“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

☦ Οι τελευταίες στιγμές της Παναγίας

(Ιωάννου Γεωμέτρου -10ος αιώνας)

Η Μητέρα του Θεού λοιπόν έδειξεν εις τούς Αποστόλους, όπου ήδη το εγνώριζαν, το σύμβολον της αναχώρησεώς της, τον φοίνικα, τους μετέδωσε επίσης ευλο­γία και ανάλογη παρηγορία και αφού τους ομίλησε περί της εξόδου της και τους προθυμοποίησε διά το κήρυγμα, τους εξέθεσε δι’ ολίγων ολόκληρη την οικονομία της αποστολής τους. Έπειτα ασπάσθηκε τον Πέτρο και τους άλλους Αποστόλους, “χαίρετε”, λέγουσα, “τέκνα και φίλοι και μαθηταί του Υιού και Θεού μου και θεω­ρείτε εαυτούς μακάριους, όπου ηξιώθητε τοιούτου διδασκάλου και Δεσπότου και διακονίας τοιούτων μυστηρίων και της κοινωνίας των διωγμών και παθημάτων Του, διά να γίνετε κοινωνοί της δόξης και Βασιλείας Του”.

☦ Η καινούργια ιερά εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας μετά την πυρκαγιά που έκαψε το μοναστήρι έφτασε σήμερα στην Ιερά Μονή. Δάκρυα χάρας πλημμύρισαν την Ηγουμένη και τις άξιες μοναχές!!

☦ Μπορεί εμείς τώρα να ξεκινάμε να κλαίμε, αλλά η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ κλαίει εδώ και ένα χρόνο σχεδόν.

Όταν στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 ανήμερα του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου η Εφέστειος Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα δακρυορρούσε ακατάπαυστα και από τους δύο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ (έκτακτο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και φέρνει σε δύσκολη θέση τα άλαλα χείλη των ασεβών), τότε αναρωτιόμασταν γιατί κλαίει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας;

☦ ΒΓΑΛΤΕ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΕΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟ Η ΘΕΟΜΑΝΑ ΕΜΕΙΝΕ.

☦ Προσευχή προς την Παναγία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, για την αντιμετώπιση όλων των παθών.

Υπεράγαθε Δέσποινα Θεοτόκε, επάκουσον της οικτράς μου δεήσεως και μη καταισχύνης με από της προσδοκίας μου, η μετά Θεόν ελπίς πάντων των περάτων της γης. Τον βρασμόν της σαρκός μου κατάσβεσον.

Τον εν τη ψυχή μου αγριότατον κλύδωνα κατεύνασον.

Τον πικρόν θυμόν καταπράϋνον.

☦ "Οι Χριστιανοί έχουν τρία πράγματα που αν τα κάνουν σωστά κανένας πονηρός δεν μπορεί να τους πειράξει".

"....Αργότερα εἴδαμε νά ἔρχεται πρός τό μοναστήρι ἕνα γεροντάκι κατάκοπο καί καταϊδρωμένο στηριζόμενο στό ραβδί του.

-Εὐλογεῖτε, Γέροντα τοῦ εἴπαμε.........

-Γέροντα, στό μοναστήρι σας ἐκτός ἀπό τήν Παναγία τή Γοργοϋπήκοο ἔχετε προστάτες καί τούς ᾽Αρχαγγέλους Μιχαήλ καί Γαβριήλ. ῎Αν θέλεις πές μας κάτι γιά τά πονηρά πνεύματα.......