“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Νέες θέσεις προκηρύσσει ο ΑΣΕΠ

Γιατί, δουλειές υπάρχουν...Μια απίστευτη χιουμοριστική εικόνα, με μια προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση των θέσεων των επισήμων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου κάνει το γύρο του Facebοοk. Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με προπηλακισμούς πολιτικών, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκδηλώσει την ανησυχία τους ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου. Αμφίβολο είναι αν θα παραβρεθούν στις θέσεις των επισήμων στις παρελάσεις σε όλη την χώρα, καθώς υπάρχει έντονος φόβος για τυχόν επεισόδια που μπορεί να προκληθούν. Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου και να δώσουν το «παρών» όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Στο Facebook κυκλοφορεί μια χιουμοριστική εικόνα, με μια προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση των θέσεων των επισήμων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου...
"Γιατί δουλειές υπάρχουν", τονίζει με καυστικότατο χιούμορ η εικόνα.

ΔΕΣΦΑ: Διαγωνισμός για την τρίτη δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Μεγάλα οφέλη για την αγορά του φυσικού αερίου και τους τελικούς καταναλωτές δημιουργεί η νέα μεγάλη επένδυση του ΔΕΣΦΑ, ο οποίος προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή τρίτης δεξαμενής LNG χωρητικότητας 95 χιλιάδων κυβικών. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το έργο προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ είναι στις 25 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και επιλογή με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ότι το έργο θα έχει κατασκευαστεί πριν από το 2015. Σύμφωνα με μελέτη του ΔΕΣΦΑ το έργο θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους του αερίου για τους χρήστες σε ποσοστό 1,2%. «Θα συμβάλλουμε να πέσει το κόστος χρέωσης των υπηρεσιών μας αλλά και η τελική τιμή προς τον καταναλωτή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παπαρσένος.  Το έργο συνοπτικά θα οδηγήσει σε 80% αύξηση του χρόνου που η Ρεβυθούσα θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του εθνικού συστήματος αερίου σε συνθήκες κρίσης (χωρίς δηλαδή καθόλου αέριο από τους αγωγούς) φτάνοντας μέχρι τις 7 ημέρες, αλλά και σε αύξηση του ανταγωνισμού καθώς θα αυξήσει από 18 σε 28 τις ημέρες που θα μπορεί ένας χρήστης να αποθηκεύει το αέριο που φέρνει στη Ρεβυθούσα. 

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.

Με φορτηγό αδειάζουν το λογιστήριο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους
Μέσα σε δεκάδες κούτες αυτήν την ώρα μεταφέρονται τα αρχεία του Γιώργου Παπανδρέου από τον 6ο όροφο της Ιπποκράτους, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μετακινούνται και όλα τα παραστατικά του λογιστηρίου του κόμματος. Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, ένα φορτηγό πάρκαρε μπροστά από την Κλινική Αθηνών στη γωνία Σκουφά και Ιπποκράτους και σε λίγο οι κούτες με τα τιμολόγια, τις αποδείξεις και τα παραστατικά του λογιστηρίου -που βρίσκεται στον 3ο όροφο της Ιπποκράτους- θα μεταφερθούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αν και είναι απολύτως λογικό να μεταφέρονται τα προσωπικά αντικείμενα και το αρχείου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί ερωτηματικά τι σκοπό έχει να μεταφέρεται μέρος του λογιστηρίου του κόμματος εκτός του κτιρίου του ΠΑΣΟΚ, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι η νέα ηγεσία του κινήματος θα ζητήσει οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης περιόδου, αναφέρει η iefimerida.gr.

Μήνυμα από το Άγιον Όρος : "είμαστε πολύ-πολύ κοντά στα γεγονότα"

«ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ - ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ»

