αναστολές στο πώς και προς τα πού θα ασκήσει τη βία. Αυτή είναι η φύση του, αυτά και τα παιδιά του. Το περιστατικό είναι συγκλονιστικό γιατί ένας φασίστας παίζει το ρόλο του φασίστα μπροστά στις κάμερες, αλλά και το ατάραχο βλέμμα του Προκόπη Παυλόπουλου. Καρφωμένος πάνω στην πολυθρόνα του, άψυχος σαν το φακό της κάμερας, παρακολούθησε έναν «άντρα» να δέρνει δύο γυναίκες. Ο κύριος καθηγητής που δημιούργησε μερικές δεκάδες νόμους για να υπερασπιστεί την πολύπλοκη νομιμότητα τους κράτους (γι αυτή έχουμε γράψει κατά καιρούς πολλά), δεν κούνησε ούτε το βλέφαρο για να υπερασπίσει τη νομιμότητα, αυτή που καταλαβαίνει ο κάθε έλληνας, όταν γυναίκες δέρνονται από άντρες. Μπορεί να φταίει η ανατροφή του που τον κάνει να στέκεται αφ υψηλού, μπορεί να είχε και ο ίδιος τραυματικές εμπειρίες από βία, απ’ την καρέκλα πάντως δεν κούνησε.