“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ξεκίνησε η τουρκική άσκηση Beyaz Firtina … Χάος στο Αιγαίο !!!

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για την πρόληψη… εκτροπών, καθώς ξεκίνησε η ετήσια άσκηση «Beyaz Fırtına 2014», που εκτείνεται από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στο Αιγαίο και μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.
Η άσκηση θα διαρκέσει συνολικά 13 ημέρες, δηλαδή θα ολοκληρωθεί την πρώτη μέρα του Ιουνίου. Στην άσκηση συμμετέχουν συνολικά 53 μονάδες επιφανείας διαφόρων τύπων του τουρκικού Ναυτικού, τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 13 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος ως μέγας γεωπολιτικός, αντιοικουμενιστής και αντινεοποχίτης.

Λίγες μέρες πριν την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ στην Κωνσταντίνου-ΠΟΛΗ  υπο των αγαρηνών και οι τούρκοι ξεσάλωσαν, οι τοκογλύφοι ξεσάλωσαν, όλοι ξεσάλωσαν και μένει να “ξεσαλώσουν” οι πραγματικοί φίλοι του ΧΡΙΣΤΟΥ, οι Άγιοί μας.
Για έναν τέτοιο θα μιλήσουμε που είναι Μέγας φίλος του ΧΡΙΣΤΟΥ και διαχρονικός αγγελιοφόρος της Ρωμιοσύνης.
Δεν θα πραγματευθούμε τις παρακάτω θέσεις μας από τις θολές βιβλιογραφικές πηγές της Δύσης, όσον αφορά την προσωπικότητα του Αγίου  και Μεγάλου Κωνσταντίνου που πολλές φορές στάζουν χολή και ιστορικό δηλητήριο με στόχο να απομειώσουν το Παγκόσμιο κύρος του.

Ένα κομμάτι σοκολάτα...! (Αληθινή ιστορία)

Την ιστορία αυτή την αφηγήθηκε η μητέρα μιας Μοναχής και αφορούσε την δική της οικογένεια.  «Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής υποφέραμε πολύ. 
Έφθασε ημέρα που στο σπίτι μας δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκτός από νερό! Τότε ο πατέρας μου μας πήρε από το χέρι και ανεβήκαμε ψηλά στο βουνό, που δέσποζε πάνω από το χωριό που μέναμε, και μαζέψαμε λούπινα.  Τα χιλιοέβρασε η καημένη η μητέρα μου, αλλά δεν λέγανε να ξεπικρίσουν.  Με αυτά ξεγελούσαμε την πείνα μας, αλλά τα μάτια μας έκαιγαν από την πίκρα. Και να φανταστεί κανείς ότι είχαμε και σοβαρά άρρωστη την μεγαλύτερη αδελφούλα μου. 

Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ, ΚΡΑΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

Η κα Ελευθερία Λίμπυ Τατά - Αρσέλ, είναι Κλινική Ψυχολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, με ειδίκευση στην αποκατάσταση προσφύγων και θυμάτων βασανισμού. Η καταγωγή της μητέρας της είναι από την Μικρά Ασία και του πατέρα της από την Μυτιλήνη. Το παρακάτω άρθρο βασίζεται σε μία διάλεξή της στην Αθήνα, στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ανατολή» (τεύχος 100 - 101/ Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012)...

«Χαστούκι» από ΗΠΑ για το… χαστούκι

«Χαστούκι» από τις ΗΠΑ στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το χαστούκι που φέρεται να έδωσε σε διαδηλωτή στον τόπο του δυστυχήματος στο ανθρακωρυχείο.
Η εκπρόσωπος του State Department, κ. Jen Psaki απαντώντας σε ερώτηση για το χαστούκι που φέρεται να έδωσε ο κ. Ερντογάν σε διαδηλωτή είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν την προφανή χρήση απρόκλητης βίας κατά διαδηλωτών. Και αυτό παρόλο που -τελικά- ο φερόμενος ως... αποδέκτης του χαστουκιού διαδηλωτής σε νεότερες δηλώσεις του διέψευσε  ότι χαστουκίστηκε από τον Τούρκο Πρωθυπουργό.  

Σκηνικό "εισβολής" από τους Τούρκους στο Αιγαίο! 45 πλοία έχουν βγάλει 46 παραβιάσεις από α/φη

Σε κατάσταση επιφυλακής οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της πρωτοφανούς κινητοποίησης των Τούρκων στο Αιγαίο. 45 πολεμικά πλοία εχουν βγάλει σ΄όλο το Αιγαίο οι Τούρκοι! Χωρισμένα σε ναυτικές μοίρες έχουν “απλωθεί” σχεδόν σ΄ ολόκληρο το Αιγαίο προκαλώντας “κόκκινο συναγερμό” στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία. 
Επισήμως οι Τούρκοι έχουν αεροναυτικά γυμνάσια, αλλά είναι πρωτοφανής η κινητοποίηση του στόλου τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την Πολεμική τους Αεροπορία αεροσκάφη της οποίας έκαναν 46 παραβιάσεις! Μεταξύ των αεροσκαφών και τα CN 235, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία δεν έχουν σταματήσει να πετούν όλη μέρα στο Αιγαίο! Ακόμη και πριν από λίγο, μέσα στη νύχτα υπήρχαν πτήσεις και απογειώθηκαν μαχητικά F - 16 από το Καστέλι της Κρήτης για να τα αναχαιτίσουν.

EKTAΚΤΟ: Μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων στο Β.Α.Αιγαίο - Αιφνιδιαστικά ο Α/ΓΕΣ σε Λήμνο-Λέσβο

Σε μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων προχωρούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο βόρειο Αιγαίο υπό το πρόσχημα αεροναυτικής άσκησης TASMO η οποία πραγματοποιείται από σήμερα. Στην άσκηση μετέχουν ναυτικές δυνάμεις, μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων και ελικόπτερα του Ναυτικού.
Ολα αυτά ενώ έχει εξαγγελθεί (διαββάστε σχετικά εδώ) η διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών από το τουρκικό σκάφος Piri Reis σην περιοχή νότια της Θάσου και δυτικά της Σαμοθράκης, στην περιοχή του Μπάμπουρα, ακριβώς στο ίδιο σημείο που "έδωσε" την μεγάλη κρίση στου Μαρτίου του 1987.