Μήνυμα από το Άγιον Όρος :
Καλησπέρα σας. Προχθές γύρισα απο το Άγιο Όρος και αξιώθηκα για πρώτη φορα να συναντήσω και να πάρω την ευλογία του Πατήρ-... στην Κ.......α. Θα σας μεταφέρω χωρίς καθόλου να υπερβάλω και με ακρίβεια τα μυνήματα που πήρα. Λοιπόν ήμασταν 4 άτομα και περπατώντας μες στην βροχή την Πέμπτη φθάσαμε στο κελλί της ...............στην Κ.........α. Μπήκαμε μέσα και περίμεναν άλλα 4 άτομα νεαρά. Σε λίγη ώρα μπαίνει μέσα στο δωμάτιο όπου καθόμασταν ένας γέροντας που αργότερα αφού τον ρώτησα είπε ότι τον λένε Α.......... ο οποίος μπήκε μέσα και κάθησε διπλα μας. Αφού κανείς δεν μιλούσε άρχισε να μας λέει απο μόνος του: "Μην στεναχωριέστε παιδιά τελειώνουν τα βασανά μας θα την πάρουμε την Πόλη, θα την πάρουμε! Δηλαδή, τι θα την πάρουμε, θα μας την δώσουν διότι εμείς δεν είμαστε άξιοι, βλέπεις βρε παιδί μου δεν υπάρχει και μετάνοια αλλά θα μετανοήσουμε απότομα και θα μας λυπηθεί ο Θεός. Οι πολιτικοί που μας κυβερνάνε έχουνε δαιμόνιο και η Ευρώπη διδάσκει τον ανθρωποκεντρισμό, βλέπεις όλοι στην Ευρώπη και έχει αρχίσει να γίνεται και εδώ κοιτάνε το πως θα περιποιηθούν το σώμα τους, την εικόνα τους, γυμνάζονται, τρέχουν και δεν κοιτάμε παιδιά μου που έχουμε ζωντανό θησαυρό διπλα μας την Ορθοδοξία, βλέπεις παίρνεις το κομποσχοίνι και μιλάς αυτομάτως με τον Θεό. Αλλά να ξέρετε τελειώνει πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα. Οι πολιτικοί μας είναι δαιμονισμένοι, συγχυσμένοι όπως τρέχουν οι αρουραίοι απεγνωσμένα δεξιά και αριστερά και σκοντάφτουν όπου βρουν". 

ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»;

Δρακόντια μέτρα για την παρέλαση της 25 ης Μαρτίου…Θα κινητοποιηθεί ακόμα και η ΕΥΠ . Καταστρώθηκε ένα δίχως προηγούμενο σε σύλληψη σχέδιο για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για να μην φάνε γιαούρτια αυγά και πέτρες υπουργοί και βουλευτές. Αποφασίσθηκε να κινητοποιηθούν τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη διάρκεια του διήμερου 24 και 25 Μαρτίου για να αντιμετωπισθούν οι χιλιάδες των διαδηλωτών ώστε να μην φτάσουν στην εξέδρα των επισήμων. Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίσθηκε να διακοπούν όλες οι άδειες των αστυνομικών. Μάλιστα για πρώτη φορά η ΕΥΠ θα έχει.......ενεργό συμμετοχή ώστε οι αστυνομικοί και οι πράκτορές της να αλωνίζουν εκείνη τη μέρα στο Σύνταγμα . Όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στους δρόμους για μέτρα ασφαλείας. Η τακτική που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και κυρίως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη είναι ανάλογη με τα μέτρα που λαμβάνονται σε επετείους Πολυτεχνείου. Όμως αυτή τη φορά θα ξεπεραστούν μια που περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί και υπάλληλοι της ΕΥΠ θα χρησιμοποιηθούν την Κυριακή 25 Μαρτίου. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ θα είναι σε ετοιμότητα για να χτυπήσουν με δακρυγόνα αλλά και με τα γκλόμπς όσους προσπαθήσουν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων. Άλλωστε οι αστυνομικοί θα έχουν εντολές ώστε να κάνουν προληπτικούς σωματικούς ελέγχους σε καθένα που θα τον θεωρούν ύποπτο αλλά και να του κάνουν ακόμα και προσαγωγή στην Ασφάλεια Αττικής.

Η μοιρασιά των πετρελαίων του Αιγαίου με την Τουρκία, και τα χαμένα κλειδιά των πυλών του μυστηρίου από τον Πάγκαλο.


Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Την ιδία εποχή (2010) που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο έλεγαν ότι δεν υπάρχει σταγόνα πετρελαίου στο Αιγαίο ΚΑΙ πως δεν θα υπάρξει ποτέ συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους των φυσικών πόρων του Αιγαίου, και μυστικές συνομιλίες τους , ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε με τον Τούρκο υπουργό ενέργειας Τανέρ Γιλτίζ, θέματα μοιρασιάς των κοιτασμάτων στο Αιγαίο! Μόλις χθες ο Τούρκος υπουργός ερωτώμενος από δημοσιογράφους στην Αττάλεια αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ερευνών για πετρέλαια από την Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο είπε τα έξης: «Kατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ( Μάιο 2010) είχε συζητηθεί το θέμα αυτό. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες προτάσεις για κοινά σχέδια για το Αιγαίο». Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει την προσπάθεια τη ελληνικής κυβέρνησης με ψέματα να πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει ορυκτός πλούτος στην Ελλάδα και κυρίως δεν μπορεί να υπάρξει συνεκμετάλλευση του πλούτου αυτού με την Τουρκία.

