“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γέρων Παίσιος: “Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός!”

“Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος... να βγάζει παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός!” (Άγιος Γέρων Παίσιος, το είπε το 1981)
Ό Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύ­τερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προ­σοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζωνται οι άνθρω­ποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσό­τερο.  Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ…ΡΑΦΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πρώτη του μηνός Δεκεμβρίου και ενώ ο πόλεμος με τους Τζιχαντιστές μαίνεται στην Μέση Ανατολή, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει και επαυξάνει το εμπορικό εμπάργκο της προς την Ρωσία, το ΝΑΤΟ προωθεί όλο και πιο κοντά στην Ρωσία την στρατιωτική του παρουσία, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, πραγματοποιεί μεγάλης σημασίας επίσκεψη στην Τουρκία, μια επίσκεψη που έχει αναβληθεί δυο φορές μέχρι σήμερα.
Η επίσκεψη αυτή, η οποία από τον τουρκικό τύπο χαρακτηρίζεται σαν ιδιαίτερης στρατηγικής και οικονομικής σημασίας, γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ έχουν φτάσει το χειρότερο δυνατό σημείο, η Άγκυρα αισθάνεται απομονωμένη από τον περίγυρο της και παράλληλα η Τουρκία συνεχίζει τις έντονες προκλητικές της ενέργειες σε βάρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. 

Plan A (ΝΔ-Πασοκ), Plan B (Σύριζα), Plan GOD

Plan A  (ΝΔ-Πασοκ)  = Μπλά, μπλά, μπλά…..
Plan B (Σύριζα)  = Θα, θα, θα…….
Plan GOD = “το Μεγαλοπρεπές Τέλος της Μεταπολίτευσης”
Οι Τροικανοί θέλουν να μας “παίξουν” στην παράταση.  Και οι Τούρκοι στα πέναλτι… ΝΔ-Πασοκ “από το success story ξανά   στην Εντατική των μνημονίων”

Η εξέγερση των Ελλήνων κατά της ΤΡΟΙΚΑ των Δαρβινιστών

-ο φόβος και η αγωνία των Αγγλοσαξόνων-
 Η άσκηση πολιτικής προϋποθέτει γνώση της Ιστορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και ψυχολογία ως εργαλείο για να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει κανείς  τους  συλλογισμούς, τις προθέσεις και τα σχέδια των άλλων. Είναι ο μόνος τρόπος  για να προστατεύεται ο καθείς από τις αντιδράσεις εσωτερικών και διεθνών κυρίως παραγόντων.

Η ομορφιά της σιωπής

Μοναχού Μωυσή Αγιορείτη
Η σιωπή συντροφεύει τις μεγάλες ώρες των αγίων, τις ιερές ώρες της περισυλλογής, της αυτοσυγκέντρωσης, της αυτομεμψίας, της μελέτης, της προσευχής.
Η σιωπή καλύπτει την έρευνα, την αγρυπνία, την ανακάλυψη του σοφού επιστήμονα. Η σιωπή σκεπάζει το μαρτύριο του πονεμένου, του αναγκεμένου, του δυστυχισμένου.