Δεν θέλουν την Ρωσία στα βαλκάνια. Εφικτή Θεωρεί η Ρωσία την Υλοποίηση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Εφικτή Θεωρεί η Ρωσία την Υλοποίηση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Εφικτή εξακολουθεί να θεωρεί η Μόσχα την υλοποίηση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, την οποία αντιμετωπίζει ως πρόκληση. Αυτά δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass ο Μικαήλ Βαρκόφ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας Trans-Balkan Pipeline.Παρά την απόφαση της Βουλγαρίας να αποσυρθεί από το έργο, η Ρωσία θα επιμείνει για την πραγμάτωση του στόχου αυτού, καθώς αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της η χάραξη ενός δια-βαλκανικού αγωγού. Το συγκεκριμένο ζήτημα αυτό θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης στην συνάντηση της Τρίτης όπου τα μέλη του συμβουλίου της κοινοπραξίας Trans-Balkan Pipeline θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην ζωή του εν λόγω έργου, καθώς μέχρι προσφάτως βρισκόταν υπό αίρεση ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Ο Πούτιν θα επισκεφτεί το Άγιο Όρος το ΠΑΣΧΑ

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, και ειδικότερα το Άγιο Όρος, την περίοδο του Πάσχα. Ο Ρώσος ηγέτης, έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν πολλές φορές το Περιβόλι της Παναγιάς, δείχνοντας ενδιαφέρον για τις ...Μονές που υπάρχουν στην Αθωνική Πολιτεία, και όχι μόνο για εκείνες που έχουν απευθείας αναφορά στη Ρωσική Εκκλησία και το Πατριαρχείο Μόσχας. Επί ημερών του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ηγεσία της Ρωσίας άλλωστε, η Ορθοδοξία μπόρεσε να ανασάνει και πάλι σε μια από τις σημαντικότερες χώρες του πλανήτη, τόσο υπό τον Πατριάρχη Αλέξιο όσο και υπό τον σημερινό Πατριάρχη Κύριλλο. Ενώ, ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για την προοπτική συγκρότησης ενός ορθόδοξου τόξου, που θα ενώνει τη Ρωσία με την Ελλάδα.
Η επίσκεψη Πούτιν στη χώρα μας την περίοδο του Πάσχα, αποκτά πρόσθετη σημασία, λόγω της χρονικής συγκυρίας κατά την οποία πραγματοποιείται.

Μανώλης Γλέζος: "Γελιούνται οι Γερμανοί αν νομίζουν ότι παραγράφηκαν τα εγκλήματα & οι οφειλές τους"!

Για τα οξύμωρα που συμβαίνουν την Ελλάδα μίλησε ο Μανώλης Γλέζος καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορεί από τη μία να αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων και από την άλλη να μειώνονται οι μισθοί. Αυτά είναι πράγματα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους.
Στη συνέχεια έθιξε το θέμα της μη προβολής των ελληνικών προϊόντων στις ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό, κάτι που -όπως τόνισε- στερεί την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Φυσικά από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι γελασμένοι οι Γερμανοί αν νομίζουν ότι θα παραγραφούν αυτές οι οφειλές. Το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ακόμα ανοιχτό. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται». Τέλος, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία το «κούρεμα» των ομολόγων τους αλλά να τα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο.

Μαρτυρίες τρόμου για Γ.Παπακωνσταντίνου: Πώς φυλάκισε τη χώρα στο ΔΝΤ

Καλό είναι να αρχίσει να ξεσκονίζεται το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, για τους Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου (ειδικά ο δεύτερος έχει συντριπτικές καταθέσεις σε βάρος του) για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Και αν αυτή η επιτροπή που ελέγχεται ακόμα από το ΠΑΣΟΚ του 8-11% δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα ο Α.Σαμαράς (η ΝΔ απέχει από τις εργασίες της) έχει δεσμευθεί για επανάληψη της έρευνας από νέα Επιτροπή. Σήμερα ήταν η σειρά του προϊσταμένου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου να παραθέσει τη μαρτυρία για το πώς η χώρα σύρθηκε στην πτώχευση και την ξένη δημοσιονομική κατοχή με την πλαστογραφία του ελλείμματος. Να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου διορίστηκε στον οργανισμό διαχείρισης δημόσιου χρέους από τον νυν υπουργό ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου και παρακολούθησε από κοντά όλους τους κυβερνητικούς χειρισμούς τους κρίσιμους μήνες του 2009- 2010 κατά τους οποίους η χώρα επιχειρούσε να ξεφύγει από την μέγγενη του ΔΝΤ που την έσπρωχνε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

“Αϊ σιχτίρ”, λένε Τουρκοκύρπιοι στο Μπαγίς! Άρθρο εφημερίδας

Εφημερίδα Ραντικάλ
Αρθρογράφος  Τζουνέιτ Οζντεμίρ
Πάλι ο Εγεμέν Μπαγίς, πάλι έκανε μια δήλωση και ξέσπασε φουρτούνα. Ωραία τα καταφέραμε. Με το κόμμα AKP φτάσαμε στο Κυπριακό εκεί όπου είχε σταματήσει ο συγχωρημένος ο Ντεκτάς. Ο Μπαγίς στο Λονδίνο δήλωσε πως μετά την εμπλοκή στις συνομιλίες μι από τις επιλογές της Τουρκίας είναι η ένωση της Κύπρου με την Τουρκία. Με αυτή του την δήλωση δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεται την Ε.Ε. αλλά αποκαλύπτεται πως δεν ξέρει καθόλου ούτε την Κύπρο ούτε την ψυχολογική κατάσταση των Τουρκοκυπρίων. Εντέλει στην Βόρεια Κύπρο η αντίδραση ήταν τόσο μεγάλη που κάποιες εφημερίδες εξύβρισαν τον Εγεμέν Μπαγίς με την επικεφαλίδα Αϊ-σιχτίρ. Ο Μπαγίς με χτεσινή του δήλωση χαρακτηρίζει αυτού του είδους τις κατηγορίες ως προερχόμενες από άτομα που συμπαθούν τους Ελληνοκύπριους. Δηλαδή όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις του Εγεμέν Μπαγίς σφραγίζονται ως “συμπαθούντες τους Ελληνοκύπριους”. Έφυγε ο κύριος Ντεκτάς. Τζάμπα παίρναμε αμαρτίες τόσα χρόνια. Το κόμμα AKP όπως στο θέμα της αλλαγής του συντάγματος και του Κουρδικού θέματος στράφηκε σε κρατική καθεστωτική λογική, έτσι και στο θέμα της Κύπρου, γύρισε γύρισε και έφτασε σε αυτά που λένε οι εθνικιστές. Πριν από λίγο καιρό το είχα γράψει σε αυτή τη γωνία. “Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους”. Δεν θέλω να ξαναπώ τα ίδια αλλά εν ολίγοις να αναφέρω πως η Κύπρος δεν είναι αποικία της Τουρκίας. Ή τουλάχιστον δεν το βλέπουν έτσι οι Κύπριοι . Η προβληματική αυτή οπτική μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερα προβλήματα. Μπορεί ακόμη και μια μέρα να εμφανιστεί διασπαστική τουρκοκυπριακή οργάνωση που θα επιδιώκει την σωτηρία από την Τουρκία.

Μετάφραση tourkikanea.gr
  

Δυσαρέσκεια της Κομισιόν για την Ενιαία Πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ


Τον πλήρη διαχωρισμό των δικτύων για ΔEΠA και ΔEH πριν από την ιδιωτικοποίηση ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ εμφανίζεται να μη συμφωνεί με το μοντέλο πώλησης της ΔEΠA που προβλέπει τη δυνατότητα ενιαίας πώλησης με το ΔEΣΦA. Αυτά αναφέρει έκθεση της Κομισιόν, η οποία χαρακτηρίζει «μεικτή» τη συμμόρφωση της Eλλάδας στις επιταγές του Mνημονίου όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα.
Τα παραπάνω αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», η οποία προσθέτει ότι, όσον αφορά τη ΔEH, η έκθεση αναφέρει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η απελευθέρωση της πρόσβασης στη λιγνιτική παραγωγή και στα υδροηλεκτρικά. Aναφερόμενη στο «unbundling» (διαχωρισμό των δικτύων) της ΔEH η έκθεση της Kομισιόν εκτιμά ότι σύντομα ολοκληρώνεται μετά τη λειτουργία του AΔMHE και των άλλων φορέων.
Στο θέμα της ΔEΠA όμως, σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, προειδοποιεί ότι η πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας, που επιτρέπει στη ΔEΠA να πουληθεί σαν ενιαίο σύνολο με το ΔEΣΦA, μπορεί βραχυπρόθεσμα σε οικονομικό επίπεδο να είναι πιο ελκυστική, αργότερα όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ενεργειακή πολιτική και την ασφάλεια του εφοδιασμού.